Разлика между отровни и отровни

Отровни срещу отровни

Токсичните вещества са неизбежни. Понякога те могат да бъдат намерени в храни и напитки. В други случаи токсичните вещества са в растенията и животните. Други могат да бъдат чрез микроорганизми. Тъй като нашата планета е много огромна, този вид външни токсини трябва да бъдат оценени.

Токсиколозите са експерти в идентифицирането на токсични вещества. Това могат да бъдат отровни или отровни вещества, които могат да бъдат намерени в нашата среда. „Отровни“ и „отровни“ са думи, които често използваме взаимозаменяемо. Тези думи ще бъдат разграничени в тази статия.

И двете думи, „отрова“ и „отрова“ са смъртоносни или вредни за други организми. Тези думи всъщност се различават по начина, по който токсините се доставят на плячката им. Нека да разберем какво прави тези думи напълно различни.

Отровните организми разпространяват токсините си, използвайки определена част от тялото, за да проникнат в тези организми. Примери за това са техните зъби или жила. Тези специални части на тялото са прикрепени към жлеза, която произвежда токсините, които са отровни. Те стават отровни, когато сте ударени от техните специални части на тялото за защита.

Отровните организми, от друга страна, са организми, които не се нуждаят от определена част от тялото, за да разпространяват токсините. Тези организми или растения могат да разпространяват токсини или отрова през тялото си. Например на повърхността на тялото на самото растение и така нататък и така нататък. Тези растения и животни се считат за отровни, когато се ядат или докосват.

Примери за отровни видове са: дрънкащи змии, скорпиони, паяци, стоножки и много други, докато примери за отровни организми са: пеперуди отровен бръшлян, молци, истински буболечки и много други.

В случай на отравяне или отрова, човек може незабавно да отиде в най -близката болница за незабавно противоотрова, за да спаси живота си. Това също е за спиране на разпространението на токсина. Също така, когато къмпингуваме или се разхождаме на открито, трябва да носим защитно облекло от главата до петите, за да избегнем висящите отровни растения и животни.

Резюме:

1. Отровните организми разпространяват токсините си, използвайки определена част от тялото, за да проникнат токсините в тези организми, докато отровните организми, от друга страна, са организми, които не се нуждаят от определена част от тялото, за да разпространяват токсините. 2. Примери за отровни видове са: дрънкащи змии, скорпиони, паяци, стоножки и много други, докато примери за отровни организми са: отровен бръшлян, пеперуди, молци, истински буболечки и много други.

Прочетете още статии за ESL

Вижте повече за: ,