Разлика между дома и къщата

Дом срещу Хаус

Къщите се предлагат в различни форми и размери; някои са големи, други малки. Други имат сложен дизайн, а други толкова прости, че се състоят само от квадратна площ, затворена в четири стени с покрив отгоре. При създаването на дом, размерът или дизайнът нямат значение. Важното е, че предоставя на жителите си убежище, което е удобно, щастливо и ги кара да чувстват, че принадлежат.

Домът е дефиниран като място за убежище, място, където човек пребивава и почива след ден упорит труд. Това е мястото, където живее едно семейство и което им предлага сигурност, убежище, където те могат да се чувстват спокойни, комфортни и щастливи. Тук се съхраняват най-скъпите притежания на индивида; където никой не може да ги докосне без негово разрешение. Това е място, където той може да прави всичко, което му харесва, далеч от любопитните погледи на други хора.

Думата „дом“ също се използва за обозначаване на страната или града, където е роден и израснал индивид. Тук човек чувства, че принадлежи, място, което дава топли спомени от миналото му и всички щастливи и безгрижни моменти от детството му. За някои домът може да няма физическо местоположение. Те го свързват със състояние, в което човек се чувства комфортно и в безопасност. Но за повечето хора това е мястото, което им осигурява подслон от природните сили и от други заплахи.

Думата „дом“ идва от староанглийската дума „шунка“, която означава „жилище, имение“ или „село“. Произхожда от протогерманските думи „хаймаз“ и „хайм“, които означават „дом“.

Думата „къща“, от друга страна, идва от староанглийската дума „hus“, което означава „жилище“ или „подслон“. Произхожда от протогерманската дума „хусан“, която е свързана с корена на думата „скрий“.

Къщата се дефинира като структура, която служи като жилище за човек или семейство. Използва се като синоним на думата „дом“, но обикновено се отнася само за сградата или конструкцията, а не за цялостното състояние на мястото и неговите обитатели. Той може да съдържа лични вещи или имущество на индивида и да му осигури място за живеене и почивка, но не предлага същия комфорт, който човек изпитва, когато е у дома. Понякога може да означава нещо временно, като сестрински дом или братство.

Резюме:

1. Домът е място или състояние, в което човек може да намери убежище и да се чувства сигурен и комфортен, докато къщата е структурата, която служи като място, където може да живее човек или семейство. 2. Домът е място, където човек се чувства, че му принадлежи, място с приятни спомени и където може да се чувства най -удобно, сигурно и щастливо, докато къщата може да бъде просто сградата, в която човек живее само временно. 3. Докато къщата и домът могат да се отнасят до място за обитаване, домът е по -топъл и изпълнен с любов и щастие, които може да липсват в една къща.

Прочетете още статии за ESL

Вижте повече за: ,