Разлика между Фон и Ван

Фон срещу Ван

Префиксите на фамилното име (или фамилното име) von и van често се срещат в европейските фамилни имена или в хората от европейски произход . Тъй като фамилни имена често са загубили значението си в момент , или могат да бъдат обект на промяна (или чрез напълно променя името или го пуснете) от хората, които го притежават, не е имало объркване относно използването на фон и микробус.

Други подобни префикси могат да бъдат намерени и в други европейски езици и държави. Французите имат префикси: D ', De, La, Le, Du и Des, докато италианците имат: A, D', Da, De, Del, Della, Di, Li, в допълнение към Lo. Португалските фамилни имена имат префикси Da с Dos, докато испанските фамилни имена имат Las, De, De las, както и Del преди тях. Словашките и чешките фамилни имена имат само буква за представка - буквата z.

И фон, и ван са префикси на фамилия, което означава „от“ или „от“. В първите дни повечето фамилии са получени от различни области. Някои хора приеха фамилии от отправна точка - нещо, което се идентифицира от другите. Фамилиите често произлизат от бащата или предшественика на дадено лице, лични или физически характеристики, професии или места на произход или територия, свързана с тях. И фон, и ван действат като лепило между даденото име и фамилията. Това е единствената прилика между двете.

Първо, фон е германски по произход. Той е бил използван от всички членове на благородните семейства в германските страни до Средновековието. Човек, който е или е станал благородник, може да постави „фон“ пред фамилията си, за да посочи този статус. След Средновековието той е трансформиран в общ префикс към всяка германска фамилия и по -късно е използван от обикновените хора. Това е познат модел в немските фамилни имена, за да започне с фон. Тъй като немската кръв също процъфтява в Австрия и Русия, много австрийски и руски граждани носят префикса като част от немското фамилно име.

От друга страна, фургонът е от холандски произход. За разлика от немския фон, фургонът се използва от обикновените хора и се среща на общи места - от магазини до елегантни имения. Ван обикновено посочва географско местоположение или място. При тълкуването на някои фамилии ван е прикрепен към самото фамилно име. Например в името Винсент ван Гог, ван Гог е фамилното име. В извадката Vandermonde обаче ван е прикрепен и е изписан с главни букви като съществително. Изписването с главни букви на ван също не варира в зависимост от следващото фамилно име и се използва за преобразуване на холандски имена в английски или ако името е от виетнамски произход.

Фон може да дойде и в други форми като фон дер. Такъв е случаят и с холандския ван, тъй като алтернативната му форма е van der. Други холандски представки също включват: De, Den, op de, ter, ten, Van 't, докато немският има допълнителната представка Zu за други фамилии. Също така се отбелязва, че суфиксите на фамилното име не се вземат предвид при сортиране на име.

Резюме:

1. Префиксът von е свързан с немски произход, докато van обикновено се прикрепя към холандски и виетнамски фамилии. 2. Префиксът фон има известна история на свързване с благородни семейства и олигархия, докато ван се използва предимно и обикновено за по -малки цели. 3. Тъй като фон е свързан с германските/австрийските си фамилии, хората с германски корени и емигрирали от Германия имат този префикс в фамилията си, докато живеят в други страни. Същото важи и за ван, въпреки че идва с холандски/фламандски корени. 4. Герман фон може също да приеме формата на фон дер, докато същото може да се направи с холандския ван с ван дер.

6 коментара

  1. Отличен текст!

    Съществува ли и „Von De“ ???

  2. Мислех, че ван е немски думи, а сега знам, че е холандски, благодаря за обяснението

  3. Фамилията ми е Фестерван. Моите прабаби са дошли от Холандия в средата на 1800 -те. Чудя се откъде са ... .. важи ли местоимението ван, ако е прикрепено в края на име?

  4. Опитвам се да разбера дали фамилията Ван Гулд съществува или в Холандия, или в Германия

  5. Благодаря ви предварително

  6. Фамилията ми е холандска и означава Мир. Но всъщност не съм пълен с мир човек. Заявих фалит за над 100 000 долара и никога не планирам да го върна. Работих във Финанси, но откраднах пари, защото бизнесът ми се провали. Тогава заявих фалит. Сега се грижа за бара, защото никой няма да ме наеме за истинска работа. Предполагам, че съм позор за фамилията си.

Вижте повече за: ,