Разлика между Swift Code и Sort Code

Swift Code vs Sort Code

Кодовете Swift и Sort са два начина за идентифициране на определена банка. Те се използват предимно при кабелни парични преводи за идентифициране на източника и местоназначението. Основната разлика между бързите и сортиращите кодове е мястото, където се използват. Кодът за сортиране се използва само от Англия и Ирландия за идентифициране на банки, разположени в страната, и съответните им клонове. От друга страна, бързият код се използва по целия свят и е основното средство за международни парични преводи. Следователно не можете да използвате кодове за сортиране за прехвърляне на средства дори до Англия или Ирландия, ако се намирате в друга държава, тъй като в нея няма подходящ код за идентифициране на страната.

Доста е лесно да се определи дали кодът, който имате, е бърз код или код за сортиране, защото има големи разлики между тях по отношение на дължината и състава. Кодовете на Swift обикновено са с дължина 8 или 11 знака и са буквено -цифрови; което означава, че може да съдържа както цифри, така и букви. За разлика от това, кодовете за сортиране са с дължина 6 знака и строго съдържат само числа.

Бързият код е разделен на четири части, започвайки с четири букви за идентифициране на банката или институцията. След това следва две букви за идентифициране на страната. Третият набор, който е кодът за местоположение, съдържа два знака и може да бъде букви и/или цифри. И накрая, три знака от букви и/или цифри за идентифициране на клона. Ако прехвърлянето е предназначено за основния офис, последните три знака могат да бъдат пропуснати, което води до само 8 знака. 6 -те цифри в код за сортиране са разделени равномерно на три двойки по две. Първата двойка идентифицира банката, докато последните две двойки се използват вътрешно в банката за идентифициране на различни клонове.

Въпреки че британците и ирландците използват кодове за сортиране, те не са унифицирани, така че не трябва да се използват за прехвърляне на средства между двете. За да сте напълно в безопасност, по -добре е да използвате бързи кодове, когато се опитвате да прехвърляте пари в международен план. За вътрешни транзакции кодовете за сортиране вероятно биха свършили работата задоволително.

Резюме:

1. Кодовете на Swift се използват глобално, докато кодовете за сортиране се използват само в Англия и Ирландия 2. Кодовете на Swift обикновено са с дължина 8 или 11 знака, докато кодовете за сортиране съдържат само 6 знака

2 коментара

  1. прекрасен

  2. Наскоро ми бяха върнати средства, които превеждах от Нова Зеландия на Barclays в Лондон (със значителни разходи за мен чрез такси и загуба на обменния курс - общо 56 NZ $!), Защото данните са предоставени на получателя от Обединеното кралство от нейния местен клон бяха неправилни. Тя получи кода за сортиране, а не кода на Swift. Ще изпратя отново превода, след като прочетох това много добро обяснение защо трябва да се използва бърз код за международни преводи. Надявам се този път да работи успешно. Благодаря ти.

Вижте повече за: