Разлика между таекуон -до и кунг -фу

Таекуондо срещу Кунг Фу

Ако искате да научите бойни изкуства, първо трябва да оцените себе си и да се опитате да попитате експертите за най -добрия стил на борба, подходящ за вас и вашите нужди. Две от най-обичаните бойни изкуства, които днес се радват на световно уважение, са таекуондо и кунг-фу. И така, как се различават?

Ако обичате филми с участието на Брус Лий, Джет Ли и Джаки Чан, тогава най -вероятно вече сте имали първоначална представа какво е кунг -фу. Всъщност кунг -фу, както се вижда в Холивуд, е само върхът на айсберга. В кината кунг -фу е бойното изкуство на сплашване, което използва бързото движение на ръцете и ръцете. Но в най -обикновения си смисъл кунг -фу е нещо повече от това. Тя е предназначена предимно да просвети и насърчи бойния майстор.

Това китайско изкуство включва не само борба, но и дълбока медитация. Като такъв е полезен за тялото, душата и ума. Човек може да го научи по -ефективно под ефективен майстор. Поради екстремното използване на мускулите в действие, боецът кунг -фу е дарен с превъзходно осъзнаване за овладяване на изкуството.

Другият популярен таекуондо по бойни изкуства всъщност произхожда от Южна Корея. Всъщност това е техният национален спорт. Като бойно изкуство, таекуондото подчертава използването на краката за борба. Характеризирано с прекалено много ритане, това изкуство третира краката на човека като най -доброто оръжие. Също така се има предвид като ефективна методология за самозащита, изкуство на медитация и ангажиране в спорта, а не като обиден, боен стил.

Двамата имат и други разнообразни характеристики. Кунг -фу е структуриран около плавни, меки (но все пак мощни), непрекъснати и кръгови движения (почти като танци). Това е много противно на таекуондото, което е по -линейно, накъсано и твърдо. Що се отнася до оръжията, кунг -фу използва 18 традиционни оръжия (т.е. въже стрела, персонал, щит от ратан и двойни ками, за да назовем само няколко). Въпреки че таекуондото подчертава използването на краката като основно оръжие, то сега е преминало под влиянието на японците, използвайки техните традиционни оръжия като тона и бо персонала.

Резюме:

1. Кунг фу е китайско бойно изкуство, докато таекуондо е от южнокорейски произход. 2. Кунг -фу използва повече ръцете или ръцете, докато таекуондото има по -голям акцент върху използването на краката. 3. Кунг фу има по -кръгла структура за разлика от линейната и твърда структура на таекуон -до. 4. Таекуондо има по -малко използване на оръжия и третира краката като най -доброто оръжие в сравнение с кунг -фу, който използва използването на широк спектър от оръжия.

Вижте повече за: