Разлика между продуцент и изпълнителен продуцент

Продуцент срещу изпълнителен продуцент

В развлекателната индустрия длъжностите наистина имат значение заедно с чистия талант. Ето защо има много позиции, които трябва да бъдат запълнени първо, преди продуцентска фирма да започне да прави филм. Две от най -важните роли са изпълнителният продуцент и продуцентът.

Независимо дали става въпрос за театър, филм или телевизия, продуцентът е част от бизнес сегмента на цялата продукция. Най -вероятно той ще ръководи техническите аспекти на филма, за да завърши проекта на ръка. Той наема целия снимачен екип, актьорския състав, а също и режисьора. Той управлява повечето филмови операции всеки ден. Продуцентът може или да използва собствена продуцентска фирма, или да бъде подписан в по -голямо студио. Ако това е последното, той може да накара независими изпълнители да помогнат в различни аспекти на филма. Продуцентът обикновено е този, който е много ангажиран с проекта от оценката на сценария до финалната работа, извършена за промоция на филм.

В големите филмови продукции заглавието на изпълнителен продуцент може да бъде дадено на изпълнителния директор на студио. Той може да бъде предаден и на някой, който е инвестирал много в създаването на филма като почетна титла. За тези, които наистина имат най -големите пари, за да подкрепят цялата продукция, той също може лесно да изпълнява ролята на изпълнителен продуцент. В тази връзка той ще трябва да поеме отговорността за всички творчески, административни и финансови аспекти на създаването на филми. Техническите аспекти обикновено ще бъдат запазени за другите позиции.

Филмовата компания може да наеме много опитен продуцент, който да стане изпълнителен продуцент. С това филмът ще набере финансова инерция, тъй като големите имена обикновено са прикрепени към изпълнителната роля като Стивън Спилбърг. Това носи повече доверие на инвеститорите и рекламодателите на филми. Това също обяснява защо Спилбърг е в състояние да продуцира почти дузина филми за една година. С него в кредитите за филма е изпълнена една от най-важните причини, поради които има изпълнителен продуцент-той е „печелещият пари“ на проекта, тъй като е в най-добрата позиция да привлече финансовите ресурси, необходими за завършването на филма . И накрая, предпочитани актьори или актриси и други популярни актьори във филма също могат да действат като изпълнителен продуцент, като по този начин създават повече бръмча и подобряват популярността на филма като цяло.

Резюме:

1. Изпълнителният продуцент обикновено е по -известна личност от продуцента. 2. Изпълнителният продуцент обикновено е ръководител на филмовата компания или просто почетна титла, дадена на някой, който има голям принос в проекта. 3. Производителят е по-практичен с цялото производство от началото до края. 4. Изпълнителният продуцент обикновено не е толкова ангажиран с техническите въпроси на проекта, за разлика от продуцента. 5. Изпълнителният продуцент е бизнес ръководител на проекта.

Вижте повече за: