Разлика между дънки и джеггинси

Разлика между дънки и джеггинси

Джинси срещу Jeggings

В модата винаги има нов стил и нов вид облекло, което излиза и става незабавен хит сред публиката (обикновено жените). Най -новата модна тенденция днес е джеггингите, комбиниран термин за дънки и гамаши. Джинсовите гамаши също имат алтернативното име „дънкови клинове“.

Джегингите по същество са клинове, направени да изглеждат като чифт дънки. Много хора често бъркат джеггинсите с дънки заради външния вид на дрехата. Накратко, джегингът прилича на чифт дънки, но се чувства като чифт гамаши. Този тънък стил често отразява силуета на гамаши, както и тесни дънки.

Има обаче разлики между дънките и джеггинсите. Тъй като джагите са технически гамаши, разликите ще сравняват характеристиките на гамаши и дънки.

Джагите и дънките се различават по отношение на материалите. Джегингите често са направени от комбинация от спандекс и деним. При джеггингите процентът на спандекс е по -висок в сравнение с процента на деним. Понякога денимът изобщо не се използва - след това се замества с други разтегливи и удобни материали като памук. След това материалът е боядисан, за да изглежда като чифт дънки. Дънките, от друга страна, са предимно от деним, понякога комбинирани с други материали и материи. Дънките често имат повече деним от другите материали в сместа.

Друга разлика между дрехите е тяхната структура. Често джагите нямат цип или копче, което да прикрепи дрехата към тялото на носещия; разтегателните материали служат вместо това за тази цел. Въпреки това, някои джеггинси имат изкуствен цип и бутон, за да имитират външния вид на „дънките“. Обратно, чифт дънкови панталони трябва да имат цип и копче, за да покрият областта на чатала.

Усещането за чифт дънки и джеги също е различно. Много жени обичат разтегливото, меко и удобно усещане, което предлагат джеггингите. От друга страна, дънките са много по -груби, по -твърди и по -твърди по кожата. Има и моменти, когато дънките търкат някои петна, докато се носят.

Разлика между дънки и Jeggings-1

Друга разлика е еластичността. Дънки, особено по-старите версии, нямат еластичност и би често имат един размер за добре. В зависимост от размера, някои дънки може да са плътно прилепнали по тялото на човек. От друга страна, джеггинсите се считат за универсални поради еластичността на материала им. Някои смятат, че джеггинсите имат по -плътно прилепване и са по -подходящи от тесни дънки, най -тесният тип дънки, налични на пазара.

Обикновените дънки често имат „кройка“ или стил в края на крачола на панталона. В този стил краят на крачола просто се спуска надолу с разрез. Въпреки това джагите често имат характеристиката на гамаши, които „се увиват“ около глезените.

Най -поразителната разлика между двете дрехи е в техните носители. Най -често дънките са предназначени за носене както от мъже, така и от жени от всички възрасти. Jeggings, от друга страна, са модерни и носят предимно млади жени. Тенденцията тепърва ще определя дали мъжете са готови да носят джеггинси - търсенето порожда предлагане

Друг забележителен факт е, че джегингите са хибрид от две дрехи (дънки и гамаши), докато дънките са дреха и стил сами по себе си.

Резюме:

1. Дънките и джеггинсите се различават в много аспекти, включително усещане, прилягане, структура и материал. Основната разлика между двете е, че джеггинсите са хибрид от дънки и клинове, докато дънките се считат за собствена дреха. 2. Джагингите също предлагат по-удобно, но прилепващо за форма прилепване в сравнение с дънките, които предлагат само избрана гама от размери. 3. Дънките имат истински и функционални ципове и копчета за панталони, докато джигингите нямат полза за гореспоменатите неща. Някои джаги имат изкуствен цип за реалистичен външен вид. 4. Джегингите са по -разтегливи в сравнение с дънките поради сместа в материала. Джегингите имат повече спандекс от деним, докато обратното важи за дънките.

2 коментара

  1. По-явна анти-мъжка пропаганда за това как мъжкото облекло трябва да бъде много ограничаващо, докато достъпът на жените до историческо мъжко облекло никога не трябва да бъде! Сексизмът от марксизма! Исторически износени чорапогащи от мъжки пол, гамаши, кожени панталони, тънки панталони за езда и високи ездачни/ военни ботуши, а не жени. През последните петдесет години е точно обратното. Върнете на мъжете избора на мъжко облекло, което едва сега Джейн-ъни идва напоследък, на което им е приятно, откакто са завладели трансвеститната бариера срещу жените.

  2. Патетично войнствено с вашите изми.

Вижте повече за: ,