Разлики между жилетка и жилетка

Великобритания: Жилетка САЩ: Жилетка

Жилетка срещу жилетка Жилетките и жилетките са само два от многото видове дрехи, които носят мъжете. Сред толкова много други, тези два са най -често срещаните и са най -популярните. В рамките на тези две категории има много подкатегории, които са налични. В тази статия ще опишем типична жилетка и типичен жилетка и ще илюстрираме разликата между двете.

Думата жилетка произлиза от френската дума „veste“, което означава яке, спортно палто, латинската дума vestis и италианската дума vesta, която означава халат или рокля. Най -просто и общо казано, жилетката е дреха, която покрива горната част на тялото и е без ръкави. Използва се и за обозначаване на долнище без ръкави на някои места. Освен това, на някои места, терминът жилетка може да се използва и като препратка към различни други облекла, които включват подплатени якета без ръкави, спортни потници и др. Първият обикновено се използва за лов. Друг вид е жилетката за риболов, която е уникална в смисъл, че има изпъкнали предни джобове за носене на риболовни съоръжения.

Жилетка, подобно на жилетка, също е дреха, която покрива горната част на тялото и е без ръкави. Той е подобен в това, както и в вида, който придава при носене. Всъщност жилетка се нарича жилетка в американския английски. Двете обаче не са еднакви в истинския си смисъл. Най -важната разлика между двете е, че жилетката е неформална дреха, която може да се носи без нищо под нея. От друга страна, жилетката е официална дреха, която обикновено се носи над риза и вратовръзка. Той е част от изпълнителен или бизнес костюм и се носи под палтото като част от официалното облекло за мъже. Това е и третото парче от типичния мъжки бизнес костюм от три части.

Друга разлика между жилетка и жилетка е наличието на копчета. В жилетката няма копчета или закопчалки и затова начинът да носите жилетка е да я издърпате по врата. Това не е същото за жилетка, която има копчета или закопчалки, които могат да се закопчават или разкопчават. Следователно, той има пълен отвор отпред, който е вертикален. Продължавайки, налични са два основни вида жилетки; едноредни и двуредни и двете са много чести, независимо от официалността на облеклото. Жилетките могат или не могат да имат реверси или ревери, което зависи от стила.

Разликата между двете също е на диалект. В Европа и в частност Великобритания разликата между жилетка и жилетка се разбира по -добре; те използват термина жилетка, за да се отнасят до действителната жилетка, която се носи като третата част от костюма. Американците обаче често използват термина жилетка за означаване на жилетка.

В последно време жилетките са служили за много различни цели; има различни видове жилетки за различни цели, някои от които бяха споменати по -рано. Жилетките обикновено нямат редица цели; това е просто официална дреха, която се носи под палтото като част от бизнес костюм.

Резюме 1. Думата жилетка произлиза от френската дума „veste“, което означава яке, спортно палто, латинската дума vestis и италианската дума vesta, която означава халат или рокля, жилетка е дреха, която покрива горната част на тяло и без ръкави; жилетка също е дреха, която покрива горната част на тялото и е без ръкави

2. Най -важната разлика между двете е, че жилетката е неформална дреха, която може да се носи без нищо под нея; жилетка е официална дреха, която обикновено се носи над риза и вратовръзка, прави част от изпълнителен или бизнес костюм и се носи под палтото като част от официалното облекло на мъжете; това е и третото парче от типичния мъжки бизнес костюм от три части

3. Разликата между двете също е на диалект

4. Има различни видове жилетки за различни цели, но жилетките са повече или по -малко сходни и служат за една и съща цел

Прочетете още статии за ESL

2 коментара

  1. В САЩ единствените хора, които носят жилетки без нищо отдолу, са луди хора.

  2. Бих искал да закупя този артикул. Как поддържаме връзка

Вижте повече за: , , ,