Разлика между ранни действия и ранни решения

Ранни действия срещу ранни решения

Освен обичайния процес на кандидатстване за записване в колеж по ваш избор, вече има някои други алтернативи, които правят потока много по -лесен за тези, които са повече или по -малко сигурни за посещение в определено училище. Ранните действия и плановете за ранни решения са два нови начина да бъдете приети по -рано.

И двата процеса позволяват на студент да кандидатства в много по -ранен момент (обикновено през ноември), за разлика от редовния общ прием. Предимството на тези планове е, че те ще ви уведомят за решението за прием много по -рано от пролетта. До януари или дори през декември вече ще имате шанс да разберете дали ще бъдете приети във вашата бъдеща институция или не. По какво се различават тези два плана?

Преди да изпратите окончателното си заявление до вашия колеж, първо трябва да се запитате дали наистина сте сигурни дали да се запишете в това училище или не. Това ще послужи като основа за вида на плана за ранен прием, който ще изберете, защото има някои задължения, които трябва да се спазват. Например, ако ще кандидатствате по маршрута за ранно вземане на решение, трябва да знаете, че това е обвързващ план. Това означава, че трябва да отидете в този колеж, ако някога те уведомят за приемането си.

По -често този план включва и значителна финансова помощ за студента. След като сте кандидатствали за плана за ранно вземане на решения, вече сте ограничени да кандидатствате в други колежи, като използвате ранно решение. Независимо от това, все още можете да подадете заявлението си до други институции чрез традиционния процес на приемане. Въпреки това, след като получите ранното положително известие от предпочитания от вас колеж, трябва да отмените всички останали приложения от второстепенните си опции.

От друга страна, ранен план за действие е различен от ранно решение, тъй като е необвързващ план. Това означава, че дори да получите известие, че вече сте били приети по -рано, пак можете да изберете да не приемете офертата незабавно и да продължите към други институции, ако решите. Ще ви бъде дадено време до пролетта да решите дали ще го направите или не. Дори ако вече сте подали едно заявление за ранни действия в първия си колеж по избор, все пак можете да кандидатствате за други планове за ранни действия в други институции.

Днес много институции дават висок приоритет на тези, които кандидатстват чрез тези планове, защото обикновено показва интереса и ангажираността на ученика да се запише за училище.

Резюме:

1. Ранните планове за вземане на решения са обвързващи за разлика от ранните планове за действие. 2. В плановете за ранно вземане на решения вече не можете да кандидатствате рано в други институции, след като вече сте съобщили плана за ранно вземане на решения на първия си колеж по избор. 3. Имате право да кандидатствате за един план за ранни решения едновременно, докато можете да кандидатствате за няколко плана за ранни действия едновременно. 4. Имате по -големи шансове да бъдете приети, ако кандидатствате за план за ранно вземане на решение, вместо за кандидатстване за план за ранно действие.

Вижте повече за: