Разлика между Lite и светлина

Lite срещу Light

Думи, като организми, се развиват за да покаже как човекът и обществото са се развили през годините. Всяка година няколко думи са добавени към старите; някои от тях са нови, а други са съкращения или контракции на вече познати думи. Това е станало много общо с появата на технологии и разпространението на използването на мобилни телефони. Колко често една среща терминът "LOL" или "OMG", когато чатите с приятели в интернет или когато обмен на съобщения чрез мобилни телефони?

Развитието на думи не е само видима с използването на технологични устройства, но в продукти за ежедневна употреба, които хората използват. Да вземем случая на думата "светлина", например. В по-късните години, тя се разви да има друг правопис, "лайт".

Думата "светлина" може да се използва като съществително, глагол, наречие, или прилагателно. Като съществително се използва за обозначаване на нещо, което помага да направим нещата видими, като лампа, която осветява една стая и стимулира очите, за да видите околността. Примери за това са: (1) "Моля, включете светлината." (2) "Всичко стана много ясна и видима, когато тя се обърна на светлината."

Като глагол се използва за означаване на акта за освежаване, за даване на разстояние, или превръщането на една лампа, свещ, или крушка нататък. Като наречие се използва за обозначаване на нещо, което тежи по-малко. Като прилагателно се използва за обозначаване на нещо по-малко тегло, отколкото това, което е стандарт.

Примери за това са: (1) "Може ли да светлина свещ за мен?" (Verb) (2) "Това възглавница е много лек." (Прилагателно) Терминът "светлина" идва от староанглийски думата "leoht", което, от своя страна, идва от латинската дума "лукс" и гръцката дума "leukos", което означава "бял" или "светъл". Нейната първа известна употреба на английски език беше преди 10-ти век. Терминът "лайт", от друга страна, идва от френската дума "лайт", което произлиза от гръцката дума "Lithos", което означава "камък". Това е жаргонен термин за думата "светлина", което означава "с по-малко тегло, вещество или калории."

Той се използва за маркиране на някои продукти, които са специално произведени с по-малко калории, ниско съдържание на мазнини, или по-малка сума на съдържание на алкохол. Той се използва в рекламата и в именуване на продукти, които производителите искат да представят като съдържащи по-малко калории и мазнини.

Макар да е синоним на думата "светлина", "лайт" е предпочитан от рекламодатели, тъй като се използва като им дава възможност да се заобиколят разпоредби, които не са възможни, ако те използват обичайния думата "светлина". Така че днес има много продукти, които се считат Lite: Lite храна, Lite сода и Lite бира.

Резюме:

1.The думата "светлина" може да се използва като съществително, глагол, наречие, или прилагателно, докато думата "лайт" се използва като съществително и само прилагателно. 2.Both "светлина" и "лайт" се използва за обозначаване на нещо, което тежи по-малко или съдържа по-малко количество мазнини, алкохол и калории; докато "светлина" е стандартна правописа, рекламодатели предпочитат да използват "лайт" за продукти с етикети. 3. думата "светлина" идва от староанглийски думата "leoht", а думата "лайт" идва от френската дума "лайт".

Прочетете още статии за ESL

Вижте още за: , ,