Разлика между Модерен и Постмодерната

Модерен срещу Постмодерната

"Modern" и "постмодерна" са термини, които са били разработени през 20 век. "Modern" е термин, който описва периода от 1890 г. до 1945 г., и "постмодерна" се отнася за периода след Втората световна война, най-вече след 1968.

Модерен е свързано с логично и рационално мислене, докато постмодерна отрече това логическо мислене. Въпреки модерния подход е теоретична, обективен и аналитичен, пост-модерен подход е субективно.

Модернистичния е в търсене на абстрактна истина на живота, докато постмодернист не вярва в абстрактна истина или в универсална истина. В модернизъм, е имало опит да се разработи последователна мироглед. Но в постмодернизма, има опит за отстраняване на разликите между високото и ниското.

Един модерен мислител вярва в учим от опита на миналото и също така има много доверие в текста, който разказва за миналото. Напротив, постмодерна мислител не разполага с такива убеждения. В пост-модернист смята, че текстът, който разказва за миналото не е от полза в днешно време.

Когато един модерен мислител анализира тема, като отидете дълбоко в нея, постмодерната мислител не вярва в по-задълбочен анализ. А постмодерна мислител основава становището си по хиперреалността докато модерен мислител разглежда само оригинални творби като истински. А постмодерна мислител счита морал като роднина.

При разглеждане на изкуствата, модерна и пост-модерно изкуство има много различия. Докато модерното изкуство се основава на елегантност и простота, пост-модерно изкуство се смята сложна и декоративно.

Когато съвременната философия се основава на действие и кауза, постмодерна философия се основава на само шанс. Когато съвременни мислители смятат истината като цел, пост-модерните мислители смятат истина като относителна и социално базирани. Тя може да се види, че пост-модернисти включват политика във всичко, докато модернисти не са толкова политически.

Резюме:

1. "Модерно" е термин, който описва периода от 1890 г. до 1945 г., и "постмодерна" се отнася за периода след Втората световна война, най-вече след 1968 г. 2.While модерния подход е теоретична, обективен и аналитичен , постмодерната подход е субективно. 3. Всяка една модерна мислител вярва в учим от опита на миналото и също така има много доверие в текста, който разказва за миналото. Напротив, постмодерна мислител не разполага с такива убеждения. 4.While модерното изкуство се основава на елегантност и простота, пост-модерно изкуство се смята сложна и декоративно.

8 коментара

 1. Тази статия е ужасна. Тя го напълно пристрастни и почти твърди, че пост-модерните мислители винаги са грешни, непрактично и имат на главата си в облаците.

  Какво ще кажете за съвременни мислители са обикновен и скучен? Те не са способни да мислят извън кутията, и да се ограничи само до основните идеи и мисли с много малко внимание към детайла. Те се опитват да над-опрости всичко и в крайна сметка е невеж в този процес.

  Виждате ли? Мога да напиша предубедени информация също.

 2. В допълнение към предишния ми коментар ...

  Ако трябва да обобщим, бих казал, че съвременните мислители са линейни и постмодерна мислители са нелинейни. Въпреки това, до модерен мислител, постмодерна мислител изглежда хаотична, затрупана и непредсказуем. И за да постмодерна мислител, модерен мислител изглежда слабо развита,-кофти и опростено.

  Съвсем ясно е, че отклонението в тази статия е значително в полза на модерното.

 3. Вие със сигурност доказа, че вашата точка можете да пишете пристрастни. Ти си Knucklehead и имат главата си в пясъка. Гледай си работата и да получите представа мой приятел.

  • продължавай така. че е по-добре resourceful.we опит грим, отколкото да criticize.well направено.

  • Боб тук. 27ми април 2020

   Моля, имайте предвид, че най-модерна, има тенденция да бъде "прав", доколкото той или тя, или да отидат. Въпреки това, докъде отиват те? Колкото повече те се опитват да контролират променливи в търсенето на "obective" истина, толкова повече те стават ограничаване. Помислете Нютоновата физика. От друга страна, публикувайте модернисти признават съществуването на много по-строги, без цел, но емпиричен (способен на наблюдение или да бъде с опит, ако в момента не измерими) истини. Дори и Нютон, физик, е дълбоко замесен в това. Например, език, символика, което означава, самостоятелно опит, езотерични феномени, чиста математика и т.н. Струва ми се, че различните категории действителност представляват интерес и загриженост към всеки. Основните проблеми се появяват, когато категориите са объркани. Резултатите могат да бъдат (и са били) катастрофални.

 4. това е страхотно обяснение .. така цинична, е по-скоро след модернистична?

  • Много подробно обяснение е дадено от вас. Нейната много полезно.

 5. "Какво ще кажете за Съвременните мислители са обикновен и скучен? Те не са способни да мислят извън кутията, и да се ограничи само до основните идеи и мисли с много малко внимание към детайла. Те се опитват да над-опрости всичко и в крайна сметка е невеж в този процес. "

  Точка едно: Те не трябва да бъде, все пак. Минору Yamasaki, дизайнер и архитект на оригиналния Световния търговски център, предназначен кулите-близнаци с прости форми, но на тризъбци на центъра бяха подробно никой пропусна, а използваните материали са на топ ниво, както и формите, а просто, бяха поразителен и смущаваща за всички, но няколко души.

  Точка втора: Не бих благоволи да се каже, че те не мислят извън кутията, както и че те ограничават самите само основните идеи и си помислих, с малко внимание към детайла. Не забравяйте, че целият процес на опростяване масивна, усложнява проблема с прости думи е модернизъм. Ако те могат да направят това, тогава със сигурност знаят подробности Петер отколкото всеки постмодернист. Невеж? Може би, но само до известна степен.

Вижте още за: