Разлика между вестник и статия

Вестник срещу статия

Древен човек разказвал своите истории чрез рисуване и като ги предавал устно на своите потомци. Когато започна да общува с хора от други места и да търгува с тях, той се насочи към писането. Това му осигури по -надеждно средство за водене на записи и предаване на информация.

Първоначално той е предназначен да записва исторически събития и да поддържа финансови записи. Днес има много форми на писане. Писането се използва като забавление (романи и приказки), в образованието (енциклопедии и учебници), а също така се използва за записване на събития и констатиране на факти за хора, места и други теми (статии и списания).

Статията се определя като литературна литература, публикувана в печатни или електронни медии. Той има три вида, а именно; текстови (новини, академични доклади, блог, маркетинг, Usenet), говорими (аудиозаписи или подкасти) и списъци (съдържат списъци).

Състои се от:

  • Заглавие, което уточнява за какво става дума и се намира в горната част на всяка статия.
  • Байлайн, който посочва името и титлата на писателя.
  • Олово, което насочва читателя и е предназначено да привлече вниманието им.
  • Текст, който предоставя подробности за темата на статията, която може да бъде списък, разказ, интервю или друга форма.
  • Заключение, което може да бъде цитат, резюме, описателна сцена или пиеса на главната роля.

Думата „артикул“ идва от латинската дума „articulus“, която означава „малка става“ и старофренската дума „статия“, която означава „отделни части от всичко написано“. Първата му употреба за означаване на литературен състав е през 1712 г.

Думата „вестник“, от друга страна, идва от латинската дума „diurnalis“, което означава „ежедневно“. Той достигна английския език чрез англо-френската дума „jurnal“, което означава „ден“. Първото му регистрирано използване за описване на дневен запис на транзакции е в средата на 16 век.

Днес списание се използва за препратка към дневен запис на бизнес или събития като счетоводни дневници и дневници. Това може да означава и периодични издания като вестници и други публикации като списания и научни списания.

Учените списания се наричат ​​също списания с отворен достъп, които са достъпни в Интернет и се финансират от правителството или академична институция. Бизнес и счетоводните списания се използват в счетоводството и за записване на транзакциите на бизнес.

Резюме:

1. Статията е публикувана литературна литературна творба, докато списанието се отнася до ежедневни записи на събития или бизнес, както и до периодични издания като вестници и списания. 2. Списанията обикновено се водят лично от неговия автор (дневници) или собственици (счетоводни списания); те могат да се разглеждат или четат срещу заплащане (списания) или безплатно в уебсайтове или библиотеки, докато статиите обикновено се пишат за публикуване, при което писателят получава заплащане за статията си. 3. Статията може да бъде съставена като текст, в аудио форма или като списъци, докато списание не може да бъде направено в аудио форма. 4. Думата „статия“ идва от латинската дума „articulus“, докато думата „вестник“ идва от латинската дума „diurnalis“.

3 коментара

  1. Сигурно наистина, както казва проф. д -р Мирча Орасану

  2. тогава със сигурност трябва да се вземе предвид важността на тези въпроси, както казва проф. д -р Мирча Орасану и значението на статиите

Вижте повече за: ,