Разлики между Харесвам и Бих искал

Каква е разликата между „харесвам“ и „бих искал“ ? Явно тези две са свързани. Разликата се крие в граматиката и използването на кога да се използва „харесва“ и кога да се използва „би искал“.

„Like“ е ключова дума в английския език. Той има различни значения и употреби. По своето основно значение в речника „харесвам“ по най -често използвания начин означава да се наслаждавате, да получавате удоволствие, да одобрявате или да чувствате привързаност към някого или нещо. Той се използва по този начин като преходен глагол. Например: Тя обича да вечеря в ресторант. „Like“ може да се използва и като непреходен глагол, за да означава предпочитание или одобрение. Например: Ако искате, можем да ядем в този ресторант. Свързано с това значение като предпочитание е, когато „харесва“ се използва като съществително, за да бъде нещо, което човек харесва. Например: Изящните ресторанти са нещо като нея. Също така съществително, по -рядко срещано използване на „харесва“ е да бъде от същия вид или подобно. Например: Ходим в изискани ресторанти и други подобни в събота вечер. Може да се използва като прилагателно значение със същите или сходни качества. Например: Ходим в ресторанти, които имат подобни менюта. „Like“ също може да се използва като предлог със значение, подобно на, типично или сравнимо с някого или нещо. Например: Все едно излизаме на ресторант. Като връзка, „like“ се използва, за да покаже начина, по който би било ако, същото като или като че ли. Например: Ресторантът изглежда сякаш вече е затворен. И накрая, „като“ може да бъде наречие, което означава вероятно, подобно или почти. Това е по -небрежна употреба. Например: Този ресторант беше на около 15 мили.

„Бих искал“ е фраза, която използва „харесва“ в настройката на преходен глагол. Това означава да искаш или да одобриш нещо. Например: Бих искал да отида в изискан ресторант. Или много бих искал това. След него трябва да има съществително, герунд или инфинитив. За да го използвате отрицателно, за да покажете, че не искате или одобрявате нещо, използвайте „не“ след „би“ . Например: Тя не би харесала този ресторант. Макар и граматически, „би“ е форма на „воля“ в минало време, но не се използва за показване на „харесване“, случило се в миналото. Използва се като учтив начин да поискате нещо или да покажете, че някой друг предпочита нещо. Простото използване на думата „искам“ може в някои контексти да се счита за грубо, така че използването на „бих искал“, а не искам е по -подходящо. Например: Бих искал да поръчам сега, моля. Също така може да е трудно да се знае точно как друг човек би се почувствал за нещо, така че „би искал“ показва разумна доза увереност, без да е прекалено категоричен. Например: Сигурен съм, че бихте искали да хапнете тук.

„Като“ е много често използвана дума, защото има различни значения и употреби. Когато използвате „бих искал“ в изречение или фраза, „като“ трябва да се използва като преходен глагол, за да изрази желание за нещо. Това е учтив и възпитан начин да поискате нещо.

Прочетете още статии за ESL

1 коментар

  1. Урок като, бих искал

Вижте повече за: ,