Разлика между саркастичен и язвителен

Саркастичен срещу язвителен

"Язвителен" и "саркастичен" са две думи, които са много сходни по значение и се използва почти по същия начин, но техния произход, действителното им значение, както и техните обичаи са различни един от друг. Те са толкова близо, че те често се бъркат като взаимозаменяеми.

Саркастичен "саркастичен" се отнася до една забележка, която е горчива, подигравателен, презрителен, остър и присмех искал да нараня някого. Това е една забележка, която е силно завързана с ирония. Въпреки, ирония и сарказъм, не са едно и също нещо, но саркастични забележки имат ирония участва. Това означава, че по смисъла на това, което се каза, е противоположна на това, което е предназначено да означава. Тя се отнася до намерението на някой тормоз или подиграва някого, като изречете нещо обидно, и основната му функция е инверсия. Например, Шегата е толкова смешно, че хората са решили да не се засмивам.

Произход Думата произлиза от гръцката дума "sarkasmos", което означава "да се подиграват" или буквално "разкъсване на плът." Нито едно от значенията, посочени нещо приятно. Те всички посочени неприятности, причинени на друг от някого. Това е записано за първи път през 1579 година на английски език в "Shepheardes календар."

Употреба саркастични забележки или сарказъм може да се използва директно или индиректно да покажа неуважение към някого. Например, "Вие не може да добави две плюс две, ако сте имали целия клас да ти помогне." Може да се използва индиректно също, например: "Какво математик сте станали!" То се изразява най-вече от вокални модулации.

Язвителен язвителен бележки се отнасят за подигравка, цинизъм, присмех и презрение. Една от основните характеристики на тази дума е, че понякога се счита за хумор по времето на бедствие. Например, затворниците Хранителните получават е толкова добър, че те едва ли го дъвче. Тя включва много горчиви чувства каза с презрение. Друго нещо, за язвителна забележка е, че може да бъде насочена към самия себе си. Например, аз съм толкова добър в казвам шеги, че хората плачат, когато ги чуе. Той също така изразява арогантност и отношението , което показва превъзходство.

Произход Тя произлиза от гръцката дума "sardonios", което означава "горчиви или презрителни усмивки или смях." Тя често се счита за хумор в лицето на бедствие. Тази гръцка дума произлиза от историята зад Сардиния завод намерени в Сардиния, които при поглъщане води до смърт. Точно преди смъртта на лицето се гърчеше в израз, наподобяваща усмивка или смях. Той за първи път неговата поява в своя корен форма в Омир. Одисей, сардонично усмихнати, когато той е нападнат от един от ухажорите на жена си.

Употреба Той се използва за изразяване на цинизъм, присмех и скептичен хумор от писане, коментирайки, или определен жест. Той се използва, за да чувства болка на някого. Хумора и иронията са замесени, но най-вече, че е хумор по време на бедствие.

Резюме:

1.Sarcastic забележки и язвителни забележки имат сходни, но различни значения. 2. Основната характеристика на сарказъм е, че тя е завързана с ирония. Язвителен хумор забележки са в лицето на бедствие. 3.One да се извиня за саркастична забележка да усмири някого, но язвителни забележки често са на себе си и по този начин не може да се извини за.

17 коментара

 1. Благодаря за споделянето, това е фантастично блог post.Thanks Отново. Продължавай да пишеш.

 2. Винаги съм се използва за определяне на язвителен саркастична забележка, която също е умен и хумористични.

  Тънка линия ... както и при всички интелектуални различия ... Не е от голямо значение, тъй като тълпата рядко се разбере смисъла на изявлението, камо ли да се прави разлика, която е ...

 3. Така че "основната характеристика на сарказъм е, че тя е завързана с ирония", а след това всеки пример заети, за да илюстрира използването на язвителен е завързана с ирония. Може би не най-добрият отговор за даден сайт, наречен 12vn.net

 4. Тези определения и примери са неправилни. Аз също погледна нагоре ирония срещу сарказъм в сайта и го няма полза.

  Аз съм се чудех дали статията не е бил първоначално написан на друг език, а след това автоматично само преведени на английски език, преди да публикувате. Може би имам нужда от нова риба?

 5. Всичко е наред, ако не знаете отговора

 6. Това беше коментар за Гари. Xxx

 7. Това е просто погрешно. Характеристиките са включени; на саркастични забележки твърди обратното на истината, за да омаловажавам целта, а язвителен коментар е предназначен да подчертае непълноценността на целта, а превъзходството на високоговорителя.

 8. Саркастични забележки и язвителни забележки се характеризират с чувство за хумор, така и ирония. лъжите разграничението в намерението да нарани или да са злобни, който е основната характеристика на първата, но не и последното. Ето защо сарказъм е (саркастично), посочени като най-ниската форма на остроумие. Всъщност язвителни забележки често се използват като инструмент за борба бедствие. Когато Чърчил е посочено британците като "горчиви плевели" той беше не язвителен сарказъм.

  • Благодаря ви, Соса NLN, за използване на един пример, за да обясни значението на думата "язвителен". Справката на Чърчил е нещо, което аз мога да си спомня.

 9. може би, саркастичен е навън (като теб хвърли нето) и язвителен е навътре (като нямаш палто)?

  • Брилянтна игра на думи! Какво ще кажете за "CAST клевети" (за саркастичен) и "Да не се хвърлят клевети (за язвителен). Сарказмът е коментирайки другите по негативен начин, докато е язвителен е в крайна сметка да се направи коментар по положителен начин. коментар на Чърчил "горчиви плевели" е типичен язвителен коментар, типизиране сила и решителност, а не слабост и нерешителност

 10. Да, това може да е само разликата, защото сарказъм също може да бъде защитен, като ако някой над обяснява нещо за вас и ще ви каже: "Благодаря ти, че никога няма да са измислили, че навън!"

Вижте още за: