Разлика между тераса и балкон

Наличието на тераса или балкон във вашия имот може да увеличи средната стойност с до 12%. Терасите и балконите служат за сходни цели в къща, апартамент или какъвто и да е имот. Те осигуряват допълнително отворено пространство извън реалния имот. И вътрешните дворове, и балконите също свързват външното и вътрешното жилищно пространство на имота.

Повечето тераси са разположени в горната част на сградата, докато балконите са прикрепени отстрани на сградата. Като цяло и двете осигуряват съществени пространства за отдих, ако са конструирани и проектирани с подходящите съоръжения.

Какво е тераса?

Думата тераса е възприета от латинската дума „ terra “. „Тера“ означава земя. Терасите са известни още като вътрешни дворове. В повечето случаи те се повдигат над земята и се поставят върху плоски повърхности. Въпреки това, днес със значителните иновации в архитектурата и дизайна, повечето собственици на жилища избират да създадат вътрешни дворове на приземния етаж като разширения на хола или кухнята.

Терасите се използват най -вече за развлекателни дейности като релакс, седене, разходка или почивка. Някои имоти също имат джакузита и изискани структури във вътрешните дворове. Голямо стълбище или балюстрада имат достъп до повечето вътрешни дворове. Вътрешните дворове могат да получат подкрепа от здрави основи, създадени от човека или естествени. Повечето тераси са отворени към небето.

Първият терасинг е в селскостопанската индустрия. Земеделските стопани в различни култури ще терасират своите ферми, за да улеснят по -доброто сеитбообращение. Това беше през 3000 и 9834 г. пр. Н. Е. В Близкия изток, когато се наблюдава първото архитектурно терасиране.

Какво е балкон?

Думата балкон идва от латинското понятие „ балкон “, което означава голям прозорец. Това е така, защото всички балкони в миналото са били достъпни само през прозорец. Днес балконите са разширения на вътрешните подови пространства. Повечето обикновено са прикрепени към стая или няколко вътрешни помещения. Те могат да се използват за създаване на преходи между една стая и друга. В апартаментите балконите позволяват на жителите да изпитат открито в комфорта на тяхната площ. Някои ги използват за създаване на малки градини с саксийни растения. В зависимост от размера, те могат да се използват и като точка за отдих с куп седалки, за да се улесни това.

Разлики между тераса и балкон

Местоположение

Балконите трябва да имат сграда до себе си; те трябва да бъдат прикрепени отстрани на конструкцията. Терасите, от друга страна, нямат това изискване. Те могат да бъдат свободно стоящи конструкции над или на земята.

Използвайте

Балконите се използват предимно като малки градинарски центрове, релаксиращи центрове, където собствениците на жилища могат да се свързват с открито и ако размерът позволява място за сядане. Терасите имат много приложения, включително изброените по -горе за балкони.

Размер

Терасите са много по -големи от балконите. Това дава възможност на строителите и собствениците на жилища да използват терасите си за няколко неща, някои поставят барове, джакузита, места за забавление и дори ресторанти, ако размерът позволява.

Достъпност

До повечето балкони в имения или апартаменти се влиза през врата в една стая или стаи. Балконите са по -частни и ограничени за ползване от жителите на апартамента. Терасите са достъпни чрез стълбища или дори през няколко стаи. В случай на апартаменти, всички жители на сградата имат достъп до вътрешния двор.

Произход

Тераса произлиза от латинска дума „ terra “, която означава земя. Балконен бастун от латинска дума „ балкон “, което означава прозорци.

Тераса срещу балкон: Сравнителна таблица

Резюме на Terrace Vs. Балкон

  • Терасите и балконите дават достъп до външния свят, като свързват интериора и екстериора на имот.
  • Терасите се наричат ​​още вътрешни дворове и терминът идва от „terra“, латинска дума, означаваща земя.
  • Балконът идва от латинска дума „балкон“, което означава прозорци.
  • Терасите се изграждат самостоятелно от земята или се създават на покривите на сграда.
  • Балконите трябва да бъдат прикрепени отстрани на сградата.
  • Балконите са с малки размери и имат минимална употреба.
  • Терасите са по -големи и могат да се използват по много начини, включително градини, места за забавление и ресторанти.
  • В повечето жилищни райони достъпът до балкони е частен и е ограничен само за жителите на един апартамент. Терасите са предимно обществени, тъй като всички жители на жилищна сграда имат достъп до нея.

Вижте повече за: ,