Разлика между Alpha Kappa Alpha и Delta Sigma Theta

Алфа Капа Алфа срещу Делта Сигма Тета

Много студенти се включват в училищните дейности и се ангажират да бъдат част от организации. Има два типа организации: академични и извънкласни организации. Академичните организации могат да бъдат дебатни екипи, математически и научни клубове. Извънкласните организации, обаче, не са свързани с академичните среди. Те се фокусират главно върху саморазвитието, социалните умения, лидерските умения или дори екологичното съзнание. Това ще ви даде шанс да работите с хора с различни личности, които биха могли да ви помогнат да израствате като личност.

Сестринствата и братствата са примери за извънкласни дейности. Присъединяването към такива организации може да ви помогне да се срещнете с много хора не само от вашето собствено сестринство, но и от други сестринства. Ще имате възможност да общувате с множество възпитаници в цялата страна. Това е ангажимент за цял живот, така че ще бъдете сигурни, че винаги ще имате някой до себе си. Най -видното сестринство, спечелило добра репутация чрез своето съществуване, е Алфа Капа Алфа и Делта Сигма Тета.

Alpha Kappa Alpha е основана от група от девет афро -американски колежанки на 15 януари 1908 г. в Университета Хауърд във Вашингтон, Етел Хеджман Лайл ръководи това сестринство, което увеличава възможностите на афро -американските жени в определени области, където има малко власт. Пет години след основаването си, Alpha Kappa Alpha е включена през януари 1913 г. Сестринството включва, но не се ограничава до кавказки, индийски, индиански, африкански и испаноязични студенти. В момента те имат над 900 глави и общо над 250 000 членове в САЩ и в други страни по света. От създаването на организацията тя помага за прилагането на програми за общественополезен труд, които подобряват икономическите и социалните условия. Един от най -големите им приноси за общността е създаването на здравната клиника в Мисисипи. Сестринството понастоящем е част от Националния общоелински съвет (NPHC).

Пет години след създаването на Alpha Kappa Alpha, двадесет и двама от членовете му решават да напуснат сестринския род и създават своя собствена организация, която кръщават Delta Sigma Theta. Основан е на 13 януари 1913 г. Основната им цел при създаването на това сестринство е да укрепят академичните си постижения, както и да предоставят помощ на други хора, които се нуждаят от помощ. Първото им участие в обществото беше през март 1913 г., Марш за избирателно право на жените. За разлика от Alpha Kappa Alpha, която беше включена само 5 години след основаването си, Delta Sigma Theta отне 17 години, преди да бъде включена. Тъй като те са отворени за представители на всяка националност, раса или религия, те са най-голямото афро-американско сестринство с гръцки букви днес. Те имат повече от 950 глави в Съединените щати и други страни като Германия, Корея, Англия и Ямайка. Те имат общо повече от 350 000 членове, които са предимно афро-американци. Подобно на Alpha Kappa Alpha, те също са членове на Националния общоелински съвет, както и на NAACP и Националния съвет на негърските жени (NCNW).

Резюме:

1. Алфа Капа Алфа е основана от афро-американски колежанки на 15 януари 1908 г., докато Делта Сигма Тета е основана от бивши членове на Алфа Капа Алфа на 13 януари 1913 г. 2. Само 5 години след основаването си, Алфа Капа Алфа е включена през 1913 г. Делта Сигма Тета обаче отне 17 години, преди да бъдат включени. 3. Алфа Капа Алфа има над 900 глави с общо над 250 000 членове. Delta Sigma Theta има над 950 глави с общо над 350 000 членове, което ги прави най-голямото съществуващо сестринство с гръцки букви. 4. И двете сестрински организации са членове на Националния общоелински съвет (NPHC). Делта Сигма Тета е член на 5.NAACP и Националния съвет на негърските жени (NCNW), но Алфа Капа Алфа не е.

5 коментара

  1. Този артил е неправилен. Delta Sigma Theta Sorority, Inc. е регистрирана два пъти. Веднъж през февруари 1913 г. и от началото на 1930 г. Моля, актуализирайте тази статия, за да предоставите точна информация.

  2. КОЙ Е НАПИСАЛ ТАЗИ ГЛАВА? Моля, бъдете фактически с вашата информация. Опитвате се да покажете, че има разлика в двете организации, но с BIAS към Alpha Kappa Alpha. Ако случаят е такъв, на лизинг бъдете ясни с фактите. AKA никога не е имал намерение да се организира като СОРОРИТЕТ, докато Delta Sigma Theta не е официализирана. Да започнем от там. Също така, Delta Sigma Theta се включи през 1913 г. и отново през 1930 г. Визията на това сестринство беше ясна от ДЕН 1- Никога не трябва да се бърка, че социална организация прави комплименти на това, което прави мъжката организация, а да бъде ВЪЗДЕЙСТВУЮЩ в общностите, които те сервирайте от ДЕН 1.

    • В отговор на печатите на справедливостта, да, прав сте, статията има големи недостатъци, но Алфа Капа Алфа не беше просто социална организация, нито социален клуб, както казват някои хора, така че нека незабавно да разсеем този мит. Лайл (по онова време Хеджмен) беше младши и не можеше да бъде президент и много пъти, когато има двама визионери, ще има някои несъответствия. Визията беше да бъде ВЪЗДЕЙСТВАЩА и ако не беше така, нито една организация нямаше да съществува днес. Откъде черпите фактите си? Надявам се не толкова пристрастен като автора ...

  3. и визията на Алфа Капа Алфа по онова време бяха афроамерикански жени КОЛЕДЖ, където визията на Делта Сигма Тетас бяха афроамерикански жени.

  4. Успокойте се дами. Статията беше информативна по какъвто и начин да искате да я погледнете ... тя предостави това, което трябваше да знам.

Вижте повече за: