Разлика между NZ и САЩ

NZ срещу САЩ

Нова Зеландия (NZ) и Съединените американски щати (САЩ, САЩ) са две държави с голяма разлика в културата, езика, кухнята и правителството. Въпреки че и двамата са важни играчи в световната икономика, Нова Зеландия е един от водещите износители на млечни продукти, докато САЩ са най -големият вносител на стоки.

Нова Зеландия е конституционна монархия и парламентарна демокрация. САЩ, от друга страна, са конституционна република и представителна демокрация. Докато английският се говори и в двете страни, новозеландският английски е смесен с маорски думи.

Нова Зеландия е държава, разположена в югозападната част на Тихия океан. Състои се от Северния остров, Южния остров и няколко малки острова. Първите му заселници са полинезийци, които развиват маорийската култура. Съединените американски щати са държава, разположена в централна Северна Америка с 2 от своите 51 държави, а именно Хавай, разположени в средата на Тихия океан, и Аляска, разположена в Северозападна Северна Америка. Той има много разнообразно население, съставено от имигранти от други страни в допълнение към коренните американци и потомци на колонизаторите му. Тъй като те се намират в различни части на света, има и голяма разлика в техните часови зони. Тъй като САЩ имат голяма площ, дори градовете, щатите и териториите им имат различни часови зони.

Нова Зеландия е с 16 часа пред САЩ според времето на Уелингтън и Вашингтон, и е с 18 часа напред според времето в Окланд и Денвър. За да получите правилното преобразуване, трябва да бъдат посочени конкретни градове и места. Зоната на новозеландското стандартно време (NZST) е с 12 часа преди средното време по Гринуич (GMT+12) и спазва лятното часово време от неделя, 25 септември 2011 г., до неделя, 1 април 2012 г.

САЩ имат шест часови зони, а именно:

Източно стандартно време (EST), което е с пет часа зад GMT. Централно стандартно време (CST), което е с шест часа зад GMT. Планинско стандартно време (MST), което е със седем часа зад GMT. Тихоокеанско стандартно време (PST), което е с осем часа зад GMT. Стандартно време на Аляска (AKST) и Хавайско стандартно време (HST). Лятното часово време (DST), което е от 13 март 2011 г. до 6 ноември 2011 г. лятното часово време не се наблюдава в няколко територии на САЩ като Хавай и Гуам.

Забележка: Часът и датата на началото и края на лятното часово време варират всяка година на всички места, които го спазват.

Резюме:

1. Нова Зеландия се намира в югозападната част на Тихия океан, докато САЩ се намира в централната част на Северна Америка, Хаваите в средата на Тихия океан и Аляска в северозападната част на Северна Америка. 2. Часовата зона на Нова Зеландия е с 12 часа преди средното време по Гринуич (GMT+12), докато САЩ имат шест часови зони: 3.EST (GMT -5), CST (GMT-6), MST (GMT-7) , PST (GMT-8), AKST и HST и DST. 4. Времето в Нова Зеландия е с 16-18 часа преди САЩ, в зависимост от това коя част от САЩ се сравнява с времето в Нова Зеландия.

3 коментара

  1. Благодаря, че споделихте мислите си за Нова Зеландия. за разбирането

  2. Тази статия дава само очевидна информация, която всеки може да види, като погледне карта. Следващия път, когато пишете статия, трябва да се опитате да покажете по -интересни културни различия или различия в религиозните или етническите практики, вместо просто да изброявате часовите зони. В момента статията ви е загуба на време.

Вижте повече за: