Разлика между баща и татко

Баща срещу татко

Думите „баща“ и „татко“ са нещо повече от обикновени думи. Въпреки че и двете технически са еднакви, истината е, че има много много важни разлики между двамата като пример за това в ролите им на това какво означава да си баща и да си баща. Определянето дали някой е баща, а не просто баща, може да се постигне, като не само гледате този човек такъв, какъвто е, но го гледате с неговото непосредствено обкръжение (семейство, приятели и други значими други). Ако семейството ви вече ви смята за отговорен баща, има шанс да знаете и какво е да си баща. Освен това, ако сте от типа, който оставя сина ви в къщата на майка ви, за да може да го гледа дете, докато отделяте време за пиене с приятелите си за бира, тогава най -вероятно вие сте бащата на това момче, а не баща му. Ако можете да видите дете да гледа баща си със светещи очи, щастливо и в същото време уверено, че всичко ще бъде наред, защото „татко“ е тук, тогава вие вероятно сте бащата на това дете, а не просто баща. Тези обстоятелства ви дават представа за разликата между това да си баща и татко.

За разлика от това, един баща просто мисли да се грижи за семейството си сам по себе си. Докато може да плаща сметките за комунални услуги навреме и докато може лесно да доставя храна или стоки от първа необходимост за семейството си, той вече е добър с това! Ако ще даде приоритет на задачите и дейностите, той ще вземе предвид своите нужди първо над всички останали, дори нуждите на семейството си. Баща е този, който лесно се предава по време на кризи в семейството, най -вече тази, която включва съпругата му. Той ще се обадя да го напуска и да оставите децата си с майка си, защото той смята, че те ще бъдат по-щастливи без него. Истината е, че той ще бъде този, който ще стане щастлив.

И така, ако сте жена, която търси партньор за цял живот и вече имате деца за семейството си, тогава по -добре потърсете мъж, който е материал за баща, а не материал за баща. Знайте неговите приоритети, чувствата му за раждане на деца,плановете му за бъдещото ви семейство и със сигурност ще имате представа дали е способен да бъде баща.

Резюме:

1. Бащата просто снабдява семейството си с основните нужди от дрехи, подслон и храна. 2. Татко дава напътствия на децата или семейството си, като им осигурява и основните неща в живота. 3. Баща е някой, който допринася за физическото създаване на дете, от което е получена спермата за оплождане на яйцеклетката на майката. 4. Баща намира удовлетворение в общуването със съпругата и децата си повече, отколкото когато успява в кариерата си. Той е в състояние да им демонстрира повече любов , отколкото това, което един баща може да покаже. 5. Безспорно е много по -лесно или по -просто да станеш баща, отколкото да станеш баща.

7 коментара

 1. Аз имам обратното мнение. Както Кърт Кобейн е писал: „Опитах се да имам баща, но вместо това имах баща.“

  Бащата е просто човек, който идва наоколо, когато му е удобно, и показва шоу, че всъщност се грижи за теб като човек, когато в действителност ти си просто нещо, което не би трябвало да има чувства. Той е непостоянна и ненадеждна фигура в живота ви.

  Бащата е човек, когото можете да уважавате, защото той уважава вас. Той е до вас, когато имате нужда от него и никога не се съмнявате, че той ви обича. Ако го помолите за съвет, той няма просто да изтръгне звуците или да ви накара да се почувствате глупави, ако попитате, вместо това той всъщност ще ви каже нещо полезно.

  Обичам баща си, но той никога не ми е бил баща. Не мога да разчитам, че той ще направи нещо друго освен да наруши обещанията и да избере други приоритети пред мен, всеки път.

 2. Съгласен съм и с Лила.

 3. Здравейте Лила Нийл и Бри,

  Тази статия е за изясняване на дефинициите на „баща“ и „татко“. Всъщност имах подобно преживяване като Лила, но беше много по -лошо. Докато се опитвах да постигна затваряне за бедните си отношения „баща и син“, трябваше да приема много факти. След като проучих, консултирах и изживях живота, приех фактите. Да, приемането на фактите беше основна част от моя лечебен процес, защото ми позволи да се откажа от неща, които не биха ми помогнали, и да се откажа от неща, върху които нямах влияние.

  Фактите: В тази статия дефинициите на „баща“ и „татко“ са правилни. Аз, вие или някой друг може да не сме съгласни (на вашия Бог е дадено право да мисли по начина, по който смятате за добре, правилно или грешно), но това не променя фактите. Никога не бих се опитал да убедя някого, че картофът е домат, защото; факт е, че картофът не е домат. Звучат сходни, и двете са годни за консумация и произхождат от растения, но са различни ... В крайна сметка: В подходящ контекст всеки може да роди дете, не всеки може да бъде баща.

  В резултат на приемането на факти, отпускането и продължаването напред, успях да бъда баща на сина си. Цялостно го подхранвах и сега той е добре настроен 17 -годишен мъж, който е много интелигентен, завършил е почетно от гимназия, получил е спортна стипендия за колеж и сега е записан в университет в Западна Вирджиния (ние отидохме с най -доброто училище, което дава най -много пари ... LOL). О, да, не позволявай на гладкия вкус да те заблуди, не беше лесно, но бях решен да бъда най -добрият баща, който мога да бъда.

  ... FYI: 1) И майката на сина ми и аз сме от бедни южни среди. 2) Майката на сина ми и аз бяхме изоставени от бащите си. 3) Майката на сина ми и аз не сме заедно и никога не сме били женени (аз съм само за брак, но бяхме млади и трябваше да се научим по трудния начин: бяхме продукти от разрушени домове и нямаше баща). 4) Синът ми, майка му и аз сме афроамериканци ... Това беше: фактите.

  Ние станахме, преодоляхме и бяхме успешни родители. Надяваме се, че ще имате същото или по -добро състояние.

  Пожелавам на Лила и Бри най -доброто от всичко добро.

  Спокойствие,

  Lew

 4. Съгласен съм и с Лила. Бащата е просто човек в живота ви, който не ви учи на много неща, баща се грижи за вас и ви учи през целия живот. Тази статия има съвсем различна гледна точка.

 5. За съжаление, някои хора не са запознати с правилното определение и използване на термините в нашата култура. Бащата е мъж, който е родил дете. Това е терминът, използван във всички документи или литература, който се отнася до отношенията родител - дете, т.е. актове за раждане, записване в училище, заявления и др. Като има предвид, че терминът татко се определя като термин на познаване, показващ развитието на интимност, която само едно дете би използвало от баща си. Бащата осигурява основните икономически нужди и нужди на своето домакинство чрез своето положение и репутация в съответното общество. Бащата е продължение на това, като участва лично в дейностите на детето си, т.е. рождени дни, училищни функции, пикници и излети и др. Щастливо е детето/децата, които имат и двете. Някои нямат нито едното, нито другото.

 6. Срещнах баща си наскоро след 28 години. Той отрече да е забременял майка ми и пътува до щатите. Търсих и го намерих 28 години, никога не се е върнал. Преди го наричах татко, но наскоро той ми каза, че трябва да го наричам баща, а не татко. Боли ме защо трябваше да ми го казва.

 7. Съгласна съм с теб Лила Нийл

Вижте повече за: