Разлика между държавните и чартърните училища

Публични срещу чартърни училища

Една от основните нужди на децата, за която отговарят родителите и правителството, е образованието. Въпреки че има някои, които могат да си позволят да изпращат децата си в частни училища, много не могат и затова се създават държавни училища и чартърни училища, за да предоставят образование на по -ниски или без разходи на родителите.

Държавните училища са училища, които са задължени от местното, регионалното или националното правителство да предоставят детска градина, начално, средно, колеж и техническо образование на всички деца. Въпреки че са проектирани да се провеждат в типични класни стаи в обикновена училищна среда, те могат да бъдат предоставени и на тези, които имат специални нужди и трябва да се преподават у дома. Те се заплащат от правителството от събраните държавни данъци. Задължително е изпращането на деца в държавни училища и те трябва да преминат и да преминат стандартизирани тестове, които се изискват от държавата.

Правителството изисква всички държавни училища да приемат деца, които живеят в техния район. Друг вид държавно финансирано училище, при което учениците не са длъжни да плащат, се нарича чартърно училище. Докато държавните училища трябва да приемат всички деца в своя район, чартърните училища изискват учениците да кандидатстват за влизане в училище. Те са проектирани като алтернатива на държавните училища, но не подлежат на правилата и разпоредбите, прилагани към държавните училища.

Чартърните училища обикновено имат специална учебна програма в области като изкуствата, технологиите и математиката и осигуряват по -добро образование от това, което се осигурява от държавните училища. Като такива много ученици се борят за място в чартърно училище. Те работят като автономни държавни училища, за да им дадат повече свобода да предоставят на учениците култура, която ще им даде мотивация, дисциплина и насоки, от които се нуждаят. Те все още са предмет на образователните стандарти, определени от правителството.

Чартърните училища също са отговорни за постиженията на учениците, а представянето на учениците се оценява редовно. Оцеляването на чартърните училища зависи до голяма степен от това как се справят техните ученици в тези оценки. Докато държавните училища се откриват от правителството, чартърните училища се инициират от родители, учители и частни организации, които също осигуряват финансиране освен средствата, дадени от правителството. Поради тази причина те са отговорни и пред своите спонсори.

Резюме:

1. Държавното училище е училище, финансирано от правителството, докато чартърното училище също е училище, финансирано от правителството, но също така получава средства от различни спонсори. 2. Чартърното училище е проектирано да бъде автономно, но все още подлежи на правителствените разпоредби като държавно училище. 3. Участието в държавните училища е задължително и е отворено за всички деца в определен район, докато учениците трябва да кандидатстват за приемане в чартърно училище. 4. Оцеляването на чартърните училища зависи от представянето на учениците в тестовете за оценяване, които редовно се провеждат от правителството, докато държавните училища са по -стабилни и съществуват от години. 5. Публичните училища се създават от правителството, докато чартърните училища се създават от частни организации и лица като родители и учители.

3 коментара

  1. Въпрос: учител от държавно училище каза, че чартърните училища могат да изключват деца, които не говорят английски, които са с увреждания, които са в неравностойно положение. Това истина ли е?

  2. Еха. Чартърните училища вероятно биха дали на християните (например) повече свобода да включват молитва в училище? Това може да е нещо добро.

  3. и аз се чудех същото. моето дете 2 клас на 7 години има проблеми с поведението и искат да продължат да го отстраняват от училище.училищна школа Kipp Truth Elementry в Далас 1545 S. Ewing street. Не трябва ли те да могат да помогнат на вашето дете със специални нужди или с нелекуващи поведение в живота. Моето дете също се нуждае от образование.

Вижте повече за: