Разлика между черно и нечерно

Черно срещу Off-Black

Черното и почти черното са и двата цвята. По -конкретно, това са нюанси на черен цвят.

Когато говорим за черно и почти черно, ние всъщност говорим за интензивността на черния цвят, а не за нюансите. Разликата между нюансите и интензитета е, че нюансите се постигат чрез добавяне на друг цвят към определен цвят, докато интензитетът се постига чрез добавяне на бял или черен цвят към определен цвят.

Интензивността на един цвят може да бъде увеличена чрез добавяне на черно към него, а интензитетът може да бъде намален чрез добавяне на бяло към него. „Черно“, в повечето случаи, се отнася до „струйно черно“, което означава възможно най-тъмното черно, докато „мръсно черно“ се отнася до черно, което има по-ниска интензивност и е по-скоро към много тъмно сиво, отколкото черно. Сега възниква въпросът как се постига сив цвят? Просто като добавите бяло към най-тъмното черно, докато се постигне желаното наситено сиво или почти черно.

Всяка компания, която произвежда бои за домове или други бои за боядисване и т.н., има своя собствена книга с нюанси, която има различни черни цветове. Няма две компании с еднакви нюанси или интензивност на цветовете, тъй като белите и черните и други цветове, добавени към определен цвят за постигане на желания цвят, нямат формула. И ако една компания най -накрая постигне формула, тя се патентова от компанията.

Същото важи и за компаниите, които произвеждат прически и тъкани, бои за коса и други козметични продукти като очни лайнери, цветове за нокти, червила и др. Всички компании, които произвеждат различни черни продукти, имат различни нюанси на черното: черно-черно, абаносово черно, не- черно и т.н. Човек може съответно да избира измежду тези чернокожи.

Облекларските компании и компаниите, които обработват гранит и др., Също предлагат различни нюанси на черно, от които да избирате. Тя е била наблюдавана, че черно обикновено се отнася до най-тъмната черна предлагат във всички случаи. Изключително черно е черното, което има по-малък интензитет, което означава по-светъл нюанс на черното, по-скоро към сиво, отколкото черно, но толкова тъмно, че изглежда почти черно.

Модната индустрия, индустрията за интериорен дизайн, индустрията за грижа за косата, козметичната индустрия и много други предлагат различни опции за черно, от които да избирате. Препоръчително е тези черни да се избират с повишено внимание, тъй като всички те изглеждат еднакво от разстояние, но когато се поставят един до друг, разликата е драстична, дори ако има малка разлика в интензитета. Хората, които се опитват да съчетаят черно и почти черно, винаги трябва да зависят от мостра, а не от паметта си, тъй като само паметта не може да съответства на два различни интензивности на черно.

Резюме:

1. Черно и почти черно са два различни нюанса на черния цвят. 2. Интензитетът на черно и почти черно е различен, което означава, че белият и черният цвят, добавен към тези два нюанса, са различни един от друг. Черното е черно в цялост, а почти черното има добавено бяло към черното, което го прави много близо до тъмно сиво.

1 коментар

  1. Дадох ви 1 звезда, защото не можех да ви дам 0. Нищо, което сте написали, не беше полезно. Повечето от това, което сте написали, е очевидно.

    Да, за да станете черни, добавяте бяло, което го прави нюанс на сиво. Да, това е * a * тъмно сиво.

    Търсех по -категоричен термин, например колко трябва да се намали черното, за да може окото да го възприеме като не черно?

Вижте повече за: