Разлика между тамилски и малаяламски

Тамил срещу малаялам

Тамилски

Тамилски, дравидийски език, се говори предимно от хората от Тамил Наду от индийския субконтинент. Това е официалният език на Тамил Наду и територията на Съюза на Пондичери. Този език е и официалният език на Сингапур и Шри Ланка. Това е един от 22 -те планирани езика на Индия и е обявен за класически език от правителството на Индия през 2004 г. Също така се говори в Малайзия и Мавриций от значителна част от хората, а също и от емигранти по целия свят. Счита се за най-дълго оцелелия класически език в света.

Той има една от най -богатите форми на литература в света, съществуваща за период от 2000 години. Най-старата литература на тамилски произход е датирана от 3-ти век пр. Н. Е.-300 г. пр. Н. Е. Най -ранните два ръкописа в Тамил от Индия са регистрирани от ЮНЕСКО. Повечето надписи, открити от Археологическото проучване на Индия, са на тамилски език. Най -близкият роднина на тамил е малаялам. До 9 -ти век малаялам е бил диалект на тамилски. По -късно тези два се развиват като отделни езици и процесът на разделяне е завършен някъде през 14 век. Тамилският език и неговата литература са толкова стари, колкото и литературата на санскритския език. Уникалната буква „zha“ на тамилския език е езикова в произношение. Този език се счита за аглутиниращ език, където коренът не се е променил в структурата си, но позволява на други елементи и префикси да се присъединят към него.

Малаялам

Малаялам е език на семейство дравидийски. Той е много подобен на тамилския и е един от основните езици на същото семейство. Това се дължи преди всичко на обширната културна връзка, която се осъществява между носителите на тези езици. Малаялам е език, който се говори в щата Керала, Република Индия. За малаялам, друг пример за аглутиниращ език, се казва, че има по -голям афинитет към санскрит от тамилския. Той е заимствал много думи от санскрит.

Общият род на тамил и малаялам се разпадна за период от повече от четири до пет века, което доведе до раждането на малаялам като език, напълно различен от тамилския. Тамилски е повлиял значително на ранното развитие на малаялам, тъй като се смята, че това е езикът на администрация и учени.

Резюме:

 1. И двата езика се говорят в Южна Индия и принадлежат към дравидийското семейство езици. Има много прилики в двата езика, тъй като носителите на двата езика идват от един и същ произход.
 2. Преобладаващата разлика между тамилски и малаялам е в техния синтаксис и семантика.
 3. Произходът на Тамил е от 5 -ти век пр. Н. Е., Докато произходът на малаялам е от 10 -ти век след Христа
 4. Малаялам е по -независим и по -близо до санскрит от тамилския език.
 5. И двата езика много си приличат в своите писмености.
 6. И двата езика имат сходства до известна степен при образуването на изречения.
 7. Тамил има по -голямо население от малаялам.

Прочетете още статии за ESL

6 коментара

 1. Езикът тамилски, ако се говори през уста, се нарича тамилски, а ако тамилски се говори през носа, се нарича малаялам и това е основната разлика между двата езика

 2. Уважаеми господине След толкова много изследвания и дебати, ние трябва да признаем, че въпреки технологичния напредък и напредък, ние все още сме примитивни. Т. Е. Да кажем, че mmalayalam произлиза от тамил и са дравидианци Показва нашето пълно рождение и незнание в езикознанието и културната и литературната история Трябва да направим много изследвания, тъй като се появяват много нови истини Благодарим ви С уважение Искрено Pradeep kumar malay

 3. Уважаеми господине Neithèr малаялам, произлиза от тамилски език, нито пък е подобен. Фактът е, че той е по-арио-дравидиански, а също и по-различен от другите южноиндийски езици както исторически, така и културно Благодаря Ви Искрено Прадип кумар

 4. Аз съм малаяли от Керала. Не слушайте човека на име Прадип в секцията за коментари. Той не познава малаяламски или други дравидийски езици. По принцип той е бенгалски от фамилията си.

  Между другото, тамилски и малаяламски са взаимно разбираеми езици, защото малаялам е роден от стария тамилски, който е най -старият оцелял език в света. Мога много добре да разбирам тамилски, въпреки че никога не съм го научавал официално или говоря с местни тамилци. Дравидианските езици могат да бъдат уловени лесно, ако имаме достатъчно експозиция. Малаялам има някои санскритски думи от времето или арийското нашествие в Южна Индия, но това е всичко. Това няма нищо общо с индоевропейските езици.

 5. И какво ви квалифицира да правите такива безсмислени забележки. Има много доказателства, които предполагат, че малаялам се е отделил от тамил и по -късно е силно повлиян от санскрит. Нищо, от което да се срамувате, ако нещо идва от тамилски или е повлияно от санскрит. Това само обогати малаялам.

  • Уважаеми господине Има много причини да се докаже, че малаялам е братовчед на синхалски език, а не или по някакъв начин на тамилски, той е много по -свързан със шриланка, въпреки че има много думи в малаялам, които дори не са тамилски, а не са конкретно тамилски, тези, които твърдят, че малаяламският език е произлязъл от тамилски, живеят в рая на сатаните, тъй като този език се споменава в араняханда, т.е. Айтрея Араняка от Ригведа, който има много много ранни и продължителни отношения със Северна и Северозападна Индия. Простете, ако греша, но това е доказано от много историци като проф. Говинданкутти, Падманабхан менон и др. Всички искрено ви благодаря

Вижте повече за: , , , ,