Разлика между Харвардския колеж и Харвардския университет

Харвардски колеж срещу Харвардския университет

Харвардският университет е един от водещите университети в света. Това е частен университет в Лига бръшлян, в който са изброени някои от най -изявените политически, атлетични, артистични и академични личности в света, които включват настоящия президент на САЩ, президента Барак Обама.

Той има дълга история и е най -старият университет в САЩ. Тогава той не беше известен като Харвардския университет, а като Ню колеж. New College е основан през 1636 г. в Кеймбридж, Масачузетс. Той е преименуван на Харвардския колеж през 1639 г. в чест на Джон Харвард, който оставя библиотеката си и половината от имота си на колежа. През 1642 г. завършва първите си ученици. Първоначално е обучавал духовенство на конгрегационните и унитарните църкви и постепенно става светски и любим на елита на Бостън. Той се превърна в един от най -уважаваните университети в света. През 1650 г. тя става първата чартирана корпорация в САЩ.

Днес Харвардският колеж дава три бакалавърски степени, Artium Baccalaureus (AB), Scientiarum Baccalaureus (SB) и планирана бакалавърска степен по инженерство. Той предлага 46 области на концентрация или специалности. Тя позволява на учениците да изучават две области на концентрация, при условие че са свързани предмети, а също така могат да имат вторични области или непълнолетни. Съществуват и специални концентрации в биологията, психологията, лингвистиката, антропологията и други области. Тъй като предоставя по -високи степени на студенти, той печели името Харвардски университет. След това терминът „Харвардски колеж“ се използва за обозначаване на бакалавърското отделение на Харвардския университет, което включва изключителни училища, които преподават различни предмети.

Понастоящем Харвардският университет има няколко факултета и училища, а именно: Харвардското медицинско училище, Училището по дентална медицина, Божествеността, Правото и Бизнес училищата, Висшето училище по дизайн и образование, Училището по обществено здраве и Училището по управление на Кенеди.

Той също така разполага с Факултет по изкуства и науки, който включва Училището по инженерни и приложни науки, което обслужва Харвардския колеж, Висшето училище по изкуства и науки и Харвардското отделение за продължаващо образование, което включва летни и разширени училища в Харвард. По -рано Харвардският колеж се управляваше от президента и сътрудниците на Харвардския колеж на Харвардската корпорация, която също управлява Харвардския университет. Днес Харвардският университет също се управлява от Харвардския съвет на надзорниците.

Резюме:

1. Харвардският колеж е старото име, дадено на Харвардския университет в чест на неговия благодетел Джон Харвард. 2. Харвардският колеж първо обучава духовенството на няколко църкви. И тъй като стана по -светски и предложи по -високи степени на студентите, името му беше променено на Харвардския университет. 3. Днес Харвардският колеж е бакалавърското отделение на Харвардския университет, което предоставя степени в Artium 4. Бакалавър (AB) и Scientiarum Baccalaureus (SB), докато Харвардският университет също така предоставя дипломи, бакалаври, магистърски, докторски и професионални степени. 5. По времето , когато все още се наричаше Харвардски колеж, той имаше само един ръководен орган, президента и съдружниците на 6. Харвардския колеж на Харвардската корпорация. Днес, като Харвардски университет, той също се управлява от Харвардския съвет на надзорниците заедно с Харвардската корпорация.

1 коментар

  1. Президент Хавард

Вижте повече за: ,