Разлика между южния и южния Ренесанс

Северен срещу Южен Ренесанс

Северният и Южният Ренесанс често се разглеждат като една от най -интересните и най -важните епохи в европейската история. Смята се, че „златният век“, както го наричат мнозина, е времето, в което Европа най -накрая започна да навлиза в „модерната ера“. Южният Ренесанс (в Италия) започва през 14 век, докато се смята, че Северният Ренесанс е започнал през 16 век.

Ренесансът увеличи популярността на произведения на изкуството и други области на изследване, включително: архитектура, литература, науки, политика и религия. Между Южния и Северния Ренесанс има доста разлики и също се основава на концепцията за хуманизма. Различни художници от юг и север са показали тези различия във възгледите в своите произведения на изкуството и своите концепции, като изобразяват начина, по който човек живее живота си.

Северната част на Европа през онези времена е силно привързана към учението на християнството. Църквата държеше властта и хуманистите представяха обществото си като възможно най -близко до Бога или природата. Северът смята, че средновековието вярва много по -дълго от южния им колега и това е и причината повечето от техните произведения на изкуството да са за пейзажи и начин на живот на хората.

Южната част на Европа (Италия, за да бъдем по -точни) има много различен възглед за това как трябва да се гледа и оценява изкуството. Техните художници създават картини за гръцки и римски митологии, за богове и богини и винаги търсят нещо ново и по -добро за създаване. Цветовете, които те също разработиха, накараха картините им да изглеждат живи, но не в смисъл, в който картината е единственото нещо, което човек може да види. По -скоро зрителят може да види обекта и да остави въображението си да се скита свободно.

За разлика от северното произведение на изкуството, което се занимава силно с натурализма, при което изкуството, цветът и детайлите винаги се проверяват с критично око, южните картини се задълбочават в мистериозните и вътрешни работи на човешкия ум.

Оформлението на земята може също да е изиграло значителна роля за начина, по който се е състоял Ренесансът в северните и южните части на Европа. Италия е място, където търговията е била в изобилие и те са били изложени на различни култури (азиатци и други подобни). Това им даде възможност да се развиват и откриват нови неща. Южаните смятат, че религията все още е важна, но това не е единственият приоритет, върху който трябва да се съсредоточат. Политиката и другите науки бяха нещата, за които хората мислеха през онези дни и това също промени начина им на живот.

Северняците, от друга страна, не бяха твърде изложени на тези промени и все още се придържаха към вярата си в Исус Христос и църквата. Южният и Северният Ренесанс може да имат много различия, но те имат едно общо нещо: Те оценяват произведения на изкуството. Дори дойде време, когато тези художници се срещнаха и споделиха своите мнения помежду си. Това доведе до създаването на по -добри произведения на изкуството, които са оценени от света днес.

Резюме: 1. Южният Ренесанс започва през 14 век, докато се смята, че Северният Ренесанс е започнал през 16 век. 2. Северната част на Европа е силно привързана към християнството и църквата. 3. Южната част на Европа през Възраждането е по -фокусирана върху подобряването на различни области на науката, включително литература, архитектура, политика и религия. 4. Произведенията от север са базирани на хуманизма и пейзажите. 5. Произведенията от юг са повече за класическата гръцка и римската митология.

7 коментара

  1. „О южен“

  2. Трудно ви е да се доверите, момчета, ако дори не можете да изпишете „северно“ надясно

    • Мисля, че не знаете как се пише, че са го написали правилно.

      • Ти си толкова неинтелигентен, че дори няма да ти хрумне да прочетеш заглавието на това объркване на парче. Следващия път, преди да решите да коментирате, помислете малко в този ваш малък мозък.

  3. Южна = лющене

    • На тази страница има повече от няколко граматически грешки. Толкова тъжно. Няма такова нещо като коректура, предполагам.

Вижте повече за: