Разлика между Fuchsia и Hot Pink

Фуксия срещу Hot Pink

Чудили ли сте се някога как би изглеждал светът без цвят? Щеше да е мек и сив; със сигурност не е толкова вълнуващо, колкото когато хората го видят с всички живи и завладяващи нюанси на зелено, синьо, червено, жълто, оранжево, индиго и виолетово. Цветът идва от взаимодействието на спектъра на светлината в светлинните рецептори на окото. Неговите физически свойства зависят от това как светлината се абсорбира, отразява и излъчва от обекти или материали. Има няколко основни цвята, които могат да се комбинират, за да се създадат други цветове.

Бялото може да се добави за създаване на нюанси или по -светли тонове на цвят, а черно се добавя за създаване на нюанси или по -тъмни нюанси на цвят. Когато черното се добави към червения цвят, се създава кестеняв нюанс, а когато бялото се добави към червено, се създава розов оттенък. Интензитетът на розовия оттенък, който се създава, зависи от количеството бяло, което се добавя към червения цвят. Ето защо има много нюанси на розово. Има светло розово, бебешко розово, наситено розово, пастелно розово, тъмно розово, ръб розово, горещо розово и фуксия.

Цветната фуксия е кръстена на цветето на растението фуксия, което има червеникав или розово-лилав цвят. Той е синоним на цветната магента, която се предизвиква от светлина в сини и червени дължини на вълните и не може да бъде създадена с една дължина на вълната. Фуксията всъщност се нарича електрическа или електронна магента, която е създадена цифрово и трябва да бъде подобрена с мастило на циановия принтер, преди да може да се отпечата на хартия и да изглежда толкова ярко, колкото на компютърен екран. Той има много вариации, един от които е цветът горещо розов.

Ярко розовото е представено от модната дизайнерка Елза Скиапарели през 1947 г. Това е жив и ярък нюанс на розово. Може да бъде направено чрез комбиниране на червено и бяло заедно и добавяне на жълто и синьо. Най -добре се постига с използването на акрилна боя. Докато фуксията изглежда има повече лилав нюанс, горещото розово има повече червен цвят. Той е по -лек и по -ярък от фуксията. Той определено е по -ярък, по -забележителен и е цветът, който е най -предпочитан от жените, когато избират модни аксесоари като чанти и обувки.

Резюме:

1. Фуксия е розов нюанс, кръстен на растението фуксия, докато горещо розовото е въведено от модната дизайнерка Елза Скиапарели през 1947 г. 2. Фуксията е известна също като цветната магента, която може да бъде създадена само със светлина в червено и синьо по дължини на вълните, докато е гореща розовото е нюанс на магента или фуксия. 3. Фуксията изглежда повече като лилаво, докато горещо розовото изглежда повече като светлочервено или розово. 4. Горещо розовото е по -ярко, по -светло на сянка и изглежда по -жизнено, докато фуксията е по -тъмна и по -малко ярка. 5. И двете са създадени чрез смесване на бяло и червено заедно. Синьото също се добавя и към двете, но повече синьо е необходимо за създаване на фуксия, докато горещото розово се нуждае от малко синьо, но също така се нуждае от докосване на жълто.

Вижте повече за: