Разлика между туризъм и туризъм

Пешеходен туризъм и преходи

Когато чуете някой да пътува на огромни разстояния само като ходи и наблюдава природата, може да го чуете да се гордее твърде много с туристическото си приключение, или това е преход? Е, ако вървите към гората, която се намира близо до къщата ви, може да сте на поход. Но ако някога планирате да пътувате из Хималайските планински вериги, това би било чудесен преход. Виждате ли разликата?

Пешеходният туризъм и преходите са еднакви в смисъл, че и двете дейности включват физическо движение (предимно чрез ходене) към определено място. Той обаче наистина се различава в много аспекти. На първо място, туризмът е развлекателна дейност, която се извършва чрез пресичане на добре направени пътеки и изкуствени пътища. Трекингът, от друга страна, се прави, за да се оспорят физическите способности, издръжливостта и дори умствените или психологическите способности на човека.

Тези две дейности също се различават по интензивност. Въпреки че някои може да твърдят, че туризмът е също толкова уморителен, колкото този на преходите, той все пак обикновено се прави с умерена интензивност. Трекингът е с по -голяма интензивност, защото не изисква от участника да преминава през установени пътища и пътеки, но и през слабо развит терен. Поради това туристите обикновено използват повече оборудване, като компас, карта и други важни съоръжения. Те обикновено носят ботуши, за разлика от туристите, които обикновено използват обикновени гумени обувки. Поради интензивността на трекинг активността, участниците също трябва да бъдат ориентирани с основните тактики за оцеляване и техники за първа помощ.

При разграничаването на пешеходен туризъм и преходи по отношение на разстоянието разликата може да се намали малко, тъй като и двете дейности могат да бъдат или дълго пътуване, или просто кратко пътуване. Но походите обикновено са първите. Освен това преходите обикновено включват използването на товарни животни и хамали. Тези хора могат да носят оборудването, необходимо за изграждането на малки лагери. Може дори да им бъде възложено да приготвят ястията, така че туристите да имат по -лек товар и просто да се концентрират върху достигането на дестинацията си.

Резюме:

1. Пешеходният туризъм е по -скоро развлекателна дейност, докато преходите са по -предизвикателни. 2. Трекингът изисква участниците да носят по -добра екипировка за къмпинг, а също и комплект за оцеляване за спешни цели. 3. Трекингът включва преминаване през по-предизвикателна пътека с различни типове терени, за разлика от туризма, където пътеката обикновено е предварително нанесена. 4. Дестинацията за преходи обикновено е много по -полезна, тъй като човек може да се наслади на гледката към рядко картографирани региони и девствени райони. Обикновено туристите са ограничени до природата, която може незабавно да се види близо до туристическата пътека.

4 коментара

  1. Много ясно и просто писане. Благодаря ви, че изчистихте въпросите за преходите и туризма. Също така разбрах какво трябва да направя в пакетите си.

    Благодаря ти !

  2. Най -голямата разлика между туризъм и туризъм е интензивността. Походите обикновено са лесни за разумно темпо, докато преходите са по -енергични и се извършват с цел да се постигне нещо или да се стигне до някъде.

  3. Благодаря ви за отличната статия, много прост стил на писане. Отново много благодаря !!!!

  4. О, дебат! Походите обикновено са лесни за разумно темпо, докато преходите са по -енергични. но опитът е доста сходен.

Вижте повече за: