Разлика между трилър и ужас

Ужас срещу трилър

Трилър и филм на ужасите са много свързани. И двамата дават почти сходни резултати на съответните си зрители, тъй като техните филмови жанрове карат зрителите да хващат ръбовете на местата си! Това е и причината много киномани да се объркат лесно с тези два различни филмови жанра. И винаги, когато се изплашат или изнервят, гледайки определен филм, те почти винаги свързват жанра като ужас и напрежение, което прави двата термина синоними. За съжаление това не трябва да е така.

Двата жанра всъщност говорят сами за целите, на които са създадени. За трилър филми този жанр е създаден така, че да „развълнува“ зрителите. Ето защо трилърите лесно карат зрителите си да седнат на ръба на местата си, но не до такава степен, че да ги разтърсят. За разлика от тях, филмите на ужасите са предназначени да „ужасят“ своите зрители. Буквално ви кара да крещите, да крещите или дори да скачате от местата си.

Въпреки че Холивуд е заличил разликата между трилър и филм на ужасите, все пак първият обикновено носи повече напрежение. В крайна сметка трилърните филми дават повече възможности на зрителите да обсъждат събитията, които се случват във филма. Филмът на ужасите просто прави това невероятно, тъй като ще ви остави изплашени и ужасени след напускането на киносалона.

Друга точка за сравнение е сюжетът. Често зрителите очакват трилърите да носят по -голяма същност и да имат по -добър сюжет. Това не е изненада, тъй като много трилъри днес са модерни адаптации на най-продаваните романи за напрежение. Има много обрати и в трилър филмите . Обикновено остава да отгатнете антагониста от началото до края. Напротив, повечето филми на ужасите са по същество предсказуеми. Веднага ще имате представа какво ще се случи след това. Трилърите също имат тази особена характеристика за подчертаване на историите за серийни убийци и преследвачи, които в крайна сметка стават мъртви. Този жанр всъщност представя по -практична и реалистична настройка. Филмите на ужасите се различават, защото темата се отклонява от реалността. Антагонистите буквално могат да се върнат от мъртвите. Често жанрът на ужасите обхваща повече свръхестествени елементи, отколкото трилъри. Той има повече кръв и има повече ужасни жертви.

Резюме:

1. Трилърите са предназначени да развълнуват, докато филмите на ужасите са предназначени да ужасят зрителите. 2. Трилърите са предимно остроумни, обикновено усукани и съдържат по -добри сюжети, докато филмите на ужасите са по -често предсказуеми. 3. Филмите на ужасите често са по -малко практични и по -малко реалистични от трилърите. 4. Филмите на ужасите обикновено имат повече свръхестествени елементи от трилърите.

1 коментар

  1. С удоволствие чета книга

Вижте повече за: