Разлика между прегръдка и гушкане

Прегръдка срещу прегръдка

Хората са социални животни. Те искат да бъдат около други хора; те искат да търсят внимание и трябва да споделят щастието и радостта, както и скръбта и болката. Има различни езици на тялото и невербална комуникация, които се осъществяват между двама или повече хора, когато се познават. Един от невербалните начини за изразяване на привързаност и любов към друг човек е да ги прегърнете или да ги гушкате.

И двете действия са действия на любов, подкрепа, радост и понякога израз на факта, че се доверявате на някого, дори ако страдате от болка. И двете действия са много сходни, но различни.

Прегръдка Прегръщането обикновено е групово нещо или между двама души, които са запознати помежду си. Когато познавате някого, прегръщате другия като поздрав или в знак на приемане. Актът на прегръдка е по същество обикновен физически контакт, много кратък физически контакт, когато обвиете ръцете си около врата или кръста на друг човек, може би стиснете малко и след това се откъснете. Най -важната характеристика на прегръдката е кратка среща, кратък контакт. Прегръдката е форма на физическа интимност, която не е обидна за повечето съвременни култури. Приема се като нормално и може да се направи и публично. Много общества или култури все още не го приемат публично между противоположните полове, но той е много приет между възрастен и дете. Прегръщането трябва да бъде взаимно; и двете страни участват еднакво в прегръдка и са еднакво възприемчиви.

Прегръдка Да се ​​гушкаш е вид физическа интимност, при която двама души се прегръщат дълго време; те се държат плътно, по -дълго от прегръдка. Този акт може да бъде между майка и дете, когато майката държи бебето си и сяда за дълго време , докато детето заспива, или ако детето е неспокоен, а след това тя го държи, докато тя се чувства топлината на тялото на майката, чувства се в безопасност и се успокоява. Гушкането може да бъде между двама партньори, при които двама души, които са много запознати помежду си и се харесват или обичат, седят или лежат дълго време, просто се държат един за друг. Този акт също изразява любов, познанство и доверие. Гушкането може да не е приемливо на публично място и може да се третира като табу в много култури, особено между мъж и жена. Въпреки че гушкането е взаимен акт между двама души, възможно е един човек просто да го получи, докато другият просто се прегръща или гушка.

Резюме:

1. Прегръдката е кратка прегръдка между двама или повече хора; гушкането е дълга прегръдка между двама души. 2. Прегръщането обикновено се приема в почти всички култури публично; гушкането се гледа като на „публично проявление на привързаност“ дори в най -съвременните култури. 3. Прегръдката е взаимна, всички хора участват. Гушкането може да бъде взаимно или един човек може да го получи, докато другият го дава.

Прочетете още статии за ESL

Вижте повече за: ,