Разлика между Индия и ОАЕ

Индия срещу ОАЕ

Обединените арабски емирства (ОАЕ) и Индия споделят две общи неща; те са били под британско управление в един момент от своята история и двамата се намират на континента Азия. Освен тези прилики, тези две държави са много различни една от друга.

Обединените арабски емирства са федерация от седемте емирства Абу Даби, Аджман, Дубай, Фуджейра, Рас Ал Хайма, Шарджа и Умм Ал Кувейн, която е създадена ден след придобиването на независимост на 1 декември 1971 г. Всеки емир на емирствата имат абсолютна власт в техните емирства.

Седемте емира избират помежду си президента на федерацията, който от своя страна избира министър -председателя. И двете позиции са наследствени с президента като държавен глава и министър -председателя като ръководител на правителството.

Неговото правителство има три клона: изпълнителната власт, съставена от президента, вицепрезидента, премиера, Федералния върховен съвет, който се състои от седемте емира, и кабинета; законодателната власт; и съдебната власт, която е федерална съдебна система.

Официалната религия на UEA е ислямът, а официалният му език е арабски. Тя има по -либерални закони в сравнение с други арабски държави, които споделят нейните граници, като: Оман, Саудитска Арабия, Ирак, Кувейт, Бахрейн, Катар и Иран . Това е развиваща се икономика с високи доходи поради богатите си доставки на петрол. Той има шестият по големина запас от нефт в света, открит за първи път през 60 -те години.

Индия, или Република Индия, от друга страна, е федерална конституционна република с парламентарна демокрация. Състои се от 28 държави и 7 съюзни територии. Нейният президент се избира и е държавен глава, докато неговият министър -председател, който действа и като ръководител на правителството, се назначава от президента.

Неговият законодателен орган е двукамарен парламент и има тристепенна съдебна власт, съставена от: Върховния съд, 21 висши съдилища и голям брой съдебни инстанции. Той също има Конституция, която, за разлика от Конституцията на UEA, която се занимава само с отношенията между емирствата, я управлява.

Основната му религия е индуизмът, но е отворен за всички религии, включително; Християнство, будизъм, ислям, джайнизъм и др. Това е втората най-населена държава в света и придобива своята независимост през 1947 г.

Резюме:

1. Обединените арабски емирства (ОАЕ) са федерация от седем емирства, докато Индия е федерална република. 2. И двамата са били под британско управление, като Индия получава независимост през 1947 г., докато ОАЕ придобиват независимост през 1971 г. 3. И двамата имат премиери, които се назначават от своите президенти, но докато президентът на Индия е избран, президентът на ОАЕ е избран сред седемте емира. 4. И двете имат три клона на управление; изпълнителната, законодателната и съдебната власт, но те се различават по състав и функции. 5. Конституцията на ОАЕ се отнася само за отношенията между емирствата, докато Конституцията на Индия управлява страната. 6. ОАЕ са икономически по -стабилни от Индия и също са по -малко населени.

14 коментара

 1. Разликата между UEA и UAE; първият е Университетът на Източна Англия - вторият е Обединените арабски емирства.

 2. НЕ Е УЕА, това са ОАЕ.

 3. не е уеа, а уае

 4. НЕГО ОАЕ (обединени арабски емирства), а не UEA

 5. Това е ОАЕ !!!!!!!!

 6. В Индия хората имат свобода, но не и в ОАЕ

  • Това е напълно погрешно !! Живея в ОАЕ и това дава пълната свобода за изповядване на различни религии и е безопасно за жените да излизат през нощта, за разлика от Индия.

 7. Най -лошата държава

 8. Първата разлика е размерът на страните. Разходите за живот в ОАЕ са обратно пропорционални на съотношението на размерите. Индия е много по -добра на тази важна основна основа. Поради огромния размер на Индия, възможностите за произведения са огромни. Индийците се чувстват по -либерални в Индия. Правите някакъв коментар за PM, това не е голям проблем.

 9. Първата разлика е размерът на страните. Разходите за живот в ОАЕ са обратно пропорционални на съотношението на размерите. Индия е много по -добра на тази важна основна основа. Поради огромния размер на Индия, възможностите за произведения са огромни. Индийците се чувстват по -либерални в Индия. Правите някакъв коментар за PM, това не е голям проблем.

Вижте повече за: