Разлика между настърган и настърган

Настърган срещу настърган

Термините „настърган“ и „настърган“ са объркани един с друг най -вероятно, защото все още се използват взаимозаменяемо от мнозина в домашната обстановка. Вярно е, че настърганите и настъргани хранителни продукти могат да се приготвят на едно и също оборудване (стандартното домашно ренде), все още се разбира по различен начин като настърган и настърганият продукт ще изглежда различен в крайна сметка.

Повечето домашни рендета са оборудвани с абразивни повърхности с различни размери и дизайн. Тази разлика в повърхностите води до различни текстури за процеса на настъргване или настъргване. Някои от най -популярните хранителни продукти, които се настъргват или настъргват са: сирене, моркови, кокосово месо , картофи и много други. Днес обаче повечето оборудване за преработка на храни, което се задвижва с електрически двигатели, ускорява процеса на настъргване или настъргване с помощта на сменяеми стоманени остриета, които се въртят с помощта на електродвигателя.

По дефиниция настърганият материал е нещо, което е настъргано или намалено на малки фрагменти до степен на прах. Това става чрез триене на материала (като сирене) върху груба и абразивна повърхност като рендето (както е споменато по -горе). Пармезанът е един от най -често срещаните хранителни продукти, които се настъргват.

Обратно, настърган материал се постига чрез използване на същото оборудване, но на различна страна или повърхност. В резултат на това нарязаните предмети са склонни да стават по-дълги, подобни на нишки ленти, които се късат или отрязват от острите ръбове на повърхността на рендето. Така възниква терминологията „парченца“, което буквално означава „дълги ленти“. На практика е по -добре да приготвяте настъргани моркови, когато приготвяте салата от зеле, защото наистина можете да почувствате гладката му текстура, за разлика от използването на настъргани моркови за същия тип ястия.

Трябва също така да имате предвид, че по -малкият размер настърган материал ще доведе до по -бързото му време за готвене за разлика от настърганите продукти. Например, настърганото сирене ще се стопи по -бързо, за разлика от парчетата сирене, когато се нагрее. Така че, ако искате все още да виждате сирене върху пицата си след загряване, тогава може да е по -добре да използвате парченца сирене.

Затова трябва да насочите специално внимание, за да знаете разликите между настърган и настърган артикул. Когато бъдете помолени да поръсите спагетите с настъргано сирене, не забравяйте да произведете малки настъргани частици сирене, а не парченца сирене, тъй като това ще повлияе значително на това как ще изглежда ястието ви в крайна сметка.

Резюме:

1. Настърган артикул изглежда като дълги ленти, докато настърганият елемент изглежда като малки фрагменти до степен на прахообразен характер. 2. Раздробяването произвежда по -гладки парченца, за разлика от решетката, която обикновено създава неравномерни, настъргани продукти. 3. Настърганите продукти обикновено се готвят или топят по -бавно от настърганите.

Прочетете още статии за ESL

3 коментара

  1. Винаги съм оценявал думите „Картината струва 1000 думи!“. Тази статия посочва това с пики, а?

  2. Сериозно целият текст, описващ това?

  3. Снимките биха помогнали изключително много

Вижте повече за: ,