Разлика между Източното и Западното яйце

Източно яйце срещу западно яйце

„Великият Гетсби“ е роман, написан от Ф. Скот Фицджералд, публикуван през 1925 г. Той е литературна класика и е стандартен текст в гимназиалните, колежните и университетските курсове по американска литература. Той е адаптиран във филми, телевизия, театър, радио и дори в компютърни игри.

Това е любовна история, но е и история за американския живот през 20 -те години, време, когато американската мечта се разпадна след период на просперитет и успех. Това беше време на възход на няколко души към богатство и богатство чрез бутлегинг и желанието им да бъдат приети от онези, които се считат за част от американската аристокрация. Той демонстрира сблъсъка между стари пари и нови пари, както се вижда от географското разграничение между жилищата на двете групи. Източното яйце е мястото, където живеят тези със стари пари, а западното яйце-там, където живеят самоделните, богати хора.

Докато хората, живеещи в East Egg, са придобили парите си чрез наследство и с лекота, тези, които живеят в West Egg, са придобили своите чрез упорита работа. Въпреки че може да са забогатели с незаконни средства, те са запазили своите ценности. И Източното, и Западното яйце са места, където живеят богати хора, но те се различават по начина на придобиване на богатството им и как са повлияни от богатството си. Той показа как те са оформени като личности, което се показва от това как се отнасят към другите хора и живеят живота си. Хората от Източното яйце бяха много материалистични, плитки и повърхностни. Те бяха егоцентрични и небрежни, не обръщаха внимание на нуждите и чувствата на хората около тях. И все пак хората от Западното яйце се опитаха да имитират онези, които живееха на Източното яйце, като бяха твърде нахални и показни. Може също да им липсва вкус и социални грации, които хората от Източното яйце притежаваха, но бяха по -хуманни и морално изправени. Източното яйце допълнително символизира социалния и морален упадък в обществото, докато Западното яйце символизира социалните ценности. Резюме:

1. Западното яйце и Източното яйце са настройките на романа „Големият Гетсби“ с Източното яйце като мястото, където живеят хората, които са родени богати, и Западното яйце като мястото, където живеят хората, които наскоро станаха богати . 2. Хората, живеещи на Източното яйце, придобиват богатството си с наследство и с лекота, докато хората от Западното яйце придобиват богатството си с упорит труд. 3. Хората от Източното яйце бяха изобразени като плитки, материалистични, небрежни и самообладаещи, докато тези от Западното яйце бяха по-морално изправени и хуманни. 4. Въпреки че жителите на West Egg са спечелили богатството си с незаконни средства, тяхното място символизира социалните ценности, докато East Egg символизира моралния и социалния упадък на обществото. 5. Източното яйце демонстрира повърхностност и небрежност, докато западното яйце демонстрира пищност и вулгарност, към които хората прибягват в желанието си да се впишат в определени социални кръгове.

Вижте повече за: