Разлика между Англия и Великобритания

Англия срещу Великобритания

Англия често се използва погрешно за цялото Обединено кралство. Това може да се дължи на факта, че най -големият град във Великобритания е Лондон, който се намира в Англия. Англия е в рамките на Великобритания, понякога наричана просто „Великобритания“ и е най -голямата държава във Великобритания.

Великобритания е остров на западното крайбрежие на Европа. Той обхваща повечето от териториите в „Обединеното кралство Великобритания и Северна Ирландия“, широко известен като Обединеното кралство. Състои се от четири държави, които са били разделени преди това; това са Англия, Шотландия, Уелс и Северна Ирландия.

През 5 век, когато хората от континентална Германия - германските племена - започват да нахлуват във Великобритания, Англия е наречена „Земя на Енгла“, което означава „Земя на ангелите“. Името Великобритания идва от римляните, когато пристигат на Британските острови, но терминът Великобритания е бил използван по времето на английския крал Джеймс през 1603 г. Великобритания се отнася до двете отделени кралства; Англия и Шотландия.

Флагът на Великобритания се нарича Union Flag, по -известен като Union Jack. Това е флаг, съставен от три други знамена. Това са обединенията на различни знамена на държави в рамките на Великобритания „Англия, Шотландия и Северна Ирландия. Тъй като Англия е част от Великобритания, тя е представена от кръст Свети Георги, който също се нарича Национален флаг на Англия.

Хората, които живеят в Англия, се наричат ​​англичани, а тези, които живеят във Великобритания - което обхваща три държави; Англия, Шотландия и Уелс - се наричат ​​британски. Великобритания се нарежда на 3 -ия най -населен остров, с 84% от населението си в Англия. Английският е основният език в Англия, докато във Великобритания британците говорят шотландски, уелски и английски поради факта, че страната се състои от три други държави; Англия, Шотландия и Уелс.

Един от националните символи на Англия е Кралското оръжие на Англия; този герб символизира монархията на Англия, която е представена от три златни лъва. Великобритания, от друга страна, има кралските оръжия на Обединеното кралство, което е представено от щит и носи оръжията на страни в рамките на Великобритания; Англия, Шотландия и Уелс.

Заключение:

1. Англия е част от Великобритания, докато Великобритания е част от Обединеното кралство. 2. Флагът на Англия се нарича кръст „Свети Георги“, докато официалният флаг на Великобритания се нарича „Съюзният флаг“ или наричан още „Юнион Джак“. 3. Англия се нарича „Земя на Енгла“, което е име, дадено от германските племена, докато името Великобритания е дадено от римляните и е използвано през 1603 г. 4. Хората, живеещи в Англия, се наричат ​​„англичани“, докато хората, които живеят в рамките на Великобритания се наричат ​​„британски“, освен другите имена, те се наричат ​​„шотландски“, „английски“ и „уелски“. 5. Англия е най -голямата държава във Великобритания. 6. Гербът на Англия се нарича „Royal Arms of England“, докато Великобритания има „Royal Arms of United Kingdom“, носи и герба на Англия.

Вижте повече за: