Разлика между роман и книга

купчина книги-1001655_640 Роман срещу книга

Животът е пълен с истории. Всеки ден е история за себе си. Докато те обикновено се разказват устно, някои са написани така, че да могат да бъдат запазени и запомнени дори след няколко години. Има разкази и има дълги истории; всичко това може да се събере в книга.

Книгата е колекция от литературни произведения или съчинения, които са написани, отпечатани и илюстрирани върху листове, направени от хартия, които са закрепени заедно от едната страна. Състои се от няколко страници или брошури. Нарича се още монография.

Думата „книга“ идва от староанглийския „boc“, от германския корен „bok“, който се свързва с думата „бук“, вид дърво. Също така, може да е дошло от латинската дума „codex“, която означава „дървен блок“ и сега се използва за обозначаване на книга.

Има няколко вида книги. Примерите са: дневници, биографии, каталози, книжки за оцветяване, книги с твърди корици, меки корици, учебни книги, готварски книги, антологии, измислени книги, комикси, сборници с разкази и романи.

Романът е вид книга, написана в разказвателна форма . Той е измислен и конструиран по такъв начин, че да прилича на реалността. Тя дава възможност на писателите да изобразяват социалните, политическите и личните истини за място или време, които по друг начин се избягват. Историята в романа се върти около сюжет, неговите герои и неговия предмет или тема. Той е написан с минимум 50 000 думи, което го прави достатъчно дълъг, че ще отнеме няколко часа, за да завърши. Историята е описана по такъв начин, че я прави много завладяваща.

Той осигурява интимно четене с любов и романтика като най -често срещаната тема. Романът също може да бъде напрегнат или изпълнен с екшън, но по-често съдържа романтика и взаимоотношения, които също присъстват в историите от реалния живот.

Думата „роман“ идва от латинската дума „новела“, която означава „нови неща“, която е адаптирана във френската дума „nouvelle“ и италианската дума „novela“, което означава „кратка история“. За първи път е използван на английски език през 1560 -те години.

Книгите обикновено се отпечатват и се подвързват с корици, изработени от дърво и кожа. Днес книгите могат да се четат по електронен път чрез Интернет. Те се наричат ​​електронни книги или електронни книги.

Резюме:

1. Книгата е колекция от писани или отпечатани литературни съчинения върху листове хартия, които са свързани заедно, докато романът е вид книга, която е измислена и в разказвателна форма. 2. Книгата може да бъде от няколко различни типа, един от които е романът. 3. Романът е написан по такъв начин, който осигурява дълго и интимно четене, често надхвърлящо 50 000 думи, докато повечето други видове книги нямат това изискване. 4. Историята в романа е за сюжет, герои и тема, която изобразява социалните, политическите и личните реалности на място или време, докато книгата може да не е история, а компилация от други литературни произведения.

Прочетете още статии за ESL

Вижте повече за: ,