Разлика между пол и пол

Секс срещу пол

Много е важно да се разбере разликата между пола и пола, защото тя помага да се обяснят по -добре проблемите, свързани със сексуалните норми, ценности и други теории. За съжаление, много хора приеха тези два термина като едно и също. Но в първоначалния си смисъл това не трябва да е така.

На първо място, сексът е термин, който се определя от биологичното описание и физическата анатомия. С това човек може да мисли за разликите в гениталиите, наличието на прекомерно окосмяване по тялото или лицето, състава на тялото, а също и самата физическа структура. Като биологично обусловен фактор, полът не се влияе от културата. Напротив, полът е нещо, което се определя от наученото поведение, социалните фактори и дори културната принадлежност. Като такъв, полът може да бъде разбран чрез наблюдение на социалния обмен на човека (т.е. начина, по който той или тя разговаря с другите), семейните ценности и влиянието на връстниците, които оформят принадлежността към пола и половата идентичност.

„Пол“ изглежда е най -повърхностният термин за разлика от „пол“. Това е така, защото човек може лесно да оспори първоначалната си сексуална ориентация чрез това как той или тя е идентифициран по пол. Това означава, че ако човек от мъжки пол мисли за себе си като за женско същество, той може да има подобни сексуални желания като обикновените жени . Може дори да стигне до момент, в който иска да премине процедура за смяна на пола. Това ясно показва, че двата термина „пол“ и „пол“ са напълно различни един от друг. Въпреки това, дори ако физическият състав на тялото може да бъде променен днес, сексът все още се счита за статичен атрибут. Така че, когато си роден да бъдеш мъж, значи си мъж, докато не умреш. Това показва, че сексът не може да се подхранва за разлика от пола.

Полът също обикновено се предписва от културата на човека. Например в повечето култури по света се очаква момчетата да играят с роботите си играчки, докато момичетата да играят с прекрасните си кукли Барби. Това е практически стереотипно и дори противоречиво на феминистките, но все пак се приема за вярно в повечето случаи.

Резюме:

1. Сексът е биологично дефиниран. Вие сте или момче, или момиче (мъж или жена). 2. Сексът се определя по силата на физическата анатомия. Това се определя от вашите хормонални характеристики, хромозоми и полови органи. 3. Полът е социално детерминиран като мъж или жена. 4. Полът е повлиян от културата на човека. Тя може да варира в различните общества, за разлика от пола, който е верен за всички общества.

2 коментара

  1. Защо не се обърнете към хермафродитите (известни с по -модерния термин „интерсексуални“) хора?

  2. Жалко, че нямате бутон за дарение! Определено бих дарил на този отличен блог! Предполагам, че засега ще се задоволя с отметките и добавянето на вашата RSS емисия към профила ми в Google. Очаквам с нетърпение нови актуализации и ще споделя този сайт с моята група във Facebook. Поговорим скоро!

Вижте повече за: ,