Разлика между полигамията и бигамията

Полигамия срещу бигамия

Човек може да намери за лесно да дефинира термините „многоженство“ и „двуженство“, като просто разгледа техните префикси. Това е така, защото ако буквално преведете „gamy“, което означава „брак“, а префиксът „poly“ означава „много“ и „bi“ като „двама“, тогава ще излезете с дефинициите на първия като „много бракове“ ”, А последният като„ два брака ”. Но това всъщност не е истинският смисъл на последното. По -скоро е просто в известен смисъл донякъде вярно.

По -точно, двуженството е престъпление, използвано в съда, когато законно женен индивид се ожени за втори или втори съпруг след предишен законен брак. За разлика от това, многоженството е, когато човек има повече от един съпруг едновременно. Това ясно показва, че разликите между двуженството и многоженството не се основават на броя на съпрузите, съпрузите или браковете.

Основанията за двуженство също са изпълнени, когато имате два законни брака и въпреки това никой от двамата не знае, че сте законно женен за друг партньор. В резултат на това бигамистът има две свидетелства за брак. В съда първият ще се разглежда като съдебен случай.

Полигамията е по -скоро религиозна практика, която позволява на главата на домакинството да вземе у дома повече от един съпруг. Поразителната разлика с многоженството от двуженството е, че когато полигамната глава носи у дома повече от един съпруг, тези съпрузи знаят за съществуването си един на друг в живота на домакинството. Те дори се считат за част от едно голямо семейство и се чувстват комфортно да живеят заедно и да споделят любовта на партньора си.

По отношение на наказанието наказанието за двуженство има няколко разлики. Ако бигамистът се ожени повторно за друг за финансова печалба в момент, когато той или тя все още е законно женен за първоначалния съпруг, тогава престъплението е по -тежко и наказанието ще бъде тежко. Бигамистът, който е склонен да се ожени повторно, когато предишният му развод дори не е финализиран, ще изтърпи по -леко наказание.

Резюме:

1. Бигамията се третира като престъпление и е термин, използван в съда. 2. Полигамията е религиозна практика (като сред мюсюлманите). 3. Бигами има два брака, като допълнителният брак идва след първия, когато разводът все още не е финализиран за първоначалния брак. 4. Полигамията има много съпрузи едновременно. 5. Бигамията обикновено има двама съпрузи, които не знаят за съществуването си и не принадлежат към едно и също семейство. 6. Полигамията включва много съпрузи, които знаят за съществуването или ролята си и са под едно домакинство.

5 коментара

 1. Това не е напълно вярно, ако живеете в Тексас. В Тексас, ако някой има законен брак и след това церемониален с друг човек, те извършват двуженство. (Прегледайте досието на Neilson FDLS). Дяволът е в детайлите, ако една страна изтъкне пред другите, че са женени и живеят заедно, те са брачноправни, дори без да подават официални формуляри. По принцип в Тексас полигамията е двуженство, ако някой участва в това е законно женен.

  • Като се има предвид тази основа, тогава двама или повече индивиди, които живеят заедно, биха се оженили по брачно право и по този начин биха принудили хората, които не възнамеряват да се оженят, да бъдат в незаконни полигамни, един и същи пол (незаконно към момента на писане, предполагам по контекст ) и ненатрапчиви бракове.

 2. омъжих се за мъж 2001 г. в САЩ. след 14 години разбрах, че е извършил 2 други марагета преди мен във Филипините. Напълних анулирането на този човек. ще имам ли отмяна?

 3. Как полигамията е незаконна, когато всички страни са съгласни и щастливи, но е законно да има много „бебешки майки“ и те не знаят една за друга?

 4. (За хората, които пишат статии: Моля, направете своето проучване, така че някой с тежко ОКР на пръв поглед не е единственият, който знае как да използва интернет и да прави изследвания, използвайки множество източници, за да запълни празнините на хората, чиито буквални задачи са да пишат статии ).

  * Моля, имайте предвид, че една жена и един мъж, браковете или връзките за запознанства няма автоматично да бъдат щастливи/любящи/безопасни/нежни/здрави само защото са един мъж и една жена. Всяка връзка може да бъде вредна. *

  Полигамията („поли“ означава „много“) не е религиозна практика. Това е просто форма на брак. Исторически това е било направено много преди религията да е била нещо. Полигамията няма нищо общо с мормони, християни, мюсюлмани или друга религия. Той често се появява в тези религии поради линията „бъдете плодотворни и се умножавайте“ + сексизъм и затова полигинията е тази, която се проявява най -често в религиите. Полигамията сама по себе си НЕ е религиозна. ВСЕКИ МОЖЕ И Е ГО ПРАВИЛ, атеистите могат и са го правили, откакто знаете, атеистите също могат да се женят и не е задължително да са религиозни, спиритистите могат и са го правили - няма значение кой сте. | Полигамията се жени за повече от един човек и всички тези хора са наясно един с друг, приемат се един друг и всички се съгласяват с това. Всички са добре с това. Всички се съгласяват и приемат решението. Комуникацията и честността са два от ключовете за успешен многоженски брак. Хората в многоженски бракове живеят възможно най -близо един до друг, ако могат да помогнат. Това може да бъде в една и съща къща или в съседни къщи като триплекси или големи къщи или поне да живеят в съседство. И накрая, всички в многоженски брак НЕ трябва да са женени и да правят секс помежду си. Случва се, просто не е НУЖНО. Те се нуждаят от поне един човек, който да ги свърже, т.е. всички женени за едно и също лице или хора. Всичко, което съм написал за полигамията, се простира до всяка форма на полигамията.

  Поляндрията е една от многоженските форми, при която една жена се омъжва за поне двама мъже.

  Полигинията е друга форма на многоженство, при която един мъж се жени за поне две жени.

  Групов брак е поне двама мъже и две жени, които живеят заедно, но не е задължително да се оженят. Това е объркващо и има известно припокриване между груповия брак и многоженството. Въпреки това, груповият брак изглежда по-общоприет. Това означава, че 2 жени се женят/живеят с 3 мъже, 5 мъже се женят/живеят с 3 жени или всяка друга комбинация, но включва няколко жени и множество мъже. Отново всеки е наясно с всичко, което се случва, и го приема.

  Прелюбодеянието е да правиш секс с някой, който не е човекът (ите), за когото си се оженил / а и е в тайна. Това е под егидата на думата „измама“. Това е тайна, лъжа и е жестоко да се прави с хората.

  Бигамията се омъжва за някого, докато вече е омъжена за друг и е в тайна. Това е под егидата на думата „измама“. Това е лъжа, жестоко е да се направи на някого.

  Бигамията е това, което прави този филм, а не полигамията.

  Полиаморията се среща и/или прави секс с повече от един човек. Всеки е наясно с всичко, което се случва и го приема. —- ——- —- ——- ——- ———- ————-- И само защото знам, че има възможност някой да прочете това и да се обърка поради подобни звучащи/изглеждащи думи, ето и други важни дефиниции (не забравяйте, че транс мъжете са мъже, а транс жените са жени):

  Бисексуалният („би“ на гръцки означава „двама“) е сексуално привлечен от два пола НА МИНИМУМ. Има минимум колко пола те привличат сексуално. Това означава всеки два пола. Възраст и жена. Genderfluid и genderqueer. Те също могат да бъдат привлечени от повече от два пола. Полът има значение за бисексуален човек, но това не означава, че те ще бъдат привлечени конкретно към ВАС. Хората са нещо повече от техния пол - това включва неща като буквално всяка друга причина, която можете да измислите защо правите или не смазвате някого (личност, глас и т.н.).

  Полисексуалният (идва от „polus“ на гръцки означава „много“) е сексуално привлечен от много полове, но НЕ от всеки пол. Това може да означава възрастови, възпитатели на пола, мъже, жени, но не и хора с различен пол. Това може да означава да бъдете привлечени само от хора на възрастта, отклонени от пола и от пол, но не от мъже или жени. Всеки пол, но не всички. Множество, но не всеки пол. Полът има значение за полисексуалния човек. Те са сексуално привлечени от много полове (и винаги ще бъдат повече от два). Отново това НЕ означава, че те ще искат да бъдат с вас специално. Привлича ли се всяко момиче към всяко момче? НЕ! Повече от просто полът влиза в привличане към някого.

  Пансексуалният („тиган“ на гръцки означава „всички“ или „всеки“) е всичко. Това означава да бъдете сексуално привлечени от човек ВЪПРЕКИ всякакъв вид представяне на пола. По принцип полът НЯМА значение за пансексуален човек. (Да, това е объркващо. „Пан означава всичко“ издава звука, сякаш са привлечени от всички полове, въпреки че полът няма значение за тях.) Те харесват човека, а не пола. Отново. Това не означава ВИЕ конкретно.

  Омнисексуалният (идва от „omnis“ на латински означава „всички“) буквално е сексуално привлечен от всеки пол там. Те ги обичат всички. Полът има значение за всесексуален човек. Те често усещат разлика между половете. Някои всесексуални хора може да харесат пола повече от друг пол и някои от тях не изпитват предпочитание. И отново. Това не е така. Означава. Те искат. ТИ конкретно. Те просто. Като вашия пол.

Вижте повече за: ,