Разлика между морската пехота и армията

Морска пехота срещу армия

Всяка държава има свои собствени въоръжени сили, чиято основна функция е да защитава своя суверенитет от други държави и сили, които могат да имат за цел да го изместят. Той също така е предназначен да поддържа външната и вътрешната политика. Тя включва използването на стратегия, оперативно изкуство и тактика при изпълнение на задълженията си към страната.

В една държава има три основни въоръжени служби; военновъздушните сили, които водят въздушна война, армията, която е сухопътна военна сила, и морската пехота, която е пехотна сила и член на военноморските сили на дадена страна.

Докато армията и морската пехота са разположени на земята, морските пехотинци не са директно под Министерството на отбраната като армията. Морските пехотинци са щурмова сила и те са обучени в амфибийни операции. Те също са бързи, мобилни и готови за действие по всяко време. При настъпателни военни операции морските пехотинци се разгръщат първо за извършване на нападението. След като зоната бъде разчистена, армията поема и изпълнява задачите си като окупационна сила.

По отношение на логистиката армията разполага с повече ресурси от морската пехота, която разчита на флота. Освен това има повече войски, повече самолети и повече оръжия. Това е основната сухопътна сила на държава с повече персонал от всички други клонове на въоръжените сили.

Обучението в морската пехота е по -строго от обучението в армията. Това е така, защото те са първите войски, които ангажират врага по време на битка, и те са войските, които са назначени в посолствата, особено тези, разположени в неприятелски страни.

Докато армията има собствен медицински персонал, морските пехотинци разчитат на медицинските сестри, лекарите и медиците на флота. Армията също има два резервни сили, армейски резерви и армейска национална гвардия, докато морските пехотинци нямат.

Думата „морски“ идва от латинската дума „marinus“, което означава „от морето“, което е от протоиндоевропейската дума „mori“ или „mari“, което означава „езеро“ или „водно тяло“. Първото му използване на английски език за означаване на войник, който служи на кораб, е в края на 1600 -те години. Думата „армия“, от друга страна, идва от латинското „armata“ или „armatus“, което означава „оборудван с оръжие“ или „въоръжен“. Първото му регистрирано използване на сухопътни войски е в края на 1700 -те години.

Резюме:

1. Армията е най -голямата военна сила на страната, докато морската пехота е под морските сили на дадена страна. 2. Армията е окупационна сила, докато морската пехота е щурмова. 3. Армията има собствен медицински персонал, докато морските пехотинци нямат. 4. Армията разполага с повече войски, самолети, наземни превозни средства и оръжия, докато морските пехотинци нямат. 5. По отношение на обучението морските пехотинци преминават по -строго обучение от армията. 6. Армията е директно под Министерството на отбраната, докато морските пехотинци не са. 7.The морски пехотинци са първите войски, които да се ангажират враг по време на битка, а армията идва само в участъкът не е изчистена.

4 коментара

  1. "Армията е окупационна сила, докато морските пехотинци са щурмова сила."

    Американската армия НЕ е окупационна сила, това не е вярно сега, нито някога е било вярно. Мисията на армията не е да окупира, нито е подготвена за окупация. Не знам откъде е дошъл този боклук, но това е често срещана мисъл сред тези, които никога не са служили и нямат разбиране за военните. Морските пехотинци не изчистват зони, които армията да поеме. Това са боклуци.

    • Тогава с всички необходими средства ни кажете верния отговор. Не ни оставяйте да висим, казвайки това, което се учи като погрешно, дайте ни истината, дайте ни правилния отговор ...

  2. ти си най-добрия!!!!….!!!!…. + АЗ СЪМ $$$$$$$$$$ БОГАТ

  3. ти си най-добрия!!!!….!!!!…. + АЗ СЪМ $$$$$$$$$$

Вижте повече за: