Разлика между сън и сън

Сън срещу сън

Животните спят, дори сортовете акули, които трябва да бъдат постоянно в движение за дихателен сън в едно мозъчно полукълбо, както всички морски бозайници. Това е много важно състояние, при което животните могат да си починат. Сънят също така помага за възстановяване на уморени и счупени или ранени части на тялото, тъй като засяга имунната система. Растежните хормони се секретират по време на сън и това се отразява на размера на животните.

Сънят е състояние, характеризиращо се с бездействие на доброволните мускули, намалено състояние на съзнанието или отсъствието му и преустановяване или спиране на сензорните дейности на тялото. Когато се отнася за сън в изречение, той може да бъде или като съществително, или като глагол. Ето някои примери за използването му като съществително в изречение:

"Сънят на Джени често се нарушава от кошмари." "Доброто настроение обикновено ще последва добрия сън." „Спокойствието е от съществено значение, за да може човек да спи добре.“

Примери за използването му като глагол в изречение са следните:

"Винаги заспивам рано." „Бебетата спят хаотично през първите шест месеца. „Учениците обикновено спят до късно по време на отстъпления, защото имат много дейности.“

Думата „заспал“, от друга страна, се използва или като наречие, или като прилагателно в изречение. Като наречие се използва за обозначаване на това, че сте в спящо състояние, а като прилагателно - за липса на осъзнатост или съзнание и в състояние на сън.

Примери за това са тези изречения:

"Тя заспа веднага щом главата й удари възглавниците." (Като наречие обикновено се използва с глагола „да падна“.)

"Той беше заспал, когато приятелите му дойдоха на гости." (Тук се използва като прилагателно. Обърнете внимание, че като прилагателно обикновено се използва с глагола „да бъдеш.“)

Докато думата „сън“ се отнася до акта за заспиване, думата „заспал“ се отнася до състоянието, в което вече сте в състояние на сън. Примери: „Ще спя по -късно. Заспах, докато гледах телевизия. Ставам раздразнен и ядосан винаги, когато съм обезпокоен докато спя. ”

Думата „сън“ идва от староанглийската дума „slaep“ или „slaepan“ от прото-индоевропейската основа „sleb“, което означава „да бъда слаб“. Думата „заспал“, от друга страна, идва от същите основни думи и е използвана за първи път през 1200 -те години.

Резюме:

1. „Сън“ е състояние, при което тялото е в намалено съзнание, като мускулите и сензорните дейности са неактивни, докато „спящият“ вече е в състояние на сън. 2. Думата „сън“ се използва като съществително или глагол в изречение, докато думата „спящ“ се използва като наречие или прилагателно в изречение. 3. Думата „сън“ идва от староанглийската дума „slaep“, която произлиза от основната дума на PIE „sleb“, докато думата „sleep“ е получена от думата „sleep“.

Прочетете още статии за ESL

4 коментара

  1. Не можах да го взема

  2. Не можах да го получа!

  3. Не разбирам разликите

  4. Благодаря ти. Беше много полезно.

Вижте повече за: ,