Разлика между запитване и запитване

Запитване срещу заявка

Думите могат да бъдат прости или сложни. Една дума може да има няколко различни значения и може да има няколко различни форми. Понякога смисълът на това, което човек казва, се губи, когато се използва грешна форма . „Запитване“ и „запитване“ са две думи, които понякога се бъркат помежду си. Въпреки че могат да се отнасят до подобни случаи, те имат различна употреба в английския език.

„Запитване“ се определя като търсене на знания. Това е процес, чрез който се придобиват знания , уреждат се съмненията и се дават решения на проблемите. Запитването дава светлина и изясняване на озадачаващи и неразбрани хора, неща и идеи.

Тя включва процедури за сондиране, изследване и експериментиране, които са необходими, за да се разбере по -добре каквото и да е, което човек пита. Това е официално разследване, което изследва факти, принципи и информация. „Запитване“ идва от латинската дума „quaerere“, което означава „да търся или да питам“. Той също се изписва като „запитване“, но „запитване“ е най -често срещаният правопис на думата, който се използва в американския английски, докато „запитване“ се използва в британски английски.

Заявката, от друга страна, се определя като заявка за информация. Просто казано, това е актът на задаване на въпрос, една от процедурите при извършване на запитване. Това е устно или писмено искане за информация относно правилността на определени твърдения или факти. Това е въпрос, който изразява съмнение и несигурност относно определени факти, които са представени. Той има за цел да провери и проучи точността и истината за хората, нещата и идеите. Може да е и израз на противопоставяне срещу нещо или някого.

Думата „запитване“ идва от латинското „quaere“, което означава „да искам, да търся или да спечеля“. Той придобива сегашната си форма през 1600 -те години, повлияна от думата „разследване“. Може да се използва като глагол или съществително в изречение.

Примери: Бордът е разпоредил разследване на предполагаемите нарушения на няколко членове на факултета. При по -нататъшно запитване беше установено, че въпросното момче е било хванато да краде велосипед преди няколко дни, но е освободено, тъй като собственикът не е повдигнал обвинения. Трудно ми е да отговоря на вашето запитване по темата на ядрената наука, тъй като физикът е мой близнак, а не аз. Изследванията и експериментите са от съществено значение за правилното разрешаване на вашата заявка. Резюме:

1. „Запитване“ е процесът на търсене на знания и факти, докато „запитване“ е заявка за информация. 2. Запитването включва изследване, сонди и експерименти, докато запитването включва задаване на въпрос. 3. И двете думи идват от латинската дума „quaere“ или „quaerere“, което означава „да питам или да търся“. Запитването е по-задълбочено проучване, докато заявката може да бъде проста заявка за информация. 4. Заявката може да изрази съмнение и противопоставяне на нещата, хората или идеите, докато запитването изразява необходимостта да се разрешат съмненията и да се дадат решения на проблемите и в същото време да се предоставят знания.

Прочетете още статии за ESL

3 коментара

  1. Изглежда, че е много информативен уебсайт, илюстриращ фината разлика между, често объркващи, думи.

    Впечатляващо.

    • Запитването включва дума query, така че quiry просто използвайте, за да зададете въпроси, но разследването има по -широка дума, която има пълно разследване

  2. Дори не знам как се озовах тук, но вярвах, че тази публикация е добра. Не разпознавам кой сте, но определено ще отидете при известен блогър, ако случайно вече не сте. Наздраве!

Вижте повече за: ,