Разлика между раса и култура

Състезание срещу култура

Расата и културата се отнасят до хора, групи и техните класификации, въпреки че и двете думи са много различни по начина, по който те класифицират хората. За да започнете с концепцията за раса и култура, важно е да знаете какво означават всяка от тях. „Раса“ е класификация на хората според техния външен вид, географско потекло и наследствени характеристики. „Културата“ е класификация на хората според техните вярвания и ценности, които включват духовност, религия, регион, език и поминък.

„Състезанието“ е придобити гени и физически характеристики. Както когато родителите ти са черни, разбира се, че и ти си черен. Или ако родителите ви са азиатци, тогава и вие определено ще бъдете азиатки. Докато за „култура“, те не се предават от гени, а чрез символи, направени от хора, които й придават значение.

"Race" е етикет за хора, въз основа на техните физически характеристики и кожата тон , докато културата е споделена убеждения и ценности , като например идеята за доброто срещу лошо и надясно срещу погрешно.

Расата на човек може да бъде определена чрез неговите физически черти и чрез неговото биологично семейство. Това е етикет, който се дава на някого, независимо дали го иска или не. Културата може да се определя от това как се изразяваме, от духовните си убеждения и от това как виждаме нещата. Не се основава на физически характеристики, а на начина на живот на човек.

Съществуват и много конфликти в рамките на расата и културата, като например дискриминация между двете различни страни. Хората критикуват други хора с различни раси и ги етикетират с неприятни думи, което се нарича расизъм. В „културата“ хората също критикуват други хора с различни вярвания и ценности с противоречиви идеи за моралния кодекс, водещи до културна война. Единственият начин да се избегнат подобни конфликти е, когато хората уважават расата и културата на другите.

В заключение, „расата“ се основава на външния вид, докато „културата“ се основава на вярвания, ценности и житейски символи. Хората с една и съща раса може да имат различни култури, а хората с една и съща култура може да имат различни раси.

Резюме:

1. Расата и културата са класификации на хората. 2. „Расата“ се класифицира според външния вид, докато „културата“ се класифицира според вярванията и ценностите на хората. 3. Расата е наследствена, докато културата не се предава чрез гени, а чрез символи. 4. „Раса“ е етикет, даден на хората въз основа на външния им вид, докато „култура“ са общи убеждения и ценности. Раса 5. човек може да се определи чрез своя външен вид и кожата тон , докато културата и се определя в изразяването на себе си, духовността и възприятие. 6. Расизмът е етикетирането на хора с неприятни имена, свързани с техните физически характеристики. Културните войни възникват, когато има конфликти между вярванията и ценностите на две различни групи. 7. Уважението ще разреши всички конфликти между расата и културата. 7. Хората с една и съща раса могат да имат различна култура, докато хората с една и съща култура могат да имат различни раси. 8. В заключение, „расата“ се основава на външния вид, докато „културата“ се основава на вярвания, ценности и символи.

5 коментара

 1. Все още не разбирам разликата между култура и раса.

  • Добре дошли в объркването. Има само една раса и тя е човешка. Научно доказаните расови различия са 0,2%. Уау, невероятно малък. Как може един човек да нарече друг расисти с толкова невероятно малки реални различия? Колко глупаво е да се обадиш на някого. Културата е средата, в която човек се отглежда. Америка сега има толкова много различни култури, които си взаимодействат, че е бъркотия. Никой не знае как трябва да действаме. Никой не може да промени расата си. Разбирането, че всички сме една раса, живееща в различна култура. Някои добри, други не чак толкова. Заплахите за човешката раса са много различни от заплахите за американската култура.

   • Да, 0,2% може да не звучат толкова много, докато не осъзнаете, че разликата между човека и шимпанзето е само 1,2%. Има биологични различия между групи хора, раси ако искате. Ето защо виждаме например черни спринтьори, доминиращи на Олимпиадата, или много велики играчи на шах, които са ашкенази евреи със среден коефициент на интелигентност 110–115.

    Не е нужен гений, за да осъзнаете, че група хора, които имат средно 100 IQ, ще формират различна култура, по -добра култура, отколкото група хора, които имат средно 80 IQ. Ето защо напълно разделянето на етнос/раса и култура е погрешно. Културата идва от хората. Не се появява магически от нищото.

   • Расата може да не е реална или още по -добре расовите различия може да не са реални. Но расизмът определено е реален. Класизъм на расизъм, сексизъм, възрастови нагласи, всички те са за власт. Обикновено тези, които са на власт, искат да останат там, така че ние подчинените трябва да бъдем контролирани. Поставянето ни в цветно кодирани категории улеснява управляващите над нас. И ни подмами да ни хареса.

    • Съгласен. Насочете бедните срещу бедните, докато елитът продължава да управлява и подрежда джобовете си.

Вижте повече за: