Разлика между балкон и вътрешен двор

Приятно и добре организирано открито е за всеки желаещ. Всички бихме искали да направим нашия открит рай за всички сезони. Това ще бъде чудесно място да се насладите на пролетта, есента, лятото или зимата сами, с приятели или семейство. От различните възможности за избор, някои хора отиват на вътрешен двор, докато други отиват на балкони, в зависимост от техните вкусове, предпочитания и бюджети.

Като говорим за двете, каква е разликата между двете пространства? Хората често ги разменят и се наричат ​​един друг. Въпреки че те могат да служат до една и съща цел до известна степен, това не ги прави синоними, тъй като имат ясни различия. Разликите могат да бъдат осветени, като се премине през подробно разделяне на двете въз основа на различни гледни точки.

Определение за балкон

Балконът е външно разширение или платформа, удължена от външната страна на сградата. Обикновено се намира на горните етажи със заграждение средно един метър. Обикновено е заграден с балюстради или стени и поддържан от конзолни скоби или колони. Балконът обикновено е малък и в повечето случаи не се използва за социални или развлекателни пространства, въпреки че някои хора могат да го направят по -голям, като на балкон в театър.

Балконите са с нас от средновековната и ренесансова архитектура, където хората са използвали каменни корнизи или големи дървени скоби. Техниката на което ги прави промени през 19 век и твърд бетон и чугун намери своя път към поемането на структурите и да ги подкрепят. Все пак в днешно време няма ограничения, а балконите могат да бъдат направени от всякакви материали, при условие че са здрави и добре изглеждащи.  

Предназначение на балкон

Балконът служи за няколко цели. Първият действа като разширител на пространството. В замяна на това той осигурява открита зона за различни дейности, най -вече за собствениците на апартаменти, които нямат удоволствието от личен двор.

Балконът също осигурява подслон и добър достъп до слънчева светлина. Вземете например случая с класически балкони. Тези видове имат свои собствени покриви, наречени лоджия. Те също така осигуряват достъп до чист въздух през своите стъклени врати.

Затвореният балкон предлага уединение на собствениците. Създавайки мост между открито и закрито, става лесно да защитите семейството си от бурно време или любопитни очи. Като цяло балконите пропускат свеж въздух и естествена светлина в домовете ни.

В различни перспективи далеч от дома, балконът е бил използван за церемониални цели. Например, папата във Ватикана дава своята благословия от каменен балкон в базиликата. Също така повечето църкви имат вътрешни балкони за концерти и хорове.

Определение за вътрешен двор

Вътрешен двор получава името си от испански синоним на дворове или градини в задния двор. Като такъв вътрешен двор представлява това жизнено пространство извън къщата. Това може да бъде подходяща градина или обикновена зона за отдих.

Също така вътрешен двор може да се определи като павирана външна зона, която е в непосредствена близост до къща и обикновено се използва за отдих или хранене на открито. Изработен е от материали като тухли, камък, бетон, калдъръм или плочки. Те често са украсени с външни мебели и растения.

Цели на вътрешен двор

Повечето хора използват вътрешните си дворове за партита. Това би могло да бъде нещо за деня или за сън, където те поставят брезенти, възглавници и одеяла и се наслаждават на красивото небе през нощта. Някои също се наслаждават на филмови вечери във вътрешен двор, прожектирайки любимите си филми отстрани на къщите си или големи бели чаршафи.

Разлики между балкон и вътрешен двор

  1. Позиция

Вътрешен двор е структуриран на приземния етаж, докато балконът е много по -висок. На горните етажи е изграден балкон без достъп до земята.

  1. Разстояние от къщата

Вътрешен двор може да бъде прикрепен или отделен от основната сграда и обикновено се намира в задния двор. Балкон, от друга страна, е свързан с къщата и може да бъде позициониран от всяка страна.

  1. Материали

Вътрешните дворове са изградени от различни материали, включително калдъръм, плочки, камъни, тухли или бетон. Балконите са направени главно от плътен бетон и чугун.

  1. Размер

Балконите се считат за малки по размер и по ширина и дължина, докато вътрешният двор може да се разшири до степента, в която собственикът желае. Не е необходимо да се ограничава от размера на наличното пространство.

  1. Предназначение

Вътрешните дворове са построени за развлечения и развлечения. Балконите, от друга страна, не обслужват голяма част от нуждите за забавление и отдих поради ограниченото им пространство и позиция. Теглото също може да бъде фактор, който трябва да се има предвид тук.

Балкон срещу вътрешен двор: Сравнителна таблица

Обобщение на   Балкон срещу вътрешен двор

Въпреки че хората си разменят балкон и вътрешен двор, двата са различни термини с различни значения. От тяхното използване, позициониране и други подобни характеристики може да се направи разлика между тях. Той прави изрязването каквото принадлежи и целта му. Въпреки това, един може да замени другия в случай, че например наличното пространство не позволява на човек да има вътрешен двор.  

5 коментара

  1. Трябва ли да знам разликата, но ти си противоречил на масата.

  2. Имам покривало за вътрешен двор, което служи и като балкон, но пропуска вода към вътрешния двор. Какво можем да направим?

  3. Благодаря на автора за споделения толкова страхотен пост. Статията е много добре написана и предоставя разлика между балкон и вътрешен двор. Това може да бъде наистина страхотно за хора като мен, които търсят да придобият повече знания за това.

  4. "Позиционирането" в сравнителната таблица е обратно "

Вижте повече за: ,