Разлика между рап и пеене

Рап срещу пеене

Пеенето се определя като акт на създаване на музикален звук с помощта на гласа и различни тонове и ритми. Пеенето може да се извършва на фона на музикални инструменти или без тях. Може да се направи и от един човек или от група.

Това е форма на непрекъсната реч и се извършва официално, като например пеене в църква или професионално, или се извършва неофициално, като например пеене под душа или когато излизате и се забавлявате с приятели. Това включва използването на няколко части на тялото, по -специално горните части.

Белите дробове доставят въздуха, ларинксът действа като вибратор, гръдният кош и кухините на главата действат като усилватели и тръби, а езикът, зъбите, небцето и устните помагат за вокализацията и предаването на създадения звук. Има няколко вида пеещи гласове. За жените това са: сопрано, мецосопран и контралто. За мъжете това са: контратенорът, тенорът, баритонът и басът. За деца в пубертета има висок тип пеещ глас.

Освен обичайния вид пеене, при който звуците се създават чрез акомпанимента на музиката до непрекъсната реч, има и рапиране, което също е известно като emceeing, римуване или MCing. Това се прави чрез предаване и римуване на думи в съпровод на такт. За разлика от пеенето, което е много по -меко и използва повече техники, като например способността да се променя между регистрите и стомашния контрол, рапът прилага различни тонове, поток, ритъм и рима към думи, които се изговарят малко по -силно.

Подобно на пеенето, рапът може да бъде за различни теми като любов, социални въпроси и за живота, какъвто го живеем. Разликата се състои в начина, по който се представят тези теми, защото рапирането обикновено има за цел да оживи и развълнува парти, така че то да е по -надуто и да използва по -задълбочен език. Той използва игра на думи, която може да се намери и в поезията. Той също така включва много техники за римуване, тъй като римуването и ритъмът са два от основните компоненти на рапа, в допълнение към потока или взаимодействието между височината, тембъра и обема на предаването на рапираните думи.

Рапирането не включва придружаващи думи с конкретна нота. Всичко зависи от височината, която може да бъде висока и ниска, и римуваните думи, които обикновено са редове с четири ударени удара, съвпадащи със силния ритъм на акомпанимента. Резюме:

1. Пеенето е създаване на музикален звук чрез използване на глас, тон и ритъм, докато рапът е римуване и предаване на думи в такт. 2. Пеенето може да се извършва със или без придружител, докато рапът винаги се прави с ритъм. 3. Пеенето може да бъде официално, например на тези, извършвани в църквата или на каквито и да било събирания, или неформално, като тези на партита, докато рапът обикновено се прави на партита, концерти и други неофициални поводи. 4. Пеенето се фокусира повече върху нотите, докато рапът се фокусира повече върху височината, римата и ритъма.

4 коментара

  1. Ооооооооооо, скъпа, станах лош за теб, защото за един рап звучи по -добре и за двама повечето хора не могат да пеят, но всеки може да рапира !!!!! ;) :);) :);) :);) :);) LOL <3

  2. Рапирането не винаги се прави на ритъм. Това е необичайно, но рапърите понякога правят рап без ритъм или акомпанимент.

Вижте повече за: