Разлика между лекарство и лекарство

Наркотик срещу медицина

Термините „лекарство“ и „лекарство“ често погрешно се използват като два подобни термина. В най -строгия смисъл обаче двете имат различни значения или определения и могат да служат за различни цели.

Просто правителството или законът диктуват, че тези две имат тънка линия на разделение. Не речникът дава техните различни определения, а условията за неговата законност и социално възприятие. Както е определено от закона, лекарствата имат сравнително незначителна токсичност, докато лекарствата са образуващи навици вещества, които могат да доведат до някои сериозни неблагоприятни ефекти, въпреки че първоначално все още се използват за лечение на болести.

В наши дни терминът „наркотик“ е свързан повече със специфични видове лекарства, включително: стимуланти, халюциногени и наркотици. С това е безопасно да се каже, че наркотиците са тези вещества, които имат някаква форма на стимулиращ ефект и имат потенциал за пристрастяване, когато се използват по злоупотребен начин. Някои от тези лекарства се прилагат много лесно, като добавяне към обикновената напитка. Използването на този вид вещества също е до известна степен терапевтично.

„Наркотик“ е взет от френския термин „мръсник“. Това е вещество, което може да предизвика така наречената форма на зашеметяване, защото зашеметява линията на мислене и състоянието на психическото благосъстояние на човека. Това е причината тези, които приемат наркотици по неконтролиран начин, се наричат ​​наркомани. Те приемат тези вещества редовно. Човек, който продава незаконно пристрастяващи наркотици, е известен като търговец на наркотици.

От друга страна, медицината е призната за всеки препарат, предназначен за лечение или профилактика на заболявания. В миналото този термин е ограничен само до препаратите, прилагани през устата. В днешно време тя придоби по -широк обхват.

В друг смисъл медицината е област на изследване, която се занимава с клиничната оценка, поставянето на медицински диагнози, лечението на заболявания, както и предотвратяването на появата на такива. Професионалисти, които са завършили медицина и са положили официално изпита за медицинска комисия, се наричат ​​MD (лекар) или лекар. Този човек е експерт в предписването и прилагането на правилния вид лекарства на болен пациент. Противно на наркотиците, медицината като цяло е нещо, което няма да доведе до пристрастяване. Следователно, това не смазва ума. Терминът всъщност е от латински произход „medicina“.

Резюме:

1. Наркотиците могат да смаят ума за разлика от лекарствата. 2. Наркотиците имат потенциал за пристрастяване, докато лекарствата (в общия смисъл) не водят до такива. 3. Смята се, че терминът „лекарства“ (за терапевтични или нетерапевтични цели) има по-негативна конотация. 4. Наркотиците са вещества, които все още могат да лекуват болести до известна степен, но могат да имат тежки неблагоприятни ефекти, ако се използват повече от необходимото. 5. Медицината може да бъде област на обучение, чиито възпитаници се наричат ​​лекари или лекари.

16 коментара

 1. интересно за учащите

 2. Глупости. „Лекарството“ понастоящем е синоним на „лекарство“, „лекарство“, „фармацевтичен продукт“. Vide Food and Drug Administration (САЩ) - те не се занимават с наркотици, а с лекарства (техният колега от ЕС се нарича Европейска агенция по медицина). Вашето есе няма отношение към реалността на съвременната английска употреба.

  • Jab kuchh jaante nahi to kahe bolte ho Наркотикът е всякакъв вид наркотик jaise суров наркотик наркотик и т.н. и медицината е част от наркотиците

 3. тази статия е много смешна

  така че, ако съм човек, който има склонност да злоупотребява с „лекарството“ .. това се нарича „наркотици“

  но

  ако съм човек, който има пълен самоконтрол и никога няма да злоупотребява с някаква форма на „наркотици“, това се нарича „лекарство“ ...

  хахахаха лекарства е лекарство медицина е наркотици

 4. Аптеките продават лекарства (лекарства без рецепта/лекарства), продават и лекарства с рецепта/лекарства Съгласен съм, че лекарствата и лекарствата са едно и също нещо.

 5. Разбира се, писането му прави смисъл. Зависи от това дали сте използвали двата термина „лекарство“ и „лекарство“

 6. тази статия има смисъл. Не знам защо вие казвате, че не е така.

 7. Просто съм объркан. На задание съм

 8. Танк ти много. ти се справи много добре, но си само глупак, който ще чете и не може да тълкува.

 9. Благодаря за разработките. Разбира се, че лекарството и лекарството вървят заедно

 10. Моля, може ли някой да анализира критично това твърдение „Всички лекарства са лекарства, а не всички лекарства са лекарства“

 11. Благодарим ви, че направихте разлика за нас

 12. Браво, разбрахте, че наркотиците са лекарство, но не всички лекарства са, защото лекарствата могат да доведат до пристрастяване за разлика от медицината

 13. Това не е истина . Първоначално всички фармацевтични продукти са предназначени за медицинска употреба. Въпреки че те бяха широко използвани за много заболявания, беше очевидно, че неща като кокаин и морфин причиняват толерантност при някои индивиди. Дори психотропи като LSD сме разработени за медицинска употреба. Правителството се намеси и направи някои от най -популярните лекарства незаконни, така че за да използвате същите лекарства сега, сте обвинени в приемане на наркотици. Няма разлика в химията, така че защо да наричаме едно и също нещо с две имена? Дори марихуаната сега се счита за лекарство, а други за наркотик. Той отразява стигмата за незаконно използване на вещества, за разлика от медицинското, пистолетът все още е пистолет, независимо дали е в ръцете на престъпник или полицай.

 14. 1. Наркотиците могат да смаят ума за разлика от лекарствата. 2. Наркотиците имат потенциал за пристрастяване, докато лекарствата (в общия смисъл) не водят до такива. 3. В днешно време се смята, че терминът „лекарства“ (за терапевтични или нетерапевтични цели) има по-негативна конотация. 4. Наркотиците са вещества, които все още могат да лекуват болести до известна степен, но могат да имат тежки неблагоприятни ефекти, ако се използват повече от необходимото. 5. Медицината може да бъде област на обучение, чиито възпитаници се наричат ​​лекари или лекари. Всички горепосочени точки могат лесно да бъдат оспорени: 1. Има много фармацевтични продукти, използвани в медицината, които могат да бъдат зашеметяващи. Лекарственият морфин е един, но дори лекарства като преднизон могат да попречат на познанието им и да причинят халюцинации.

  2 .. Много „лекарства“ могат да изградят толерантност и да доведат потребителя до психологическа и / или физическа зависимост. Вземете например антидепресанти, те са широко използвано лекарство, което трябва да се прекрати бавно, за да се предотвратят проблеми, като херион, трябва да се отбиете, защото тялото ви е свикнало с него. 3. Терминът наркотик също се използва за обозначаване на веществата, които се използват медицински. Никога ли не сте виждали предупреждението за потенциални „лекарствени реакции“ на етикета на лекарството? Лекарствени взаимодействия и др. Съгласен съм, че често има отрицателна конотация за потребителя, който приема вещество незаконно, но това вещество все още е същото, така че е въпрос на възприятие. Дори зависимите потребители са обвинени в „самолечение“ 4. Всички вещества могат да причинят сериозни вреди, ако се приемат в достатъчно големи количества, дори нещо толкова безобидно като водата може да бъде смъртоносно в определен момент, но е много опасно да се приема твърде много от каквито и да било лекарства . Вземете например хапчета за сън. Те се използват като лекарство за предизвикване на сън, но приемат твърде много и няма да се събудите и те ще го нарекат предозиране на наркотици. Двете думи са взаимозаменяеми. 5. Това не се отнася до лекарства или медицина и не добавя никаква стойност към вашата теория, но така или иначе ще добавя двата си цента тук: Медицината може да бъде област на изследване, чиито възпитаници се наричат ​​лекари е вярно, но тези лекари отиват да предписва „лекарства“ като „лекарство“. Доказах гледната си точка .

Вижте повече за: ,