Разлика между мексиканци и пуерториканци

Мексиканци срещу пуерториканци

Съединената мексиканска държава или Мексико се намира в Северна Америка, граничеща със САЩ, Тихия океан, Гватемала, Белиз, Карибско море и Мексиканския залив. Хората му са смесица от потомци на коренното население; Маи, ацтеки, толтеки, испански колонизатори и още няколко други.

Общността на Пуерто Рико или Пуерто Рико, от друга страна, е територия на Съединените американски щати, разположена в Карибско море близо до Доминиканската република, Вирджинските острови на САЩ и Британските Вирджински острови. Пуерториканците са граждани на САЩ, така че те са свободни да отидат на континента, докато мексиканците не са.

Първоначално е бил населен от аборигените Тайнос, които почти са били унищожени с идването на испански колонизатори, които са носили със себе си инфекциозни заболявания. Днес нейният народ се състои от потомци на Тайнос, африкански роби и европейски колонизатори.

Докато жителите на двете страни принадлежат към етническата група, латиноамериканците и говорят испански, те го говорят по различен начин. Мексиканският испански е по -бавен и съгласните им звучат повече като „S“ и „L“, докато пуерториканският испански не произвежда „S“ и „R“ и пропуска „D“ и променя „R“ на „L.“

Пуерториканският испански е по -близо до испанския, който се говори в някои части на Испания, от мексиканския испански, който е повлиян от местните корени, въпреки че се говори по -ясно. Когато мексиканците говорят, е мелодично, сякаш пеят. Те също се различават по вида на храната, която ядат. Мексиканците имат бурито, енчилада и тортили, докато пуерториканците имат arroz con pollo, tostones, ampanadillas, pastilijos и равнини.

Мексиканската храна използва царевица и боб и подправки като чили, риган, шоколад, чипотле и много други. Това е смес от местна и испанска храна. Пуерториканската храна има испанско, тайно, африканско и американско влияние и използва съставки, които са местни на земята. Те също се различават по начина, по който изглеждат с мексиканците, които приличат повече на индианци или на местиси, докато пуерториканците могат да бъдат бели и русокоси със сини очи, мулатки с тъмни очи и коса или сянка между тях.

Резюме:

1. Обединената мексиканска държава е държава, разположена в Северна Америка, докато Общността на Пуерто Рико се намира в Карибите. 2. Мексиканските предци включват индианци от ацтеките и маите, както и испанците, които ги колонизират, докато предците от Пурето Рика включват тайно, испанци и африкански роби. 3. Мексиканският испански е по -ясен и по -мелодичен в сравнение с пуерториканския испански; те също се различават по граматика и произношение. 4. Те имат различна кухня. Мексиканците използват повече боб, чили и подправки, докато пуерториканците използват равнини и маниока, както и други съставки. 5. Пуерториканците са свободни да влизат и излизат от САЩ, както им е угодно, докато мексиканците не са. 6. Някои пуерториканци са с по -тъмна кожа поради своите африкански предци, но някои са бели или кафяви в сравнение със 7. Мексиканци, които може да наподобяват своите индийски предци или техните испански предци.

95 коментара

 1. Искам да поясня, че мексиканците имат всички раси във вените си като АРАБСКО ЕВРОПЕЙСКИТЕ И РОДНИТЕ АМЕРИКАНСКИ, МНОГО МНОГО ЧЕРНО КРЪВНИ КАТО КУБАНЦИ И МЕКСИКАНЦИ, ЗА ДА ИМАТ ЛЕКИ КОЖИ И ОЦВЕТЕНИ ОЧИ.

  • Всеки човек идва от създаването на Вселената. Бог засади градина на изток, в Едем; и там той постави човека, когото е формирал, и Господ Бог направи дървета, израснали от земята, които бяха приятни за окото и добри за храна. В средата на градината бяха дървото на живота и дървото на познанието за добро и зло, речното поливане на Едем се вливаше в четири глави Пишон; Жигон; Тигър; и Ефрат, който е родината. Всички хора имат черна кръв, която тече по вените им. след като имате щипка черна кръв, вие сте черни. Независимо от цвета на кожата текстурата на косата.

 2. Бих искал да изясня едно нещо. Мексиканците нямат бурито, както е посочено в раздела за кухнята. Мексиканците в Мексико не ядат бурито.

  • Абсолютно прав съм, мисля, че когато категоризират мексиканците, те виждат само 1/8 от мексикамите, които звучат повече от мексиканците, които пишат стерео, в любопитно отношение на какво сравнение базират своите факти? Очевидно те не са били повече към DF, когато населението на остров е само 3,2 милиарда! Техният cmpmpsring е остров с население от 3,2 милиарда, докато все пак Мексико надхвърля далеч по -големи в шест години. Баща ми е от Гуадалахара и повечето от нас са със синя кожа. Не съм съгласен с тяхната теория, в която те излязоха

   • Моля, проверете правописа си в коментара си, така че съобщението, което се опитвате да предадете, да бъде чуто и да не се загуби в многобройните граматически и правописни грешки.

  • Бурито се предлагат в щата Сонора, която е най -голямата държава в Мексико. Те може да са и в Синалоа и Бая Калифорния.

 3. Бих искал да поясня едно: мексиканците в Мексико ядат бурито. Вероятно в Южно Мексико хората не ядат толкова бурито, колкото ние в Северно Мексико, но ние определено ядем бурито.

  • Да, приятелю, и двете страни имат огромно население и не могат да бъдат поставени в кутия. Винаги ще има изключения. Пример е играта, която често се дава на приносите на коренното население в Пуерто Рико, но изключения се срещат дори на този малък остров. В Гуаянила са открити индивиди, които тестват 39% местни кванти според автозомния ДНК тест. Във всеки случай открих, че фокусирането върху общите неща вместо разликите често е по -продуктивно.

  • първо мексиканците ядат бурито. Също така мексиканската храна варира в различните региони. Да казваш, че не е мексиканска храна е глупаво, защото е тортила от брашно, пържен боб, карне, които са мексикански. След това добавете малко queso и ето го.

   Също така мексиканците също ядат Arroz con Pollo и Pollo con calabaza y elote, и posole, menudo, tamales, Fajitas, пилешки фахити, taquitos, flautas, мол, carne guisada и много други неща. Списъкът е безкраен, защото Мексико е голяма страна, която също достигна до югозападните територии, така че много региони допринесоха за мексиканската храна.

   Северната мексиканска храна е различна от южномексиканската. Южната мексиканска храна е по -силно америндианско месо, американско влияние, но говедата и големите ранчо са най -вече в северните щати на Мексико и в Техас и Калифорния. Брашното тортила е хибридна версия на царевичната торитила.

   • Бих искал да коментирам, че мексиканската кухня изглежда и култура много от регион до регион, някои са с ожулена кожа, някои тъмни половин корени на Ян се връщат към племето на ацтеките и аз съм наполовина уелсец, ние сме смесител на националности и личности, така че се гордейте с кого са и откъде идвате

   • Мексиканците не ядат тортили от брашно. Ядат царевични тортили.

 4. О, да, още нещо. Мексиканците се занимават повече с музика и танци, които са разработили като Mariachi, Norteno, Banda, Tejano или TexMex или Conjunto музика и е по -скоро кънтри тип музика, както и мексикански рок и поп. Техните танци се основават на тяхната музика.

  Пуерториканците се интересуват повече от африкански тип музика и танци като Salsa, Bomba y Plena, Reggeatton, който беше започнат в Карибите, беше пренесен в Панама поради ямайците, които ще работят по Панамския канал. Те също обичат афро -американската музика като рап, хип -хоп и R&B. Пуерториканците също обичат музиката Bachata, която идва от друга афро -испанска страна като Доминиканската република. Салса, получена от Куба, която отново е силно повлияна от Африка.

  • Пуерториканската музика е като канарските острови Агиналдо и триото, имаме и Бомба и Плена, Имаме и оперния певец и в много от тях един от най -добрите Антонио Паоли, също първият човек, записал цял запис. Плюс данза и класическа музика. Фестивал Пабло Касалс. Много е тъжно, че мейнстрийм музиката поема цялата добра музика.

  • Мексиканските жени са грозни, но Пуерто Рико има 5 Мис Вселена.

   • Дамите от мексиканците са добре, ако получихте това от Кенет, може би никога не влизат в лула на Мис Вселена. Хосе, откъде знаеш, че Пуерториканецът ти е откраднал капачката на главината, имаш доказателство за D *** трева. Има красиво и красотно във всичко, което всички ние сме създали от единствения човек самият БОГ!

   • Какъв невероятно невеж коментар. Бяхте ли зарязани от мексиканка? Лол! И между другото, макар да сте прави, че Пуерто Рико е имало 5 победителки на Мис Вселена, Мексико е имало две (1991 и 2010 г.). Изяснете фактите си. И в случай, че се чудите, всъщност съм пуерториканец, но съм обиден от глупавото ви обобщение, че мексиканските жени са грозни. Мексиканските жени и мъже по този въпрос са красиви и екзотични. Засрами се!

   • Кажете на Селма Хайек това! Мексиканците имат прекрасни жени

  • Пуерто Рико започна салса, а не кубинците. Нашата храна е много по -различна от мексиканците. Ние слагаме истински подправки във всичките си храни. Мексиканската музика е добра, но вие танцувате, сякаш яздите кон. Пуерто рико стартира регетонската музика, защото нашите братовчеди от Ямайка ни дадоха правото да я имаме ... друго нещо, когато аз виждам други хора от Южна Америка или Централна Америка, които слушат регетон, аз им се смея, защото думите, които казваме, че не го разбират. това е като японец, който слуша китайска музика, те не разбират нашия език или нашата култура ... Латиноамериканци от тези страни са много расистки срещу пуерториканците, защото знаят, че имаме най -добрата музика и храната ни е саборна, вместо мека, както там .. По -скоро ям ориз и боб всеки ден, отколкото да ям нещо, което няма вкус ... горд съм, че съм пуерториканец

 5. В него липсва действителна информация, а вместо това са изобразени стереотипи.

 6. Само да уточним, в Мексико имаме хора със светла кожа, руси и със сини очи. Не всички мексиканци са тъмни и приличат на индианци. Също така някои пуерториканци са тъмни, също като някои мексиканци. Тази уеб страница е пълна със стереотипи, свършихте ужасна работа, описвайки и двете култури.

  • Повърхностно третиране на двете култури. Мексиканската култура с толкова много повече слоеве и толкова голяма територия с различия в расовия състав според региона, да не говорим за наличието на втората по -разнообразна кухня в света след Китай. Можем да продължим и продължаваме

  • да, Мексико също има афро мексиканци

 7. Насладих се и научих повече от коментарите, отколкото на пръв поглед обобщена статия. Благодаря.

 8. Мексиканците вече са на континента тъпи, че са от Северна Америка.

 9. Друго нещо, което ме разсмива, е, че казвате, че пуерториканците имат американско влияние, но ако видите, мексиканската храна е повлияла на американската храна. Виждате Чили, Доритос, Фритос, Буритос, Царевица, Салса, Начос, Гуакамоле е вдъхновено от мексиканската храна.

  • Някои от тези неща, които споменавате, са всички американски търговски версии и това, което е известно като Tex Mex и Guacamole, не е американско за бога

   • Въпреки че от това колко популярни са станали Гуакамоле и всички мексикански ястия и напитки, можете да кажете, че американците и други го приеха със страст. Не обвинявам никого като доминиканец, аз напълно го разбирам в допълнение към някои любими пиар -скоби

  • Тогава не знаете какво Пуерто Рико е направил в световен мащаб за храна, музика и спорт. Посетете Пуерто Рико, образовайте се и нищо няма да е смешно в това, че пуерториканците са лидери в толкова много неща. На кой му пука, ако имате лют червен пипер, много хора по света не искат да си изгорят езика, като ядат, което е нелепо за мен.

   • На първо място ще кажа, че тази пуерториканска храна е по -вкусна, защото използваме съставки, дошли от Африка.

 10. Ядем и пием; затваряме по същия начин, отглеждайки се отблизо

 11. Всички сме създадени от Бог! Всички сме равни!

 12. От четенето мога да кажа, че авторът е пуерториканец или знае повече за Пуерто Рико ...

 13. Знаеш ли, че просто ми омръзна хората да си мислят, че съм бял и че не съм латиноамерикански, само защото пуерториканският може да дойде в САЩ без паспорт *** и мексиканците не мога да съм буквално тук, защото моят така нареченият приятел буквално се кара с мен, казвайки, че съм американец / бял, а не латиноамериканец и знам, че Пуеро Рико всъщност е общност, това НЕ означава, че съм бял и също ми омръзна хората да мислят, че всяка храна в Куба/Република Доминикана/Пуерто Рико/е пикантна и ако кажете, че пуерториканската храна няма аромат, тогава пуерто риканът не го е приготвил.

  • Не бих могъл да се съглася повече !!

  • Тя просто ревнува, не ти е приятелка. Кажете й защо се е ядосала, че имаме по -малко от половината там и ги надминаваме в бокс спортната музика изглежда акценти. С там шантава музика на задника отвратителни акценти и грозен външен вид. Също така й кажете, че сме воювали във войната за Америка и сме били най -добрите войници в Първата световна война и продължихме оттам. Обзалагам се, че в средното или средното училище мексиканците са луди несигурни и искат да се държат черно, затова искат да се чувстват като жертви. Когато, ако отидете в Мексико, имате нужда от виза, тя просто иска да бъде черна мацка, но не всички мексиканци или пуерториканци са същите. Всички сме страхотни хора, тя просто не е приятел, точно както един PR не може да бъде приятел, просто трябва да намериш добри хора, които обичат себе си и ще те обичат отново.

  • Просто не разбирам някои хора, които винаги лъжат ... Пуерториканската храна е много по -добра от всяка друга испанска провинциална храна. нежно ... те използват царевица и боб във всяко нещо, което ядат .. Пуерториканци използваме софрито и сазон и адобо ..

 14. Без обида, но пуерториканците са груби и имат огромни чела!

  • Те, пуерториканците, се държат така, сякаш глупостите им не миришат. Те харесват главно само собствената си раса. Те НИЩО не приличат на черни хора!

   • Аз съм от пуерторикански произход от Ню Йорк и току -що разбрах, че фамилията ми идва от мексикански имигрант, който е работил в PR през 1800 -те. Ancestry .com имаше информацията. Имам кафява кожа. Аз съм по -тъмният вид .. главата ми е голяма, но не и челото ми. Не мисля, че съм по -добър от всеки друг. Обичам наследството си и също се гордея, че открих, че във вените ми има мексиканска кръв, както и африканска. Вярвам, че ако лодка го докара от Мексико, той не е единственият мексиканец, пристигнал в Пуерто Рико през 1800 -те. Така че знам, че в някои хора в Пуерто Рико има мексиканска кръв. Всички сме братя и сестри в края на деня.

   • На първо място, те не искат да бъдат черни ... имате ли високо съдържание на опиум ???? Второ, може би „тези от нисък клас“, които сте срещали ... защото повечето не са като това, което описахте. Сега не ме карайте да започна с „някои“ черни хора ... които миришат на лош дъх и кожа като „Shabba Ranks“ и урина и какаово масло.

    • Този коментар е насочен към Стефани ... също искам да добавя ... че думата е Empanadas или Empanadillas..и ние не правим Pastelillos това е "Pasteles" ... Alcapurrias, Mofongo, Pernil и Lechon, Bacalaitos, Flan, Tembleque , Papas Rellenas, Arroz con Corned Beef, Coquito и (The Pina Colada), който е изобретен в Пуерто Рико, както и (Champagne Cola) .. ние също правим Bacardi, Coffee, Wine и бяхме производителите номер едно на Захарна тръстика през деня ... и ние сме първоначалните собственици и производители на бира Corona, която беше продадена в Мексико.

     • Bacardi Rum е в Катаньо, Пуерто Рико, път 165; този ром е от кубинска индустрия. Дестилерията на компанията в Катаньо, в предградието на Сан Хосе, Пуерто Рико, е най -голямата дестилерия за ром в света. През по -голямата част от своята история Bacardi е и най -големият производител на ром в света. ... Историята на Bacardi започва през 1830 г. в процъфтяващата каталунска общност в кубинския град Сантяго де Куба.

      Пуерториканският ром е: Don Q, Ron Llave, Tito's Vodka, Granada, Medalla Beer и много други.

      У нас има много голямо разнообразие от раси. Имах дори полусестра, която е мексиканка.

      Обичам Мексико и бях в Канкун; Пуерто Морелос, Куидад де Мексико, Мазатлан ​​и др.

      Нека има мир между всички. Историята на Мексико е огромна и красива. Каня всички да разгледат историята на двете страни.

      Хора от цял ​​свят живеят в PR, както в Мексико.

    • Не всички чернокожи са отгледани като теб и семейството ти !! LOGA N47

   • Да, Стефани, правилно си разбрал. Пуерториканците не приличат на чернокожи. Те не продължават да се оплакват, че са били прецакани, те имат най -висок процент на обслужване на страната си от всяка друга етническа или малцинствена група, нисък процент самотни майки, нисък процент мъже, които са лишени от свобода, нисък процент семейства благосъстояние, трябва ли да продължа? О, и те уважават други раси и националности, особено чернокожи, защото някои от предците на Пуерто Рико са от афро -американски произход. О, и един очевиден, който показвате, че ви липсва, те са високо образовани в сравнение. Никакво нарушение не е предвидено, само излагане на фактите.

   • Първо, не всички сме груби, защото по дяволите виждам повече мексикански жени да ме гледат горе долу тук, в Тексас, след което всяка друга жена, която е груба или мисли, че някой иска мъжа си, това е, защото изглеждаме екзотично и красиво, но не съм виновен ние са красиви хора отвътре, които не казват, че мексиканците са грозни, защото имам няколко красиви приятели, които са от Мексико, но мога да кажа думата, тъй като казах, че казах, че имаме големи чела, добре. Мексиканците изобщо нямат дупе

   • Ще ви кажа нещо лицемерно ние, пуерториканците, не се държим така. Само пуерториканците, които са родени в Съединените щати, не са по -добри от следващите латиноамериканци или латиноамериканци, те са мои хора, независимо какво. И имам дъщеря, която е наполовина пуерториканска и наполовина мексиканска, така че преди да говорите отстрани на вашия уста разбирай се ..

   • Кои черни хора? Тези в Африка? Тези в Ямайка или Хаити? Тези, които се намират в Индия? Негриотите на Филипините? Или афроамериканците в САЩ? Всички те имат различни култури и начини на поведение. Също така има афро -латиноамериканци, които не са толкова смесени с европейците, колкото афро -американците. Те се намират и в Пуерто Рико, особено в Лоиза Алдея.

  • Глупаво гринго ... името ти Доналд има ли някакъв шанс?

  • Стефани, хаха, отвори се за това. Черна лична поговорка, че пуерториканците имат големи чела? Да ви разкрия ли тайна за какво се подигравате? Няма да отида там, защото би било грубо и обобщение, расистки и неподходящо. Отидете в църквата и помолете Бог за прошка. Засрами се!

  • Кучи, груб си по дяволите. Иди, прецакай кучката си от мексиканската майка, махай се оттук с тези глупости. Шибаните мексикански жени са адски грозни, като чукат и миришат на изгоряла храна.

 15. Мексико е в Централна Америка. Характеристиките му са испански, бедни и необразовани.

  Не групирайте Мексико с Канада и САЩ, които са част от Северна Америка.

  • Не твърдите, че Мексико е Централна Америка. Както и да кажеш, че говори испански, беден и необразован. Знаете ли, че те имат най -стария университет в Северна Америка, известен като национален автономен университет в Мексико? По -стар от Харвард и с Нобелови награди. Вие невежи, вероятно никога не сте гледали карта и не сте ходили на село. Просто трябва да говоря st, отшелник*. Моля, никога не изказвайте мнението си, дори ако смятате, че сте с титуляр. Пътувайте, учете, образовани и се излагайте. Моля те.

  • Мексико е в Централна Америка? И какъв клас завършихте?

 16. Това, което искам да знам е защо хората, дори самите пуерториканци, произнасят името на островите като, Порто Рико. Звучи като порто гърне. Това е толкова лошо. Пуерториканците нямат самоуважение

  • Разбери за какво говориш пуерториканецът ... вероятно този, който говори mfs ... но пуерториканците имат самоуважение ... st ...

  • нарича се борикен. Ако го произнесете правилно, няма да звучи така.

  • нарича се борикен. Ако бихте го произнесли правилно, нямаше да звучи така.

  • Пуерториканците могат да променят цвета си на черен винаги, когато „Подхожда на тях“. Лъжат, мамят и крадат. Винаги се изправяйте срещу тях и НИКОГА не им обръщайте гръб.

   • Иска ми се да мога да се срещна с вас, защото няма да ви се налага да обръщате гръб, но ще ви е необходима операция за реконструкция на лицето. Ние, пуерториканците, сме прекрасни хора и понякога получаваме лош представител, защото реагираме на хора като вас…. Предполагам, че не сте латиноамериканци и сте американец…. което ме вбесява, защото Америка прецаква Пуерто Рико толкова години и няма място да каже нищо за пуерториканците

  • Сега това няма никакъв смисъл, започнали сте лошо и сте се влошили.

  • Марио Милан, ти си проклетник ... кой, по дяволите, мислиш, че поставяш „всички“ пуерториканци под един голям глупав стерео тип ??? Вероятно искате да бъдете италианец, който мисли, защото може да промълви две или три думи, че е италианец или каквото и да е по дяволите ... или скрития расистки тип, когато сте около хора и пънк страхливец ... вие сте просто бял боклук от s ***.

  • Вие правите ли, искате това, което всички сме еднакви, така че започнете w/t/b/s никой от нас не е по -добър, така че напуснете вашите/и. Обичам ви всички. WM от PR

  • И така, Марио, как американците произнасят фамилията ти? Има голяма вероятност дори да не го произнасяте правилно. Дали е като „mill-ann“ или „mil-un“, mil-lahn “или е„ Mee-yan “? На кой му пука! Но съм сигурен, че си толкова уважаван, че всички знаят как да произнасят името си ...

 17. Lmaoooo края на този раздел за коментари. Пуерторикански или мексикански, всички сме луди и пикантни аф

 18. Пуерториканците са мръсници. Mexicanos не са.

 19. Пуерториканците са двама лицемерни лъжци, които обръщат гръб един на друг. Те мамят и крадат един от друг. Мексиканците са от по -висок клас. Много по -високо.

  • По дяволите, „дядо“, дяволите… не, може би онези, които сте срещнали… защото не всички сме такива братчета… не поставяйте всички под един клас, защото срещнахте няколко *** дупки. Срещнах няколко мексиканци, които споменахте, и някои страхотни и знам, че не всички са еднакви.

  • Звучиш истински задник за пуерториканците. Ние сме страхотни и на кой му пука какво мисли за нас мексиканец или някой друг. Ние сме деца на боговете и ако мислите, че сте по -добри, много се заблуждавате.

  • хаха, просто грешиш. Мексико има един от най -високите нива на насилие в света и е на дъното на класацията за качество на живот в света. Защо мислите, че толкова много гринго искат да построят стената ?? Би било по -добре да бъдеш мил и учтив с братята си от Пуерто Рико, мой приятел. Американците всъщност гледат на вас и вашата страна по начина, по който вие гледате на пуерториканската хаха

 20. Е, Запа, явно нямаш представа за какво говориш. Не е мексиканец, по -добър е от пуерториканец. Че децата и внуците ми са 1/2 мексиканци и 1/2 пуерториканец. Ние се наричаме мекси-риканци. И във всички националности има лоши и добри хора. Затова се образовайте, преди да говорите, тъй като сте обидили нова порода латино!

 21. Ако нашата страна включи Мексико като държава, щяхме да сме една от най -силните нации на тази планета. Ресурсите, човешката сила, нашата армия биха били неудържими.

 22. Трябва да включим Мексико ресурсите и работната сила единствено биха оправдали това решение. Работил съм с мексиканци през цялата си година, те са едни от най -трудолюбивите синове на оръжия, които някога съм срещал с женените мексиканци на сестра ми.

 23. Иска ми се да мога да кажа същото за някои P.R'S, с които съм се срещал или работил.

  • Ако мексиканец е женен за вашите сестри, тогава съм сигурен, че не говорим за това колко мързеливи са пуерториканците, защото се обзалагам, че те са умни хора, ако не можете просто да кажете как музиката е глупава, никой не слуша отвратителни акценти и почти нежелани рядко се вижда мексиканец да се ожени за друг, освен за мексиканец, освен ако не е американец, който не работи усилено, защото е американизиран. Никой не ти се възхищава, но добре, ти си мексиканец, чудак, аз всъщност стигнах дотам да кажа, че си хаха.

 24. Бих искал да поясня. Всички сте глупави! Живи доминиканци!

 25. Мексиканските жени са грозни в сравнение с пуерториканската красива жена, която има 5 титли Мис Вселена и е малък остров.

 26. Пуерториканец съм и съм горд !! Пуерторикански и мексикански всички сме смесени с всякакви раси и не ни интересува какъв цвят са другите народи !! Мексиканските жени също са красиви като пуерториканци !! И всички ние се борим срещу расизма и трябва да се придържаме заедно и да помагаме на тези, които не могат да си помогнат сами !! И ако смесите пуерториканска и мексиканска храна, ще създадете много вкусно кулинарно изкуство !! Мммм!! Мексиканска храна !!

  • Амин брат !! Благодаря ви за публикацията. Тъжно е да се видят предразсъдъците сред мексиканците към Пуерториканец и обратно. Може би те ревнуват Пуерториканец да получи гражданство? хаха просто шега. Обичам всичките си латино братя и сестри!

 27. Аз съм Boricua и моята жена е мексиканка и имаме много красиви деца !! Mexirican са красиви !!

 28. Мразя мексиканците, че искат да бъдат черни толкова зле, затова винаги искат да кажат нига и да се наричат ​​помежду си с тази дума, след което се кълнат, че Пуерториканецът, който искат да слушат, е музика и танцува с нея, което е регетон и се опитва да каже, че нашата музика има музика, която не е, но кажете на латиноамериканците, които приличат на мен, че са с кафява кожа и имат същата текстура на коса като мините или с тъмна кожа, че не са латиноамериканци и твърдят, че не харесват латиноамериканците, които приличат на мен‍♂️

  • Знаеш какво казваш истината за това. Думите, които татко янки и дон Омар и негър де регетон са тенго Калдерон, някои от думите, които казваме в музиката си, са различни за тях. Когато казваме социално, това означава, че за мексиканския народ е домашно момче, момичето ви се забърква с приятелите ви. Но цяла Южна Америка и Мексико мислят, че знаят какво казваме. Те трябва да се върнат на училище и да научат какво е истинският испански.

 29. Мексиканците контрабандират наркотици. Мексиканците са престъпници. Мексиканците са изнасилвачи, но предполагам, че някои са добри хора. Пуерто Рико и пуерториканците, имаме оплакване до Теди Рузвелт за това.

 30. Пуерторикански стоманени капачки. Все още се опитвам да намеря капачките на моя Oldsmobile от 1976 г. Знам, че един пуерториканец трябва да ги е откраднал

  • Не, Хосе, това беше мексиканецът, който спеше с приятелката ти и майка ти ...

 31. Жалко е, че за жаргона на някои необразовани хора казват, че всички пуерториканци променят R на L, това е по -често срещано при хора от жилищни проекти.

 32. Аз съм и мексиканец, и пуерториканец. Целите мексиканци са предимно тъмни, докато пуерториканците са светли, е неправилно. Баща ми, пуерториканец, имаше тъмнокожи тъмни очи. Майка ми, мексиканска жена, е със светла кожа, много светли очи. Не всички пуерториканци превключват R на L. Говоря подходящ испански. Тази публикация звучи наистина предубедено и не трябва да се приема сериозно.

 33. Това е толкова тъжно между мексиканците и пуерториканците. Аз съм баба От три са смесени с пуерторикански, мексикански, чилийски и кубински. Като прочетох всички коментари, които виждам, ме натъжи, защото всички бяха под един чадър, трябва да кажа един голям чадър. Ние сме създадени с толкова много различия в кухнята и музиката в красотата между двете култури. Моля се някой ден всички да се съберат и да осъзнаят, че всички са едно. Гордея се, че съм пуерториканец. Но се гордея, че живея в свят с толкова много различия. I am blessed to have Mexican friends Honduras friends Dominican friends Colombian friends, I could go on and on and on. I am very blessed!!!

Вижте повече за: