Разлика между картина и снимка

Картина срещу снимка

Хората обичат да съхраняват неща; цветята се сушат, храната се маринова и се правят изображения на хора, места и събития, които са запомнящи се или необикновени. Правят се снимки и снимки на тези събития, неща и хора с намерението да запазят спомените си.

Картината се дефинира като визуално представяне или изображение на сцена, човек или нещо върху равна повърхност, което е нарисувано, боядисано или снимано. Това е графично изкуство, което взема ясен образ на това, което се представя.

Думата „картина“ идва от староанглийски, която произлиза от латинската дума „pictura“, което означава „рисуване“. Първата му записана употреба на английски език е през 15 век.

Това е родово наименование за всички видове визуални изображения на субект, които могат да варират от предмети, животни, хора, пейзажи или абстрактни изображения, създадени с помощта на цветове, химикалки, моливи, бои, печатни машини и други механични, химични или цифрови технологии.

То може да се отнася и за умствения процес на създаване на образ на нещо или някой в ​​ума с помощта на паметта и спомена. Той се опитва да пресъздаде изображение с помощта на ръцете на художника, което отнема много време и е досаден процес. Създаването на картина, особено чрез рисуване и рисуване, включва голям ангажимент и талант от художника. Отнема време, за да се създаде изключително произведение, което с времето може да стане много ценно. Има и друг начин за създаване на снимки и той е чрез фотография.

Процесът на фотографиране създава снимки, картини или визуални изображения на различни обекти, които се правят с камера. Те са създадени със светлинна и цифрова технология за изображения, след като са заснети или записани с камера.

Думата „снимка“ или „снимка“ идва от средноанглийската дума за латинската дума „pictura“, която означава „живопис“, която произлиза от „pictus“ или „боядисан“, което е минало причастие на „pingere“, което означава „да правиш снимки“. Първото му регистрирано използване е през 1800 -те години.

Въпреки че е създаден и с ръце, не е необходим изключителен талант, за да направите снимка. Той може да бъде създаден за минути и може да бъде отпечатан на всяко парче или вид хартия. Камера с обектив се използва за заснемане на изображение, което след това се вгражда във фотографски филм, CCD или CMOS чип.

Резюме:

1. Картината е визуално представяне на обект, човек или сцена върху равна повърхност, докато снимката е визуално представяне на всеки обект върху всеки лист хартия. 2. Снимката обикновено се прави на ръка, особено тези, които са нарисувани или боядисани, докато снимката се прави с помощта на ръцете, но с камерата, която всъщност я създава. 3. Картината може да се отнася до всички видове визуални изображения, докато снимката е вид картина. 4. Правенето на изображение на нещо или някого чрез създаване на картина се нуждае от талант и отдаденост, защото отнема известно време, за да се завърши, докато правенето на снимка отнема само няколко минути.

Прочетете още статии за ESL

1 коментар

  1. Уау обичам го

Вижте повече за: , ,