Разлика между еврейски и иврит

Еврейски срещу иврит

Всяка държава и всяка нация имат свои собствени хора, език, религия и култура и те също се наричат ​​с различни имена. Вземете например случая с израилтяните; те се наричат ​​още еврейски и еврейски.

„Евреин“ е думата, използвана за означаване на всичко, свързано с културата и религията на евреите. Той включва тяхната националност, етническа принадлежност, религия и традиции. Държавата Израел е създадена като еврейска нация, чиито хора са потомци на Авраам, Исак и Яков. Думата „евреин“, от която произлиза думата „евреин“, произлиза от средноанглийската дума „gyw“, която от своя страна идва от френската дума „giu“ или „juieu“. Всички те произлизат от латинската дума „Юдей“, което означава „юдейски“ или „от земята на Юдея“. Произходът на думата обаче е арамейският „Y'huddai“ от еврейската дума „Yehudi“, който е терминът, използван за означаване на член на племето Юда, четвъртият син на Яков.

Думата „еврейски“, от друга страна, се използва за означаване на потомък на Авраам или израелтянин. Използва се и за позоваване на техните културни и религиозни връзки и на тези, които са приели юдаизма. По -често се използва за позоваване на древния ханаански език на израилтяните. Това е официалният език на държавата Израел, но се използва и от самаряни и други нееврейски групи. Има много форми на еврейския език: единият е класически иврит, който се използва за молитва и изучаване; а другият е съвременен иврит, който се говори от повечето еврейски хора и официалният език на Израел.

Думата „иврит“ идва от средноанглийската дума „Ebreu“, която идва от старофренски, произлизаща от латинската дума „Hebraeus“. Всички те произхождат от арамейската дума „Ebrai“ и еврейската дума „ibri“, което е едно от имената, използвани за означаване на еврейския народ от „eber“, предшественик на Авраам. Това беше терминът, използван за израелтяните преди завладяването на Ханаан, след което те бяха известни като израилтяни. Въпреки че думата „еврейски“ все още се използва за израелтяните, тя се използва за тези, които използват еврейския език.

Резюме:

1. „Еврейски“ е дума, използвана за означаване на всичко, свързано с културата и религията на евреите, докато „еврейски“ също се използва за означаване на еврейския народ или израелтяните, но също така е и името на техния език. 2. „Еврейски“ има по -религиозен смисъл, докато „еврейски“ няма. 3. Днес израелтяните са по -често наричани евреи, а не евреи, което беше терминът, използван преди завладяването на Ханаан. 4. Думата „евреин“ идва от думата „евреин“, която идва от латинската дума „Юдей“, означаваща „от земята на Юдея“; също от еврейската дума „Йехуди“, която е терминът, използван за означаване на член на племето Юда, четвъртият син на Яков, докато думата „еврейски“ идва от латинската дума „Хебраус“ и еврейската дума „„ ибри ”, Което е получено от„ „eber“, прародител на Авраам.

51 коментара

 1. Евреите са директни кръвни потомци на Авраам, Исак и Яков (сега наричан Яков, когото Елохим промени името си на Израел, който имаше 12 сина, които станаха племена и се наричат ​​12 -те племена на Израел или децата на Израел. Евреите са смесица от народи, които са били поставени в земята на израилтяните, когато са били заточени. Ще намерите това в библията във 2 Царе гл. 17 срещу 22-30. Така че не, евреите и евреите не са едни и същи хора, независимо от това какво Истинският еврейски Isreal е наследник на завета, който евреите и всички други народи могат да бъдат отделени, като спазват постановленията и устава на Яхве. По този начин те стават наследници и сънаследници, но трябва да дойдат през истинския Израел които по милостта на Яхве останките им в този момент са остатък, Римляни 11 стих 5. Халилу-Ях

  • Shalom благодаря за бакшиша

  • Евреите са от ИСТИНСКАТА древна кръвна линия на библейските евреи. Второзаконие 28 ще ви кажа кои са истинските евреи (израилтяни). Евреите (ашкенази и сефардци) в израелската земя са от семето на Йефет. ПРОЧЕТЕТЕ Бит. 10. За тях се говори в Откр.2: 9 и Откр.3: ​​9. Истинските израелтяни НИКОГА не са били наричани евреи. Евреите (ESAU/ EDOM) завладяха МНОГО европейски държави и се сляха с тях, за да скрият самоличността си. Те са ЕДИНСТВЕНИЯТ народ от Всевишния, обещал пълно и пълно унищожение на ТЯЛОТО СЕМЕ. (Прочети Маличи).

   • Благодаря ти Achwath. Шалом

   • Така че сега просто искам да разбера защо Ясия Христос е наречен евреин от самарянката в Йоан 4

   • Всъщност евреите са потомци на Юда (което включва Вениамин) обединеното южно царство. Останалите 10 племена (без Леви) образуват Северното царство Израел.

    Всички евреи са израелтяни, но всички израелтяни не са евреи

   • Амин за това! И друг проблем е, защо един евреин би живял в земя с каини ?, и не би, когато се обърнат, те четат нашите свети писания и се вписват в себе си, това говори за фалшивите книжници. Хората виждат разминаването и го използват, за да се отрекат от Бога, когато всъщност в ЛЗ има фалшив бог и истинският Бог, евреите са каанитите, а бялата раса са евреи, потърсете стари имена на Ирландия. Същото е и в NT: Имате истинския Христос, тогава е Павел. Нашият Бог не иска кръвна жертва, а само жадният за кръв бог каанит. Исус дойде, за да ви даде истината и вярата, а евреите го убиха и го пожертваха на бог и това е истината.

   • Всичко, което мога да кажа, е Амин. Моето лично проучване като диспенсационален християнин ме доведе до вашите коментари. Признавам и позицията на апостол Павел, известен преди като Саул, и неговия избор от Месия за апостол на езичниците. За да изпълни обещанието, дадено от елохим на Авраам, че чрез неговото семе всички народи на земята ще бъдат благословени.

  • Еха! Благодаря ти

  • Знаете ли дали ромите (циганите) имат някакви връзки с еврейски или еврейски народ, ние имаме много сходни традиции и дали винаги сме били перкутивни с еврейския народ ???

  • Ти грешиш. месечен цикъл

 2. Тъй като има изливане на омраза към избраните от Яхве, защо Неговият народ използва транслитерациите и преводите, които поставят обрат, който кара Неговия народ да прави компромиси и да участва в онези, които мразят Неговия народ! Защо са се отклонили толкова далеч, че са приели преводите и транслитерациите като свои. Думата дойде първо до тях, а след това до народите. Например, ако името на Яков е Ya'avco, тогава защо да не го използвате? Изглежда, че омразата към избраните от Бог е толкова дълбока, че католическата деноминация реши да изкорени всичко, което означава всичко, което е свято и божествено дадено. Yahshua е името, което ангелът е дал на Мириам (не на Мария), но на Мириам, а не на Исус (това, което прочетох, е създадено от католически монаси). Неговите хора знаят това, но привидно се съобразяват с него, само за да зарадват всички. Не трябва ли да запазим оригинала жив? Евреинът срещу еврейския (няма смисъл), но все пак съществува. Независимо от това те също са производни сами по себе си. Не бихте си помислили, че има достатъчно хора, които са против хората на Адонай, но да имаш Неговия народ срещу Своя народ е смешно и това се връща далеч назад, когато Лот решава да замине със содомиците и да се обърка с техните обичаи. Те дори промениха името на Йашуа на Яхшуа, Йешуа и след това Исус. Кое е? Аз трябва да знам. Търся Библия, която се придържа към контекста, като запазва имената същите, каквито са дадени при раждането на евреите, които са истинските потомци на Авраам. Ако промените една буква на дума, тя придобива различно значение, така че защо да променяте буквата на име (освен ако не знаете, че тя има същия ефект, за да постигне ефекта, който виждаме при добавянето и вземането от Библията като това, което се е случвало през вековете). Можете да видите ръката на врага във всичко това, което бих си помислил, тъй като и другите го виждат (особено Яхве много собствено); който в продължение на хиляди години чрез всякакви преследвания и засенчване на кръвта щеше да знае най -добре и да се въздържа да се поддаде на радикалите и да бъде хората, които Ях Елохим избра и призова за тях. Те са уникален народ, определят част от хората и трябва да заемат своето място сред народите, тъй като са кралски и създадени по Негов образ; за разлика от други. Те имат за цел да водят, а не да следват диктата на злите и нечестивите мъже, облечени в симулация на това кои са те. Никое друго човешко същество не е виждало, опитвало добротата на Елохим, както вие, и не е изпитвало това, което имате (в това, че Той ви е дал Тора); (и че Словото, известно като Библията; тази най -историческа книга е за любовта, която Ях е проявил към Своя народ; известен като Неговите избрани) и от вас произхожда Хамшиах, благословено да е Неговото име. Вие сте потомци на Авраам. Заемете мястото си…

  • Тъй като можем да видим, че има потомци на Авраам, защо само израилтяните са предназначени да бъдат потомци на Авраам, какво ще кажете за шест деца на Кетура, потомци на Исмаил и потомство на Хесау?

  • Амин! Аз вярвам! Чувствам се измамен, че другите са избрали това, което ще научим. Едно от най -големите ми притеснения, които ме доведоха дотук, е, че наистина вярвам, че Бог иска да запази СЕДМИЯ ден празен, както е заповядал. И все пак с възкресението на Христос в неделя, човекът го промени. Но самият Христос говори за седмия ден като за съботен. Чувствам в сърцето си, че Христос не би искал да вървим срещу заповедта на Неговия Отец от Негово име! и когато ходим на църква в съботния ден (или в неделната събота, преобразувана от хора), не изискваме ли свещеникът/проповедникът/равинът да работи, вместо да си почива?

   • Дженифър, Синът, Яхшуа/Исус, спазва ВСИЧКИ заповеди, включително 10 -те заповеди, и Той учи другите, както и Неговите апостоли, да спазват всички заповеди. Нашето спасение е чрез доброволната жертва и проливането на кръвта на Яхшуа, единствения Син на Яхве, Създателят/Отец. Ние сме научени в Стария Завет, Тората и в Новия Завет, че ВСЕ ОЩЕ сме да се подчиняваме и следваме заповедта, защото Го обичаме и искаме да Му угодим. Никога не ни е казвано, според писанията, че трябва да престанем да следваме Неговия Закон/заповеди. Моля, отидете онлайн, за да видите 119 министерства безплатни видео учения. Те ще помогнат за разрешаване на объркването относно това, както и относно други въпроси, които имате относно библейските учения и разбирането. На техния сайт има многосерийно видеоучение, озаглавено „Парадоксът на Паулин“, което е най-информативно, както и други видеоклипове, които обясняват кой ден е съботата и как знаем и т.н. Можем да Му се покланяме всеки ден от седмицата, но трябва да пазим 7 -ия ден свят, да почиваме, да не караме другите или дори нашите животни да работят. Според Писанието един ден завършва по залез слънце, а не по часовник. Така че съботата, Shabbot, трябва да се наблюдава от залеза в петък до залеза в събота вечер. Внимавайте, че много хора, включително религиозни учители, добавят или отнемат от писанията. Ето защо от вас зависи да потърсите Неговата Истина според ученията от Писанията. Прочетете всичко в контекста, прочетете цялата глава, НЕ само един стих, който ще ви помогне много. Пазете се от обичаите и традициите, които човекът е добавил и често се представя като писания и заповеди/Закон, но отидете направо на Писанията, за да премахнете човека, добавен към, или човека, който е отнел законите от Истините на Писанията. До. Да бъде измамен или манипулиран! Злият би искал да се почувствате объркани, ако сте объркани, потърсете съгласуваност със Светото писание, а не с човека. Шалом!

    • Истина! Няма да намерите нищо от това в масовото християнство. Цялата истина, от която се нуждаете, е в Библията. Прочетете го бавно и помолете Яхве да вдигне булото от очите ви. Той ще

     • Някой може ли да ми обясни как ЕВРЕИТЕ/ ЕВРЕИТЕ/ ИЗБРАНИТЕ БОЖИ ХОРА ИЗГЛЕДЯТ ТАЗИ РАЗЛИЧНО ДНЕС. КАК СЕ ПРОМЕНИ ЛИЦЕТО НА ИЗРАИЛ? Исторически, географски, библейски? ЗНАЕМ, че Мойсей е БОГ Избран! Знаем, че ФАРАХ НА ЕГИПТ го е отгледал като свой собствен син! #ИСТИНАТА ТРЯБВА ДА ИЗГЛЕДЯТ ПОДВЪРШНО, ЛИЦЕ, ПОДОБНО! ДНЕС ЛИЦЕТО НА ЕВРЕИТА Е НАПЪЛНО РАЗЛИЧНО 'КАК? ЗНАЕМЕ, че ИСУС Е ЕВРЕЙ, И Той Е ВЪЗРАСТЕН В АФРИКА КАТО ДЕТЕ, ЕГИПЕТ, ЗА ДА СЛЕЗВА С ТЕЗИ ХОРА?

  • Исус каза, че мога да превърна всеки от тези камъни в синове на Авраам, но ако бяхте син на Авраам, щяхте да вършите делата на Авраам.

  • Много добре казано, вашето пояснение прави валидна точка. Имаше векове на объркване, причинено от преводи на гръцки, римски и английски език на истинските имена и места в Библията, което предизвиква съмнение относно нейната автентичност. Евреите стават евреи и тъмните векове се въвеждат отново. Благодаря ти.

  • Казахте много неща, които имаха смисъл, след което осъзнах, докато продължавам да чета, че имате предвид хората, които в момента пребивават в Израел ... тогава ме загубихте. Тези хора, които се наричаха евреи, нямат кръвна или духовна връзка със земята Израел. Във Второзаконие, глава 28, ще откриете мястото, където ЯХ е казал, когато изхвърля истинските си хора от земята ... ТЯ НЯМА ДА ВИЖДАТ ОТНОВО. тези хора са фалшификати, откраднаха името и наследството на разпръснатия народ на YAH.

   Хората в тази земя, наричащи себе си евреи, са (7 -ми век) конверти, те са хора от Европа, Хазария е мястото, където тяхното потекло може да бъде проследено до…. Дори и Хитлер знаеше това, вижте изданието Time Life 1945, озаглавено „НАЦИИТЕ“. Яхуша (Исус) знаеше, че са фалшификатори, той ги нарече синагогата на сатана Откровение 2: 9 /3: 9. Ако искате да знаете къде са част от избраните от YAH хора ... те живеят в САЩ ... нека ви подскажа Второзаконие 28:68.

 3. Каква е разликата между фамилните имена Oachs и Harroun, но е известно, че и двете имена говорят на иврит? Няма ли това да ги направи и двамата евреи?

 4. Висш израелски учен казва, че ашкенази евреите са дошли от Хазария, а не от Палестина. Израелски генетик оспорва „ционистката“ хипотеза, че всички евреи принадлежат към една раса и са тясно свързани, като по този начин им дават общ прародител в Светата земя и библейски претенции за Палестина.

  Учените обикновено не се наричат ​​„лъжци“ и „измамници“.

  Но ето как изследователят от университета „Джон Хопкинс“ Еран Елхайк описва група от широко уважавани генетици, включително Хари Острер, професор по патология и генетика в Медицинския колеж на университета „Ешива“ в Алберт Айнщайн. раса или религия и дали евреите или палестинците произхождат от първоначалните жители на днешната държава Израел.

 5. Прочетете „Изобретението на еврейския народ“ от Шломо Сандс. Да се ​​каже, че европейските евреи са преки потомци на Авраам, е все едно да се каже, че шведските християни са преки потомци на християните от първи век. Да си евреин е религия, точно както да си християнин е религия. Можете да промените религията си. И така, какви са етиопските евреи евреи или са приели юдаизма? Дали тези етиопци са преки потомци на Авраам. Абрахам Блек ли беше? Какво ще кажете за малкото население на китайски евреи? Абрахам ли беше китайски? Европейците се опитват да се преоткрият като евреи, за да откраднат земя, на която нямат право. Край на историята. Забравих едно нещо. Има ли Бог лиценз за недвижими имоти?

  • Може да са, Моисей се оженил за етиопска жена. Те имат повече претенции от европейските евреи.

   • Да..Направих си домашното по ДНК. Прав си 1000%...

   • Аз съм ДНК, свързан с евреи от Испания, Алжир, Мароко, Йемен, Либия.Имам египетски кръвни линии, фулани Нигерия, които са потомци на палестинци .. Също така съм отличен от хората от Лемба от Южна Африка и от рода на Левент от Израел 12 000 до преди 9000 години ... Чудя се дали това не ме прави евреин? шегувам се- да, знам, че съм потомък на оригиналните евреи ... Иска ми се тези, които казват, че са евреи, да получат същите резултати от ДНК ????

   • Всеки може да бъде евреин, всичко, което трябва да направите, е да се квалифицирате и да преминете теста, но не всеки може да бъде еврейски потомък на Авраам Исак и Яков от народа на Б -г; това е тест, който не можеш да направиш, Бог потвърждава това ', а не човек.

  • ДНК тестването трябва да изясни повечето подробности. Това се отнася за американските индианци.

 6. 1948 г. НЕ беше пророческо изпълнение, това беше политическо движение. ПРОЧЕТЕТЕ БИБЛИИТЕ СИ. Всевишният каза, че когато събере съпруг, това ще бъде от четирите краища на онеправданите, а не само от европейските нации. Той също така каза, КОГАТО ДОСТАВИ СВОИТЕ ИЗБРАНИ ХОРА в земята Израел ... ще има мир. Там няма мир. Хората, които наричат ​​себе си евреи, са конверти, те са хазарци. Спрете да вярвате на всичко, което сте казали, Израел е Североизточна Африка ... а не Близкия изток. Потърсете Израел преди Суецкия канал да бъде поставен там от нацията.

  • Съжаляваме, но 1948 г. е пълното изпълнение на пророчеството на Даниел, 70 -те години на мръсотията, която причинява запустение, седнало на свещеното място 2018 г. Времето ще бъде Голямо за фалшивите евреи, както ги наричат ​​в откровението, прочетете библията си, истината е в тях. просто прочетете къде ви разказват тези религиозни, така наречени християни, всички те са еврейски съмишленици, събудете НЕГОВАТА си сатанинска измислица, извинена от децата му .... Исус казва най -добре, когато им казва, че сте от баща си дявола .... математика !!!!

  • Синайският полуостров е югоизточната част на Африка, исторически част от Египет, древният и съвременен Израел е на север от полуострова, който не е Африка, полуостровът стана израелска територия след Шестдневната война, държавите и териториите могат да се променят, но континентите не могат, Израел е в Африка е като, казвайки, че САЩ са в Полинезия, защото притежават Хавай.

 7. Може би вие, момчета, трябва да прочетете britanica за пътуванията на диаспората и за миграциите на древни миграции. След римската окупация на Израел и унищожаването на залога хамикдаш Синедрионът работи за запазване на традицията и обичаите. Ръководителят на еврейското образование, преместен във Вавилон, намеква за талмудския бавли и оставя центъра на еврейското образование до около 9 век. Когато мавританската окупирана Испания се превръща в научен център на юдаизма до испанската инквизиция по очевидни причини, ръководителите на образованието трябваше да се преместят. Там, където Амстердам, Вилна, Литва и други източноевропейски страни станаха селища за еврейски семейства. Холокостът беше само сламката, която разби камилите обратно. Евреите бягат от преследването по всички краища на земята. Феодалното правителство на Европа направи възможно еврейските комунити до еманципацията и насилствената асимилация в нациите. Но хората никога не са били отделяни. Има писма след писма, отговарящи на отговор на голям бяс, който остава в контакт, усъвършенствайки начините да изпълнява начините на храма без храм и придържането към тези обичаи е юдаизмът. Иврит е термин, използван в Египет, свободно преведен прашен от изток. Имаше много семитски племена, наричани еврейски. Израелците бяха избрана еврейска група след много ножици, които бяха усъвършенствани от закона на боговете и които по-късно спечелиха завладяването на Ханаан с Негова помощ само с цел изпълнение на Неговите закони, за да освети земята, за да присъства Неговото присъствие. И след завладяването и конфедерацията на 12-те племена в единна нация, разделена след Соломоновата юдея, южната нация продължава да следва закона на боговете в Неговия храм, докато Израел (ефрем) се покланяше на идоли (2 статуи на бикове), така че евреите (юдеи) използваха в книга на Естер, за да обозначи етническата привързаност към обичаите и спазването на Юдея, нацията, която все още се придържа към закона на боговете …… също в Тората Второзаконие 26: 5, тя казва Тогава ще обявиш пред Господа твоя Бог: „Баща ми беше скитащ арамеец и той слезе в Египет ... Арам беше в земята на Плодородния полумесец, който се простираше на север през Сирия. Google сирийци и персийци и хора, родени в тази област от древни времена, след това гугъл източноевропейски евреи или сефардски евреи, подобни черти, дадени 2000 години на скитане през нация след нация, бягаща от преследване. Вярно е, че винаги е имало новоповярвали. Левит 24:22 казва, че ще имате един начин на закон, както и за чужденеца, както и за една от вашата страна: защото аз съм Господ вашият Бог. и този закон включва вземането на съпруга еврейка, така че докато чертите на гоите се смесват, те в крайна сметка се смесват с истински потомък, изискван от еврейския закон ... Сега има аргумент, че хазарите са родословието на европейските евреи. Кралските хазари избраха юдаизма пред другите големи религии и обърнаха цялата нация според Халача. Това се случи през 9 -ти век н.е. евреи също се заселват в Северна Африка от Египет до Мароко и надолу през Етиопия. Р. Моисей Бен Маймонидес е бил главен равин в Египет и е бил лекар на султана Саладин през 12 век в Кордоба, Испания, и е писал писма до евреите, мигрирали в Йемен след разрушаването на храма ... .. разпръснати по четирите ъгъла на земята и се събра от четирите ъгъла ... Коментарът на Бренда за сефардските и ашкеназическите евреи са потомци на яфета. Ашкеназ беше син на Гомер, син на Яфет и дойде да обозначи Германия. Ашкеназическите евреи са пребивавали в Източна Европа, но все още са потомци на Сим. Както се казва, Битие 9:27 ще разшири Яфет; той ще живее в шатрите на Сим; а сефард означава евреи, които са живели на иберийския полуостров нада за свързване с яфет ...

  • Знам само, че Хесус казва, че ще ги познаете по плодовете им, това, което правят с палестинците, не е БОЖЕ като действия, по -скоро ми приличат на действия на сатани, използвайки парите и властта си да воювам по целия свят чрез дясната си ръка огневата сила другата сатанинска империя, която в разкритието е описана много добре до подробности, прочетете нещо, което не е повлияно от магистрите, единственото място, където Бог допуска истината, е в свещената книга ... древният духовен БОЖЕН компютър .... единственият проблем сте вие трябва да бъдат с правилния дух, за да могат тези древни тайни да бъдат разкрити от светия дух на БОГ

  • Знам само, че Хесус казва, че ще ги познаете по плодовете им, това, което правят с палестинците, не е БОЖЕ като действия, по -скоро ми приличат на действия на сатани, използвайки парите и властта си да воювам по целия свят чрез дясната си ръка огневата сила другата сатанинска империя, която в разкритието е описана много добре до подробности, прочетете нещо, което не е повлияно от магистрите, единственото място, където Бог допуска истината, е в свещената книга ... древният духовен БОЖЕН компютър .... единственият проблем сте вие трябва да бъдат с правилния дух, за да могат тези древни тайни да бъдат разкрити от светия дух на БОГ

  • Много хубаво вярно, но мнозина знаят, че това е фалшив разказ.

  • Джошуа, отхвърлям аргумента ти, просто грешиш.

 8. Знам само, че Бог няма лиценз за недвижими имоти. Коренното население на Палестина има право да живее тук. Ако европейците искат да живеят там поради библейската фантазия, асимилирайте се и не принуждавайте коренното население да се асимилира с европейските еврейски обичаи. Какво би направил някой там, ако някой дойде в къщата ти и ти каже да излезеш, Бог ми го даде? Честно казано? Ако приемем, че ашкенази или някакви европейски евреи са били верни наследници на евреите, това не им дава право да се върнат след 2000 години. Какво ще кажете, ако германско семейство се премести в Съединените щати през 1776 г. Тогава човек от бъдещите поколения отиде в Германия през 2015 г. Този човек тогава казва на германско семейство да излезе от къщата си, защото моите предци са живели тук преди повече от 200 години. Това е наистина идиотско.

 9. Моля, информирайте ме ....

 10. Имаше 12 племена, от които евреите бяха 1 от 12. Племето Гад се установява в Германия. Ефрем във Великобритания. Зебулон в Холандия (пророчеството беше, че ще намерят петрол!), Бенджамин във Франция. Така че технически много хора имат еврейски предци. Имам еврейски предци, но доколкото не можех да кажа на еврейски предци поне няколко хиляди години. Това не ме прави евреин, нито иреалит, но уважавам всичко еврейско.

 11. Някой може ли да ми каже дали Харви Вайнщайн е евреин или евреин? Искам да кажа, че тази 2017 г. не е 19 -ти век

 12. Аутсайдерите искат право на Израел заради ивицата Газа.

  Законните евреи искат право на Израел заради ивицата Газа.

  По същия начин паластианците искат право на ивицата Газа и за съжаление става въпрос за родните им места - където са живели от поколения.

  В по -голямата си част става въпрос за природен газ край бреговете на Газа.

  През 2007 г. край бреговете на Газа беше открито много природен газ, но Израел се отказа и се изтегли от Газа през 2005 г.

  Какво да правя? Какво да правя?

 13. Първо, Авраам, Исак и Яков нито са доказали съществуването си и се считат за патриархални еврейски разкази.

  Второ, нито един еврейско-израилтянин не е успял да докаже своята кръвна линия като преки потомци на хора от Израел или този регион.

  Трето, как е възможно еврейско-израилтяните да използват превода на английския език на пост-протестантската реформационна християнска църква на Англия, версия на Библията на крал Джеймс, която беше представена на черните роби, когато пристигнаха в Америка като доказателство за своя род. Един стих във Второзаконие не го описва напълно, когато отправя толкова високо твърдение без допълнителни доказателства.

  Изглежда, че важи следното: Когато принудително превърнатите и индоктринирани черни роби на господаря на роба се случиха три неща.

  Слабите умишлено се подчиниха от страх.

  Умният се преструваше, но забрави, че се преструват.

  СИЛНИТЕ се противопоставиха до края чрез изтезания и крайна смърт.

  Еврейско-израелският култ сякаш попада някъде между Слабите и Умните.

 14. След това видях и, ето, голямо множество, което никой не можеше да преброи, от всички народи, родове, хора и езици, застанали пред престола и пред Агнето, облечени в бели дрехи и длани в ръцете им; И извика със силен глас, казвайки: Спасение на нашия Бог, който седи на престола, и на Агнето. И всички ангели стояха около престола, около старейшините и четирите звяра, паднаха пред престола на лицата си и се поклониха на Бога, казвайки: Амин: Благословия, и слава, и мъдрост, и благодарение, и чест, и сила, и мощ, да бъдат на нашия Бог за вечни векове. Амин. И един от старейшините отговори и ми каза: Какво са тези, облечени в бели дрехи? и откъде дойдоха? И аз му казах: Господине, ти знаеш. И той ми каза: Това са тези, които излязоха от голяма скръб и измиха дрехите си и ги побеляха в кръвта на Агнето. Откровение 7: 9-14

 15. Искам да науча повече

 16. Нека направим много изследвания, преди да коментираме неща, които могат да подведат нашите читатели, тези, които са се справили добре Бог да ви благослови.

Вижте повече за: