Разлика между кюрди и араби

Кюрди срещу араби

Много етнически групи живеят в Азия, особено в Близкия изток. Два от тези етнически групи са арабите и кюрдите. Тези две етнически групи се срещат главно в югозападната част на Азия.

Термините "арабски" и "кюрдски" могат да бъдат използвани като съществителни и прилагателни. Както прилагателни, те се отнасят до определени характеристики или принадлежност на тази конкретна етническа група. Едно лице може да се каже, че е арабски или кюрд по примера на родословие, езикова или културна Афинитетът на лицето.

Буквално арабски означава "роден, жител, или потомък от Арабия". Същото се използва за кюрд - някой, който живее или е родом от Кюрдистан.

Кюрди и араби не са свързани с който и да е религия , но по-голямата част са мюсюлмани. Арабски и кюрди също могат да бъдат членове на други религии, включително християнство, юдаизъм или други по-малки секти.

Мюсюлманските кюрди обикновено са членове на сунитска фракция, докато арабските мюсюлмани са част от парламентарната група шиити.

Първоначално, кюрди и араби са били номадски народ, но намерени селища с течение на времето. Арабите са концентрирани върху Арабския полуостров, но и са пръснати по целия свят. Кюрди, от друга страна, имат селище, наречено Кюрдистан, но не е официален територия. Селището включва части от Турция, Сирия, Иран, Ирак и други страни, близки.

И двете етнически групи имат свои отделни езика. Арабите са на арабски език, заедно с числена система. Кюрди, междувременно, говорят кюрдски. Кюрди често са малцинствена етническа група във всяка страна смятат селище (освен Кюрдистан), докато арабите са склонни да бъдат по-голямата етническа група в същия район. Това води до сблъсъци между двете етнически групи в тези области. От кюрди често са малцинство, те често поиска автономия от арабския мнозинството. Въпреки това, някои араби мислят, че кюрдите и другите малцинства трябва да усвоят или Отдайте доминиращата етническа група. Кюрдите имат дълга история на репресии в техните селища в Иран, Ирак и много страни. Това репресия, причинени на кюрдите да се намери кюрдски селище. по-късно Това е известен като Кюрдистан, което буквално означава "земя на кюрдите." Все още няма кюрдски национална държава. Араби произхождат от семитския народ, докато кюрдите са разнородна смесица от Медиана, семитски, тюркски и арменски профили. Резюме:

 1. Араби и кюрди два етични групи, които са с произход от Югозападна Азия, особено в Близкия изток. И двете етнически групи са предимно мюсюлмани, но също така имат последователи в други религии и секти, като християнството, юдаизма и много други.
 2. Една арабска е човек, който е генетично, културно и езиково свързан с арабски традиции, племена, или потекло и език. Същото третиране се дава на кюрдите - кюрд е човек, който има кюрдски кръв, практикува кюрдските традиции и говори на кюрдски език.
 3. Араби и кюрди не са религиозно свързани с една религия. Въпреки това, повечето араби и кюрди са практикуващи ислямската вяра. Разликата между мюсюлмани араби и кюрди е, че мюсюлманските араби са мюсюлмани шиити, докато мюсюлманските кюрди са принадлежат към сунитския фракцията.
 4. Кюрдите не разполагат с държавна нация, но селище, наречено Кюрдистан, регион, състоящ се от части от страни като Турция, Сирия, Иран, Ирак и други страни.
 5. Кюрди, често са малцинствените етнически групи в техните места за заселване. В същото време, повечето от тези области има арабско мнозинство. Това води до сблъсъци между двете етнически групи. Някои кюрди изберат автономия в тези региони.
 6. Арабите са семити. За разлика от родословието на кюрдите е смесица от много хора, включително и медите, семитите, турците и арменците.

7 коментара

 1. Здравейте Селин, аз съм просто никой, но мисля, че един от вашите изявления на вашия "разлика между кюрди и араби", не може да е вярно, по отношение на "Мюсюлмански араби". За това, което знам, мнозинство от мюсюлмани араби (поне тези от Саудитска Арабия, Палестина, Сирия, Египет и т.н.) са мюсюлмани сунити. Шиити са преобладаващи в Иран (персийски, не строго арабски), Ирак (араби или перси?), Йемен (араби, вероятно). Въпреки това, действителната% от арабите сунити срещу шиити нужди араби от цял ​​свят, за да бъде изследван.

  Мисля, че това не е по-безопасно да се използва сунитски / шиитски върху разликата между кюрди / араби, освен с данни.

  Просто се натъкнали на 12vn.net днес и мисля, че е брилянтен усилия, за да се изясни едва доловими животни, но са необходими повече грижи, за да се упражняват, тъй като някои теми да се случи, за да бъдат по-чувствителни от други и някои читатели може да отнеме неща тук, на номинална стойност и не успяват им изпит, хехе ...

  Приятен ден…

  • RE Параграф # 4: "мюсюлманските кюрди обикновено са членове на сунитска фракция, докато арабските мюсюлмани са част от парламентарната група шиити."

   Както Rodzaki е коментирал, че не всички араби, които са мюсюлмани приписват на сектата шиити.

   Може би на следния линк може да помогне за по-малко, като се има предвид, че световното население на мюсюлманите далеч надхвърля един милиард души, от които около 10% са шиити.http://www.pewforum.org/Muslim/Mapping-the-Global-Muslim-Population(6) .aspx

 2. Здравей,

  Аз съм арабка, иракска. 99% от араби са сунити muslems. 95% от кюрди са muslem сунити.

  Основната разлика между араби, персийски и турски като една група и кюрди и друга група, която в първата част бяха империи с дълга история и голямо влияние и култура. Кюрдски не са имали някое от тези. Кюрдски са смес от войници в армията. кюрдски са повече, за да бъде обединена култура на индуски-персийски говорещи етноси на тези работи като woriers в трите споменати империи.

 3. Ние кюрди не са като арабите ние сме хора, които се отварят всички живи с мир с евреите и християните дори езика ни, особено някои казват, че на езика на кюрдите са като персийски това е грешка голяма там диалекти тон Soran, които формират по-голямата част кюрдски Иран и Ирак не отричам няма почти малко между него и ирански, в резултат на окупацията Персийския Ирак същите думи на мир на вас в исляма, втората и езика е езикът на Alchormange един език говорят кюрдски Сирия и Турция, който е много красив тон е много различен от Soranih но приликата на голям, включително, но тонът Sourani е тонът на акустична и Tkhaltt с ирански език. Има толкова много да речем, че Tkhataiw кюрди с араби Vsaaro ги Fard върху така че има много да се говори от епохата на пророка Мохамед се каже, че кюрдите от джиновете и бесовете и Hama надеждни думи, казват те, да се говори не трябва да бъде чифтосване с тях и се смесваше Ние кюрдските хора от различен много от арабите от гледна точка на морала и дори цвят на кожата арабите на кожата им по-тъмни от кюрдите много

 4. Араби за разлика от кюрди са цивилизовани и не са изправени пред поражение в ръцете на ционистки евреи или кръстоносци

  • Ахмад Xulam 25 Ное 2017 • 11:37 ч "араби за разлика от кюрди са цивилизовани и не са изправени пред поражение в ръцете на ционистки евреи или кръстоносците"

   Малко по-грубо, но аз го обичам хаха

 5. Коментари за религиозни сходства, посочени тук, се появяват, за да бъде напълно неправилно

Вижте още за: