Разлика между армията и армията

Военни срещу армия

Армията и военните са две различни групи, които не трябва да се бъркат помежду си. Военните са мощно звено на правителството, което е натоварено от обществото да използва смъртоносна сила, когато е необходимо. Следователно му се дават оръжия, така че да може да защитава страната чрез смекчаване на възприеманите и дори действителни заплахи за сигурността на нацията.

В друг аспект, някои военни групи в миналото са били използвани за по -нататъшно развитие на политическата визия, като например как някои комунисти са действали по време на Студената война. Военните също са основа за икономически растеж и помагат на политическите лидери да наложат форма на социален контрол. Терминът „военен“ е въведен от латинската дума „militaris“, което означава „войник“. Обикновено се използва като съществително за обозначаване на въоръжените сили на държава, но може да се използва и като прилагателно, за да опише онези, които участват в войничеството.

За разлика от това, армията е само част от по -голямата военна сила. Това е основно едно от многото оръжия на армията, като останалите (особено в САЩ) са флотът, бреговата охрана, морската пехота и военновъздушните сили. Други държави са създали други специализирани военни групи и оперативни групи, които да помогнат за укрепването на цялостното им военно присъствие.

Терминът „армия“ всъщност произлиза от латинската дума „armata“, която означава „въоръжена сила“. В най-общия си смисъл армията е описана като сухопътна единица на военните сили на държавата. Практически е очевидно, че Народно -освободителната армия на Китай е най -голямата армия днес с повече от 2,25 милиона активни войници и 800 000 резерва. Като най -многолюдната нация в света с милиарди жители, Китай несъмнено е най -мощната армия по брой.

В други нации обаче армията се комбинира с други подгрупи, за да включва своите военновъздушни сили (авиационен корпус). Армията може да бъде и полева армия, която е група войници, които буквално „стоят над“ определена зона, за да защитават, защитават или откриват всякакви събития, които могат да възпират мира. Като такава, на тази група не е позволено да се разпадне дори по време на мир. Армейският резерв е другият еквивалент, който ще бъде мобилизиран само по време на война или бедствия. В исторически план една от първите известни армии, установили се официално на планетата, е спартанската армия. Скоро следват и други по -мощни армии като много известната римска армия. В западната част на земното кълбо повечето от техните армии са допълнително разделени на четири части, а именно: корпус, дивизия, бригада и батальон.

Резюме:

1. Военните са по -голямата въоръжена сила на нацията или държавата. 2. Армията е само едно от многото подразделения на армията. 3. Армията като цяло е сухопътната военна сила на нация или държава. 4. Терминът „военен“ обикновено се използва като съществително за обозначаване на въоръжените сили на държава, но може да се използва и като прилагателно за описване на онези, които участват в войничеството.

11 коментара

 1. Благодаря. Не знаех. Обобщението в края ми хареса.

 2. Благодаря, че се различава между армията и армията

 3. Винаги съм смятал, че армията е по -висока от военната, но е обратното и съм много благодарен, че научих разликата между двете.

 4. Сега разбирам

 5. Как мога да се присъединя към нашата армия?# В кения

 6. Резервоари за клакцията

 7. Могат ли престъпниците да се присъединят към армията?

 8. Помага да се знае разликата между ❗

 9. Току -що разбрах, че тази армия е част от милатрията ... преди това в съзнанието ми работеше нещо друго.

 10. Можете да дадете модерно военно ръководство чрез материали за обучение и видеозаписи

 11. Приятно

Вижте повече за: