Разлика между скоч и бърбън

Скоч срещу Бурбон

Човекът е консумирал алкохолни напитки за лекарства, отдих или като част от диетата си от древни времена. Те дори се използват в религиозни ритуали и фестивали и произвеждат релаксиращ и еуфоричен ефект и понякога дори се приписват с афродизиачни ефекти.

Алкохолните напитки имат три общи класификации:

Бира, която е най -широко консумираната алкохолна напитка и е най -старата. Произвежда се от варени и ферментирали зърнени култури. Вино, произведено от ферментирало грозде или други плодове и с 9-16 % съдържание на ABV алкохол. Спиртни напитки, произведени от ферментирали зърна или малц, които са дестилирани и имат най -малко 20 % съдържание на ABV алкохол. Има шест вида спиртни напитки, а именно; водка, ром, текила, джин, ракия и уиски.

Уискито или уискито е алкохолна напитка, която се прави от ферментирала зърнена каша (ечемик, ръж, пшеница и царевица). Дестилацията достигна Европа, по -специално Ирландия и Шотландия, между 1100 и 1300 г. Тъй като гроздето беше оскъдно, те правеха уиски с ечемик, който също се използва за производство на бира. Това се нарича шотландско уиски, което се произвежда в манастири. И до средата на 1500-те години, когато крал Хенри VIII разпуска манастирите, уискито се произвежда в домове и ферми. Шотландското уиски отлежава най -малко три години в бъчви от бял дъб, което му придава отличителен вкус.

Има пет категории:

Шотландско уиски с едно малцо

Само уиски, което се произвежда, преработва, превръща, ферментира, дестилира и узрява в дестилерия в Шотландия, може да се нарече шотландско уиски. Не трябва да има добавени съставки освен вода и карамел и трябва да има 40 % алкохолно съдържание. Други страни също произвеждат уиски, използвайки различни материали и процедури. Канада, Индия и САЩ имат свои собствени видове уиски. В САЩ уискито се прави от ръж, малц, пшеница, царевица или комбинация от две или повече зърна или малц.

Един вид американско уиски е Бурбон, който е направен от каша, която съдържа поне 51 % царевица. Не е задължително да отлежава. Но ако е отлежало, то е само за кратък период и се съхранява в овъглени дъбови бъчви. Той няма добавени аромати, оцветители или спиртни напитки. Произвежда се в Тенеси и в Бърбън, Кентъки, въпреки че може да се произвежда законно във всяка част на Съединените щати. Само уиски, което се произвежда в САЩ, се нарича Бърбън.

Резюме:

1. Шотландското уиски е дестилирана алкохолна напитка, която се произвежда в Шотландия, докато Bourbon е дестилирана алкохолна напитка, която се произвежда в Съединените щати. 2. Шотландското уиски отлежава в бъчви от бял дъб поне три години, докато Бърбън отлежава в овъглени дъбови бъчви за по -кратък период. 3. Шотландското уиски е направено от зърнени храни, малц или комбинация от двете, докато Бурбон се прави предимно от царевица. 4. Шотландското уиски се произвежда от средата на 1500-те години, докато Bourbon се произвежда през 1800-те.

Вижте повече за: ,