Разлика между импресионизма и постимпресионизма

Импресионизъм срещу постимпресионизъм

Човек се е научил да се изразява художествено чрез живопис преди няколко хиляди години. Това е изкуството да използвате боя, пигмент и цвят върху повърхността, за да създадете илюстрации на сцени, предмети, хора и животни. Има много стилове на рисуване, визуални елементи, методи и техники, които се използват от художник. Има: абстрактно, фотореализъм, сюрреализъм, модернизъм, импресионизъм и постимпресионизъм.

Импресионизмът е движение на изкуството, започнало във Франция през 19 век. Терминът е получен от заглавието на произведение на изкуството от Клод Моне, „Впечатление, soleil levant“. Заедно с Едгар Дега, Пиер-Огюст Реноар, Сислей, Моризо и Писаро, те бяха няколко от най-известните художници-импресионисти. Импресионизмът използва малки и тънки четки на четката, които са видими и са свързани с обикновена тематика. Той имаше отворена композиция и необичайни зрителни ъгли и изобразяваше светлината с променящо се качество като с течение на времето и включваше движението като необходим елемент. Той дава повече акцент върху цвета, а не върху линиите и изобразява реалистични сцени, които са рисувани на открито. Тя включваше откровени пози, движение и използване на различни цветове. Той завладя сърцето и характера на субекта.

Боята на гърба беше избегната при импресионизма, а по -меки ръбове и вълнуваща комбинация от цветове бяха постигнати чрез смесване на цветовете възможно най -малко и чрез поставяне на боя върху мокра боя. Повърхността, използвана в импресионизма, беше непрозрачна. Импресионистична картина обикновено изглеждаше като моментна снимка, сякаш е заснета случайно. Смята се, че е повлиян от нарастващата популярност на фотографията и на японското изкуство. Импресионизмът проправи пътя за неоимпресионизма, фовизма, кубизма и постимпресионизма.

Постимпресионизмът е развит под формата на импресионизъм и е използван за позоваване на творбите на по -млади художници като Винсент Ван Гог, Пол Гоген и Жорж Сера. Постимпресионистичните художници все още използваха ярки цветове, гъста боя, отчетливи щрихи и обикновена тематика, но подчертаваха използването на геометрични форми и неестествени цветове. Постимпресионистичните художници изследват различни посоки и подходи към рисуването, без да се притесняват за външния вид на своите субекти. Той проправи пътя за развитието на модерното изкуство, което се основаваше главно на емоциите и концепциите на отделния художник. Докато импресионизмът се правеше на открито, постимпресионизмът се правеше в студио. Това беше по -бавен процес и включваше методически процеси.

Резюме:

1. Импресионизмът е стил на рисуване, който подчертава цвета и изобразява реалистични сцени на обикновени теми, докато постимпресионизмът е стил на рисуване, произлязъл от импресионизма. 2. Импресионистичните картини са рисувани на открито, докато постимпресионистичните картини са били направени в студио. 3. Постимпресионизмът използва геометрична форма за изобразяване на своите обекти, докато импресионизмът използва малки, тънки четки, които придават на картината по -меки ръбове. 4. Импресионизмът проправи пътя за неоимпресионизма, фовизма, кубизма и постимпресионизма, докато пост-импресионизмът проправи пътя към модерното изкуство. 5. Постипресионизмът включва по-методичен и отнемащ време процес от импресионизма. 6. Импресионизмът улавя горещината на темата, докато постимпресионизмът се основава на емоцията и концепцията на художника.

2 коментара

  1. благодаря за изясняването на разликите между импресионизма и пост -импресионизма.

  2. Наистина объркан относно някои от тези точки. Ван Гог е пост -импресионист и завършва картини бързо за един ден. Изобщо не отне никакво време. Също така той, както и други пост-импресионисти, често не рисува в студио. По -голямата част от работата на Ван Гог е извършена на полето. Така беше и на Гоген. Също така не съм сигурен къде се намират всички геометрични фигури в пост-импресионистични картини. Голяма част от това беше свързано с по-изразен и креативен начин на използване на цветовете, но и с използване на реалистични, базирани на природата настройки.

Вижте повече за: