Разлика между Роби и Indentured служители

Slaves срещу Indentured служители

Разликата между роби и indentured служители е било замъглено поради промените, които се случиха в различни моменти във времето. И така, на съответните им характеристики или функции могат да изглеждат различно, когато се вгледате в тях от различни исторически перспективи.

Най-общо казано, обаче, робите са по-жалък от indentured служители. Една от причините за това е, защото те не са дадени свобода, дори и след много години на труд и упорита работа. Те са, следователно, роби за толкова дълго, колкото те живеят. Като такива, те буквално стават собственост на господаря си и нямат никакви права.

Indentured служители се различават, тъй като те могат да бъдат отпуснати свобода след определен период от време. Там е договорено срок на труда в който служител ще служи някой като възнаграждение за получаване на чужди земи (т.е. като САЩ) или други подобни условия. Услугите на слугата могат да бъдат в замяна на храна, подслон, облекло, транспорт, и други удобства по време на indentured години. Повечето от тези хора са млади (под 21 години), както и за работа във ферми правят по-голямата част от ръчния труд. Други бяха помолени да служи в домовете правят някои местни услуги. Всички тези работни места не се изплащат нещо все пак.

След като задължението е завършена, на споразумението след това ще бъде прекратено, а служителят може отново да имате възможност за по-либерален живот. Някои служители дори ще получат парична стимул, известен като "Свобода такси" при приключване на тяхното обслужване. След това те вече се считат за свободни членове на обществото. В тази връзка, те са вече право с право да притежава недвижими имоти или имоти. Те също могат да се окажат по-забележително работа и дори гласувал. Все пак, има някои случаи, при техните услуги са предоставени от техните господари, защото има нарушение на споразумението, като например, когато те са нарушени някои от поставените правила и разпоредби. В резултат на това на нормалните indentured години от четири до шест години може да бъде удължен до толкова дълго, седем или повече години.

Исторически погледнато, преди Гражданската война в САЩ, двете indentured служители и робите са се смятали собственост на стопанина или собственика. Въпреки това, закони, които влязоха в сила (след Гражданската война ера), за да се защитят правата за прислугата отстранени стигмата, че служители са лично имущество господарите си.

Подобно на всички други видове имоти, роби могат да бъдат продадени, обменят, се пазаряха за, а дори и да се включат като един от активите на воля. От друга страна, тя е само на договора на служител indentured (но не и действителната служител), който може да се купи или скрити условия, като заинтересована трета страна. Едва след приключването на тази сделка, когато правото на труд услуги сметка на служителя, преминава в други ръце.

Резюме:

1.Slaves се третират като лични активи на господаря си за разлика от служители. 2.Being роб е като състояние за живота си. А слугата е по-скоро бизнес уговорка. 3.Slaves са поробени за вечност, докато служители имат възможност да станат свободни членове на обществото след приключване на техните услуги. 4.Slaves никога не получават възнаграждение за услугите си, докато служители работят в замяна на предварителната уговорка за отдих, безплатно настаняване, или за преминаване към друга държава. Някои от тях са дадени "Свобода такси", след като мандатът им като служители. 5.Servants работят при господаря си за определен период от време.

16 коментара

 1. роби и слуги са различни, тъй като роби са били продадени и закупени от техните собственици. Служители се използват в къщата, докато роби са мъжествен отвън. служители правят това, което собственикът иска от тях да направят около къщата и спестява направи това, което собственикът иска хем да се направи извън къщата като работа в областта. Слуга вероятно е имал свободата и роби didnt.

  • Ей Гена ... дори си прочетете статията?

  • Всъщност indentured служители също се считат за собственост и могат да бъдат продадени на друг майстор точно като роби или дори по наследство.

   • Услугите на indentured служител могат да бъдат продадени, не съвсем слуга. Също робство е доброволна ситуация, или полу-доброволно ако служителят не са задлъжнели и направи това, за да го изплати. Африкански роби имали друг избор. Те са били откраднати от домовете си понякога дори от други племена в Африка, които те са били врагове на. Африканските жени са били изнасилени често да се направи повече роби (suuuure), "учи" синовете на собствениците и "облекчаване" на съпругите си, че "недостойно дълг". Робите били бити с многобройните неща, включително опит за бягство. Не същото.

 2. Indentured служители състоят предимно от необразованите и най-бедната ирландците, шотландски и Welch peons и селяните, които са били принудени или подмамени робство.

  Повечето от тях не са били освободени. Законите би трябвало да ги защити, но подобно на законите за граждански права на днешния ден, като цяло бяха пренебрегнати, не прилагат и манипулирани от земята притежава аристокрация които контролираха местните правоохранителни и държавни служители.

  Indentured служители и техните деца са били физически и психически малтретирани, включително побои, изнасилвания, изпълнението и обобщение удължаване на техния indentured услуга, за фалшиви нарушения и завишени разходи за живот и непредвидени разходи, непосочени в оригиналните им договори.

  • Това е вярно. Indentured служители бяха закупени и препродаден няколко пъти и, че около 50% е починал преди да завърши своите робство години демонстрира суровите условия и че робство е перманентно състояние.

 3. Много indentured служители са били купени от затвора длъжник или дадени за да премахнете някой от длъжник prison.The често явление беше капитан на кораб закупен дългът ги доведе тук рекламират и да ги продава. Голям пра дядо е бил indentured слуга.

 4. Много жени indentured служители са били бити, изнасилвани и принуждавани да се откажат от детето, че те е родила, произтичащи от изнасилването. Те получиха студ, влажни стаи в къщата, и много пъти хората са обещали парцелите и свобода, но никога не го даденост. Служителите са работили дълги, тежки дни в полетата за тютюн, с много малко, за да ядат и пият. Те може да са били обещали няколко граждански права, но когато майстори не отговарят на споразуменията, съдилищата никога няма да слушат случай. Това не беше всяка ситуация, разбира се, но това е много, и да не са, че ужасно лечение беше рядкост! С робство и робство лечението на лицето е много повлияна от който собственикът. Моят въпрос е, че няма голяма разлика в тези две нещастни съдби.

  • Разликата е, имаше надежда, а другият "няма надежда". Също така, един по някакъв начин са допринесли в своята да си слуга, а другият никога не са имали право на глас, нито да играе някаква част в тяхното положение! Това са дълбоки различия.

 5. Правителството на САЩ се посочва, че са принудени да работят, за да изплати дълга е робство, ясен и прост.

  • Джейсън, наистина? Можете да използвате определението от самия извор това зло и брутално perpetuater / правителство. Какво друго очаквате да кажа reguarding делата на своите ръце? Минимизиране на злото на робството чрез свързването му с изплащане на дълг! Всичко, но с лицето нагоре на грозното, отвратително истината! Истина, която е оставил кървава следа в историята, която не може да бъде пренаписана, неясен, или скрити. Той е оставил смрад, която прониква като hoplessly като съдбата на онзи слуга, който се моли за цял живот за състрадание, което никога не се появи!

 6. това е едно страхотно история

 7. Много indentured служители са били купени от затвора длъжник или дадени за да премахнете някой от длъжник prison.The често явление беше капитан на кораб закупен дългът ги доведе тук рекламират и да ги продава.

 8. Много indentured служители са били купени от затвора длъжник или дадени за да премахнете някой от длъжник в затвора

Вижте още за: ,