Разлика между страници и публикации

Страници срещу публикации

Блоговете днес станаха много популярни. От простия онлайн дневник, лансиран през 1998 г., той се превърна в това, което е днес, инструмент за хората да искат и споделят мнения и коментари по теми, вариращи от политика до бизнес, текущи събития и новини. Те могат да бъдат или лични, или корпоративни, създадени с цел маркетинг и връзки с обществеността.

WordPress е издателска платформа, издадена през 2003 г., която позволява на потребителите да създават блогове. Това е инструмент за блог с PHP и MySQL, който позволява на потребителите да използват процесор за шаблони, за да пренареждат джаджи и да превключват теми. Той е удобен за търсачките и поддържа маркиране на статии и публикации.

Когато изграждат блог на WordPress, потребителите могат да създават толкова публикации и страници, колкото искат. Страниците и публикациите съдържат информация и съдържание, които правят блога или уебсайта интересни. Популярността на блог или уеб сайт зависи от броя на посетителите на сайта.

Въпреки че посетителите могат да коментират както страници, така и публикации, най -добре е да разрешите коментари само за публикации, но не и за страници, тъй като страниците са статични и са предназначени за постоянно съдържание. Страниците съдържат информация за блогъра и сайта. Те съдържат неговата лична информация и информация за контакт и предлагат информация за какво е сайтът. Примери за това са „За мен“ и страницата „Авторско право“. Страниците могат да съдържат няколко други страници и публикации.

Страниците се използват за структуриране на уебсайт на WordPress и не са изброени по дата като публикации, публикувани в обратен хронологичен ред. Посетителите могат да преглеждат най -новите публикации и да търсят сродни публикации в архивите. За разлика от публикациите, страниците не използват тагове или категории, а вместо това насочват посетителите към определени страници с подобно съдържание. Те също имат структура родител-дете, която е йерархична структура, която позволява създаването на няколко подстраници, докато публикациите нямат тази структура.

Публикациите могат да бъдат намерени в архивите, категориите, последните публикации и други приспособления. Те също се показват в RSS емисията на блога. Страниците не са включени в RSS емисиите и са предназначени за посетители, които искат да знаят повече за блогъра и какво предлага неговият сайт. Постовете са инструменти на социалните медии с кратко съдържание, което позволява на блогъра и посетителите да споделят информация и коментари. Резюме:

1. Страниците се използват за структуриране на уебсайт, докато публикациите са инструменти на социалните медии. 2. Публикациите зависят от времето и се публикуват в обратен хронологичен ред, докато страниците не са. 3. Страниците могат да бъдат подредени в страници и подстраници, докато публикациите не могат. 4. Структурата на страниците е йерархична, докато публикациите използват тагове и имат категории. 5. Публикациите се показват в RSS емисията на блога, докато страниците не са. 6. Публикациите имат за цел да позволят на посетителите да коментират и споделят информация, докато е най -добре да деактивирате коментарите на страниците. 7. Страниците имат структура родител-дете, която позволява на потребителите да създават подстраници, докато публикациите нямат тази структура, но са създадени с малко съдържание.

Вижте повече за: